Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-08-2007, 14:12
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Allah Her Dua'yı Kabul Etmiyor !!!!!!

Sevgili dalbil;

Freud'un Totem ve Tabu adlı kitanıbını okudun mu bilmiyorum. Freud der ki "İnsan eğer inanırsa düşünce ile kendisini öldürebilir" der.

Buna en somut örnek olarak da, Klan'larda dini inançları ile bağlantılı var olan kurallara karşı gelen bir insanın, klandan kovulduktan sonra kendini mağaralara çekip, "Ben nasıl böyle birşey yaptım." suçluluk duygularıyla düşünerek aşırı bunalımdan düşünce ile kendi kendini öldürebildiklerini anlatır.

Yani bir aşırı inanç meselesi; Sen maçtan sonra öleceğine inanırsan ölürsün. Bu kadar basit, bunu ister dua ile yap, ister düşün hiç farketmez.

Bir de Freud derki; Tanrı = Baba'dır. İnsanın özünde, doğduğunda diğer canlılardan farklı olarak hep bir ebebeynin korumasına ihtiyaç duyar. Bunda da aradığı kusursuz babanın üstün koruma inancıdır. Bunun ölünceye kadar devam etmesini ister. Dinlerin temel düşünceleri ve Tanrı kavramı bu babanın devam etmesi için çıkmıştır. Böylece baba onları her zaman korur, gözetir, kızar, cezalandırır... v.b.

Burada yazarını şimdi hatırlamıyorum ama "Anne-Babadan Boşanmanın Özgürlüğü" adlı bir gelişim psikoloji kitabı vardı. Kuraldışı Yayıncılığın. Orada olgunlaşmanın temeli, anne-babayı affetmek ve bir gün onların da ölebileceğini kabullenmek ve bilinmeyenin farkında olmaktan bahseder.

İçinizdeki babayı, hala dinlerle yaşatıp, bilinmezlerle yüzleşmeden olgunlaşamıyorsunuz maalesef. Çünkü, Osmangazi Üniveriste'si Tıp Fakültesi'nde bir konferans vardı başlığı çok dikkatimi çekmişti. "MERHABA HÜZÜN" derdi. Hüznü kabul etmeye ve yaşamaya başladığınızda olgunlaştığınızdan bahseder.

Maalesef, dini kabul etmek hala içindeki Babayı yaşatmak ve olgunlaşamamaktır. Olgunlaşmanın temeli de Artık içindeki Baba'nın öldüğünü ve hayata gelirken nsasıl yalnızsan, yaşarken de yalnız olduğunu kabullenmekle başlıyor ve bu hüzünle yüzleşmekle başlıyor.
Alt 22-08-2007, 15:37
Üye Değil

Merhaba Bayraktaro;

Freud ile ilgili yeterince kitap okuduğumu söyleyebilirim. Hatta Jung'u da çok iyi bilirim. İllada pisikolojik bir yön tutmam gerekirse ben Freudun aksine Jung derim. Çünkü Jung Freud'un aksine katı bir durş sergilemeden katmanları tarif etmişir en azından.

Ancak, *Felsefe ve bağıl dallarının ucunun hep açık olduğunu, öne sürülen sav ve görüşlerin bir kişiye bağlı olarak öne sürüldüğünü, dünyada ne kadar kişi varsa çok az da farklılıklar gözetse değiik değişik düşünceler olduğunu, bu kadar farklı düşünce ve yapının aslında görünmeyen bir güç ile yönetilmesinin ancak mümkün olabileceğini, bu gücü kabul ettikten sonra, asıl felsefenin o gücü anlamak veya o güçe varma veya o güçle kaynaşmak olduğunu, daha sonrada felsefe akımlarından hangisini seçerseniz seçin hepsinin localde bir davranış tahlilleri veya kuralları olduğunu inşallah göreceksiniz.

Bu tıpkı yerçekimini kabul edip, yerçekiminden faydalanmak gibidir.

Unutmayınız, her bir düşünürün bir amacı vardı. Ortak amaçların birleşmesinin insan faktörü ile ne kadar müşkül olduğunu hep beraber dünyada izliyoruz zaten.

Allah kavramı ile Tanrı, Rab, baba gibi kavramlar o kadar karışmış ve kasıtlı olarak bir biri içerisine sokulmuştur ki, bir incil alsanız elinize ya burda kim kimdir i anlamak için bile yıllarınızı veririsiniz.

Yanılmıyorsam Stefean Swing (ismi yanlış yazmış olabilirim yıllar önce ki hafızamda kalan isimler lütfen kusura bakmayınız) di onun bir sözü vardı, "DAS KAPITAL'i o kadar okudum bir şey anlamadım. Ama benim bunca eğitimimle anlamadığım bir kitabın cahil halk peşinde kutsal olarak koşuyordu buna bir anlam veremiyordum. Sonunda şu sonuca vardım. Das Kapital o kadar anlaşılmaz bir kurgu ile yazılmıştı ki onun tek bir sayfasını dahi sonuna kadar okuma başarısı gösteren birisi bu verdiği emeğin boşa gitmemesi içöin o bildiği kaarını savunuyordu."

Aynı durum Kuran'ı anladığını iddia edenlerde de çokca vardır. Halbuki, anlamak yaşamadıktan sonra hiç birşeydir.

Allah cc. Kuran'ı kerimde bu duruma örnek olarak tevrat yüklü eşekler örneğini vermiştir zaten.

Bilgiye olan açlığın insanda verdiği savrulmaları çok iyi bilirim. Lütfen ukalalık olarak da almayın şunu demeden de geçemeyeceğim. "Belki sizin yaşadığınız kırılmaların kat be kat fazlasını yaşadım." Eğer çıkış olsaydı bunu bulurdum.
Ben tüm çemberi dolandım, ve merkezi buldum. Siz ve bu sitede yazılarından sezinlediğim bazı arkadaşlar henüz çemberi dolanmakla meşgulsunuz. Belki de bu siteye beni çeken asıl sebep de bu.
Zira, hoca damdan düşünce ne demiş bilirsiniz..
Bana bir başka damdan düşen getirin benim halimden ancak o anlar.

Selamlar
ED.
Alt 22-08-2007, 17:14
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

dalbil";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Belki sizin yaşadığınız kırılmaların kat be kat fazlasını yaşadım." Eğer çıkış olsaydı bunu bulurdum. Ben tüm çemberi dolandım, ve merkezi buldum. Siz ve bu sitede yazılarından sezinlediğim bazı arkadaşlar henüz çemberi dolanmakla meşgulsunuz. Belki de bu siteye beni çeken asıl sebep de bu.
Zira, hoca damdan düşünce ne demiş bilirsiniz..
Bana bir başka damdan düşen getirin benim halimden ancak o anlar. ED.
Emin misin sevgili dalbil. Yani sen varılacak yere varmışsın! Hüsrana uğramayasın...

Bu konuda benim bir düsturum var:"Düşünebildiklerini düşünülebileceklerin hepsi zannetme!"

Şu "bunca eğitiminize" de bir açıklık getiriverirseniz iyi olur. Bu iş direkt eğitimle oluyorsa belki sizin kadar eğitim almış birileri çıkar siteden; biz de onlara fikir sorarız...

Sevgiler...
Alt 22-08-2007, 17:48
Üye Değil

Merhaba Bayraktaro;

Şahsım ile ilgili bilgi almak isterseniz bana şahsen ulaşabilirsiniz. Mail adresim var. Aldığım eğitim ve kırılmalar hakkında ise zamanı gelince yeterli açıklamayı yaparım gerekirse zaten. Bunca eğitim den kastım, Allah'ı ararken ki süreçti. Ama bu kriter olarak aldığınız okul eğitimimin de hiç yabana atılmayacak bir seviyede olmadığı anlamına gelmez.

Hüsrana uğramak konusunda hep endişeli oldum olmaya da devam edeceğim. Aramanın ve durmamanın en temel şart olduğunu söyleyen ben, bulduğumu iddia eden sizsiniz.

Başkalarının düşünceleri sizi sarstığında o kişinin şahsına merak duymaktansa söylediklerini araştırmak daha makul ve faydalı bir davranış olur.

Kuran'ı okumayı asla bırakmayın.
Bu size son mesajım, eğer benimle konuşmak isterseniz sitedeki mesajımdan bana ulaşabilirsiniz. Merak etmeyin gizli kapaklı veya misyon sahibi vs biri değilimdir.

Selamlar

ED.
Alt 22-08-2007, 19:22
Kıdemli Üye

"Belki sizin yaşadığınız kırılmaların kat be kat fazlasını yaşadım." Eğer çıkış olsaydı bunu bulurdum. Ben tüm çemberi dolandım, ve merkezi buldum. Siz ve bu sitede yazılarından sezinlediğim bazı arkadaşlar henüz çemberi dolanmakla meşgulsunuz. Belki de bu siteye beni çeken asıl sebep de bu.
Sevgili dalbil,

Bana kızmış, bayraktaro'yu fırçalamışsın... Sana taktığını düşündün galiba; bak orada bile yanıldın!

Efendim yukarıdaki alıntıda yazanlar sizin sözleriniz değil mi? Peki aşağıdakiler?

Aramanın ve durmamanın en temel şart olduğunu söyleyen ben, bulduğumu iddia eden sizsiniz.
Karar ver; aramaya devam mı, yoksa buldun mu? Ve lütfen mazeret üretme, zamanım değerli...

Sevgiler ve hayırlı hidayetler kardeşim...
Alt 22-08-2007, 19:34
Üye Değil

Merhaba Thunderpoint;

Merkezi bulmaktan ne anladınız siz çok şaşırdım cidden ?

Kimsenin bana taktığını falan düşünmedim. Beşer olarak isimde yanılma *hakkımı kullandım o kadar. *Zaten bu yüzden aramaktan asla vazgeçmeyeceğim. Bu nedenle aramak benim için önemli. Halbuki beşerin ismi de bile hata yapabileceğini gördüğğü halde kainatı idareye kalkışması ne kadar doğru acaba?

Hemen taktığım yargısına vararak peşin hükümlü siz davrandınız. Ama olsun hata insan özgüdür.

Merkezi bulmak ile ilgili ise, jung okuyun derim. Zaten o terimi de başka bir yerde jung ile yazarken sanırım çağrışım olarak kullandım. herneyse...

Aramaya devam, ama bir ara ne aradığımı da sorun lütfen olur mu.

Bir daha bana kardeşim diye hitap etmezseniz sevinirim. Zira sizden büyük olasılıkla yaşça büyüğüm ve ortak bir manevi kardeşliğimizde söz konusu değil.

Selamlar
ED.
Alt 22-08-2007, 19:52
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

"Bir daha bana kardeşim diye hitap etmezseniz sevinirim. Zira sizden büyük olasılıkla yaşça büyüğüm ve ortak bir manevi kardeşliğimizde söz konusu değil. "

Sayın dalbil manevi kardeşliğiniz olmayacağı kesin. Ancak "yaş" konusunda fazla iddialı olmayın derim. Neredeyse ihtiyarlar heyeti gibiyizdir, merak buyurmayın.

Bir iletinizde de ""Belki sizin yaşadığınız kırılmaların kat be kat fazlasını yaşadım." Eğer çıkış olsaydı bunu bulurdum. Ben tüm çemberi dolandım, ve merkezi buldum. Siz ve bu sitede yazılarından sezinlediğim bazı arkadaşlar henüz çemberi dolanmakla meşgulsunuz. Belki de bu siteye beni çeken asıl sebep de bu. Zira, hoca damdan düşünce ne demiş bilirsiniz..
Bana bir başka damdan düşen getirin benim halimden ancak o anlar." diyorsunuz . Peki yanılma
ihtimaliniz yok mu ? Sizi bu kadar emin konuşturan ne ? Vahiy filan mı aldınız diyeceğim yanlış anlaşılacak.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 22-08-2007, 19:57
Kıdemli Üye

Sevgili dalbil,

"Mazeret üretme" demiştim!

Sana edebi çalışmalarında başarılar; hayırlı salınım ve dolanımlar ile hidayetler diliyorum sevgili kardeşim...
Alt 22-08-2007, 22:11
ebeladl ebeladl isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tüm ateist kardeşlerden özür diliyorum.
Dediğim gibi ben Osmanlıların dört dörtlük olduğunu kabul edemem.
Ama benim dinim dört dörtlüktür.Dinime dört dörtlük uyulsa insanların hepsinin Müslüman olacağını düşünüyorum. Tabi bu yorum kişiden kişiye değişir.
Yazdığım hakaret içeren sözlerim için abilerim ablalarım ve kardeşlerden özür dilerim.
Ben kendim çok kıymetli bir müslüman olamadım.
Olsaydım bana lütfu ilahi olarak gösterilen kat-i delil ile insanlara faydalı olurdum.
Bu dinlerden özgürlükle ilgili Forum/Sitede ben Maymunlarla fosillerle falan uğraşarak Evrimleşmenin nasıl olduğunu incelemenizi bekliyordum.
Bilemezdim ki Harun Yahya Beyin iyi niyetle fakat bazı yanlışları olan açıklamaların tartışılıp islamın kirletilmesini..
Ama her yerde söylediğim gibi zaman zordur bu zaman.
Ahir zaman kabul edilir dinimizce.
14 asır önce zaten bildirilmiş. Böyle bir zaman geleceği ve bu zamanda Allah'ın yokluğuna güya deliller getirileceği(sizin yorumunuz farklı olabilir).
Ama küfrün beli kırılmıştır kardeşler.
Size söylüyorum ve samimiyim kat-i tecrübem var.
Ama her şeyi madde de aramayın.
Ruh var. Nazar var. vb. yani metafizik var.
Biraz şu islama bakın.
Pişman olmazsınız.
Sakın demeyin ki çok baktım.
Biraz dikkatle ve önyargılardan uzak.
Geçmişini bir kenara bırak.
Birikimini önyargılarını bırak.
Pişman olmazsınız.
Unutmayın muhakkak ölüm var.
Ölümden sonrası benim için kesin olan o şeye bir ihtimalle bakın ve araştırın.

Kendinize bir şans verin Alimde yanılabilir. Profesörde yanılabilir. Bizim dinimizce Peygamberde yanılabilir. Ama mühim olan inatta ısrar etmeyip doğruyu bulmak.
Esenlikler dilerim.
Tekrar özür diliyorum EFENDİM
Alt 22-08-2007, 22:44
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ama küfrün beli kırılmıştır kardeşler.
Size söylüyorum ve samimiyim kat-i tecrübem var.
Şu bilgi ve tecrübelerinden biz de faydalansak sevgili Ebeladl.
Örneğin bize mucizelerden bahsetmek yerine bazı çelişkilerimizi giderecek konulardan bahsetsen.
Bakarsın sayende kafamızda şüphe kalmaz, İslam'ı benimseriz. Sen de büyük sevaba girersin.
Örneğin bize Kur'an'daki matematik hesabı yanlışlığını izah etsen. İşte linki:

Allah'ın Matematik Hatası

Biliyorsun matematik demogojiye, kıvırıp-çarpıtmaya gelmez. Dünyadaki dili de aynıdır. Arapça kelimeleri tahrif ederek de matematik hatalar izah edilemez. Yap hesabını. Basit! ilkokul 5. sınıf hesabı.
Tatmin edici açıklama getir, bak bu forumda onlarca inanmayanı müslüman yaparsın.
Yok eğer açıklayamıyorsan, yazdıklarında daha ölçülü, alçakgönüllü ol.

Önerilen Siteler