Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-08-2007, 10:26
HUSREV HUSREV isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Turkiye'deki ateistlerin sayisi ve gucu.

gördüm kusura bakmayın meramım bağırmak değildir bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım uyardığınız için teşekkürler...
Alt 09-08-2007, 11:36
Üye Değil

Hüsrev,Sen inandığın için mi insanları seviyor ve barışa ve kardeşliğe teşvik oluyorsun?Öncelike gerçek bir insan,dinler ve kutsal kitaplar söylediği için değil gerçek bir gönül insanı olduğu için bu yukardakilerini yapmalıdır.Allah böyle söylemiş,ee ben de bunu yapayım mantığı ile hiçbir yere varılmaz.Bir iki sevap almaya çalışarak insanlara yardım etmek;çıkardan başka birşey değildir.İslam da eğer bir huzur olsaydı ben bugün bu dini bu kadar sorgulamaz ve eleştirmezdim.Sonuçta kendi yolumu da seçtim.İslam'ın içinden gelen biri olarak,Bu dinin ne kadar akıl ve mantık dışı olduğunu gördüm.Dinlerin insanlara zarardan başka hiçbirşey vermediğini de gördüm.Ama senin gibi kişileri de çok tanıdığım için yadırgamak istemiyorum.Bu insanların birçoğu kafayı yemiş vaziyette ben ise,Direkten döndüm *8) Yine de bir ateist olarak;hayatımdan çok memnunum.Senin gerçeğin islamiyet olabilir ama ben o gerçeği yıktım ve kendi dünya görüşümü benimsedim.

Saygılarımla..
Alt 09-08-2007, 11:58
Üye

afedersiniz yazımı okumayı unutmuşsun yada okurken yazacaklarını düşünüyordun galiba dediklerim ne sevap almak nede cennet kazanmak benim dediğim yaratılışımın *muktezası olarak yaratıcımı tanımak ve o buyruklarıyla yaşamı güzelleştirmektir yoksa o demogojilere bir paye nede dinimi afyon dedritirim senin direkten dönmek dediğini kuran arzın halifesi yada kainatın en şereflisiyken belhül adel yani hayvandan daha şağıya demekle aktarıyor herkes yerinden memnunsa sıkıtı yok istersen direkten dön istersen memnun karışmam benim diğeceğim benim afyonuma karışmanız...
Alt 09-08-2007, 12:05
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hüsrev, afyonuna karışmıyoruz da, sende ,şu noktalama işaretlerini bir kullansan ,birde kelimeleri doğru yazsan, daha iyi olacak. :cry:
Alt 09-08-2007, 12:08
Üye Değil

HUSREV";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
afedersiniz yazımı okumayı unutmuşsun yada okurken yazacaklarını düşünüyordun galiba dediklerim ne sevap almak nede cennet kazanmak benim dediğim yaratılışımın *muktezası olarak yaratıcımı tanımak ve o buyruklarıyla yaşamı güzelleştirmektir yoksa o demogojilere bir paye nede dinimi afyon dedritirim senin direkten dönmek dediğini kuran arzın halifesi yada kainatın en şereflisiyken belhül adel yani hayvandan daha şağıya demekle aktarıyor herkes yerinden memnunsa sıkıtı yok istersen direkten dön istersen memnun karışmam benim diğeceğim benim afyonuma karışmanız...

Hayvandan aşağı düşmek terimini bana ilk kez nurcular söylemiş ve bu konuda ne kadar da katı olduklarını göstermişlerdi.İslamiyet gibi şiddet içeren bir dine inanmaktansa,hiçbirşeye inanmam ve daha huzurlu yaşarım. İsterse bana hayvan desinler,isterlerse hayvandan aşağı desinler.Ama biz bu kişileri;Afganistan'da,İran ve birçok şeriatle yönetilen ülkelerde görüyoruz.

saygılarımla
Alt 09-08-2007, 13:04
Üye

ozgur_beyin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hüsrev, afyonuna karışmıyoruz da, sende ,şu noktalama işaretlerini bir kullansan ,birde kelimeleri doğru yazsan, daha iyi olacak. :cry:
senimi kıracağım sen yeter ki iste ama hızlı yazmak isterken bazen gaflete gelip yalnış yazım ve noktalama işaretleri unutuluyor buda sanal ortamın cilvesi herhalde..artık mazur görürsünüz değil mi artık 42 yaşındaki insanın tevazusuda bu olması gerek değil mi..
Alt 09-08-2007, 15:19
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Arkadaşlar;

Belki ATEİST kişi kaç kişidir? demek Türkiye için biraz lüks bir soru olsa da, dine inanmayanların sayısının Türkiye'de küçümsenmeyecek kadar olduğu inancındayım. Sadece, önce çevremize bakmamız yeterli; Ben, babam, rahmetli amcam, halamın kocası, halamın kızı ve oğlu, çevremde tanıdığım bir kaç arkadaşlarımı hemen örnek verebilirim Size bir Siteden seslenerek gösterebilirim.

Kur'an'ı KERİM hakkında insanların görüşleri;

1. Onlar ki, şüphesiz, doğrusu, ile başlayan bir çok cümle içeren,
* *Babaannelerin 3 kere öpmeden yerine koymadığı kitap * * * * * * * * * * * * * * * * * * *cadı, 14.05.99

2. İnsan yapısı olduğunu sandığım, kendi içinde çelişen,
* *çelişmese de asla benimsemediğim kutsal sayılan kitap modeli * * * * * * * * * * * * *athena, 25.01.2000

3. Koyu bir ateizm taraftarı olan ben denizin dahi yazıldığı tarih
* *ve şartlar göz önüne alındığında mucizevi bulduğum sembolik eser * * * * * * * * dreamer,23.05.2001

4. Totemsileştirilmiş vahiy tanrısı * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * quarcy, 08.06.2001

5. Suudi Arabistandaki camilerde yastık olarak kullanılan kitap * * * * * * * * * * * * * burali, 09.06.2001

6. Sümerlerin kitabelerindekiyle aynı olan kısmı hiç de sanıldığı
* *gibi olmayan uydurmacadır. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * dementia, 30.06.2001

7. Bazı kesimlerin "Eşitliği, adaleti savunan tek kitap" diye
* *gösterdiklerini anlamadığım kitap * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *body, 30.06.2001

8. İncilden Sonra En Büyük İkinci BEST SELLER * * * * * * * * * * * * * * * * * * gurayolgu, 30.07.2001

9. Bir Din Kitabı olarak değil, Arapçayı adam akıllı
* *öğrendikten sonra bir bilim kitabı olarak okunması
* *gereken bir kitap (Kaynak : Bilge insan Büyükannem) * * * * * * * * * * * aura indigo, 13,04,2002

10. Felsefe okumuş biri için okunduğu vakit hayret
* * edilmeyecek bir kitap * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ihlamur, 13.04.2002

11. İlk ingilizceye "The Alcoran OF Mahomet" adıyla 1649
* * yılında çevrilen Kutsal Kitap * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * bizans, 28.04.2002

12. Gelmiş geçmiş en basrili kitaplardan bir Best Seller * * * * * * * * * * *katil balina, 28.04.2002

13. Geçen Senelerde Artık Muhammed'in kendi
* * *Yazdığına İnandığım Kitap * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * morkeste morke, 27.07.2002

14. Ben de kitap yazsam Ben de Oku diye başlardım * * * * * * * * * * * * * milk, 22.12.2002

15. okumak isteyenlerin abdest almadan da okuyabileceği bir kitap * * * *katil, 13.09.2004

16. incilden sonra, insanlık tarihinin en büyük ve kapsamlı yalanı * * * * * * * crushader, 22.10.2004

17. İslam dininin manifestosu * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *netizen, 02.11.2004

18. Mitolojik ve tarihi öğelerle zenginleştirilmiş, temelde
* * oldukça detaylı ve spesifik hükümler içeren bir hukuk kitabı * * * * * * * * gerrain, 12.12.2004

19. Bir Nevi user guide of human *(Programcı gözüyle) * * * * * * * * * * *owlwitheonder, 17.12.2004

20. Backward compatible'dır. Önceki versiyonlar olan
* * İncil, Tevrat ve Zebur'u destekler. After Sale Support
* * ise maalesef yoktur. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * chainsaw, 31.12.2004 * *

21. "Tevrat ve İncil'in yazarından yıllarca tartışılacak, geçek bir başyapıt"
* * * The New York Times * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * nick fury, 02.02.2005

22. Şu anda Furkan adı ile farklı içerikle basılıp, başta orta doğu
* * halklarına bedava verilmekte olan bir kitap * * * * * * * * * * * * * * * * * janissarie, 17.04.2005

23. Muhammed'in mekke ve medine halkına Tanrı kelamı diye
* * söylediklerini barındıran kitap * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * illaka, 30.11.2005

24. DÜNYANIN KULLANIM KLAVUZU * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *carmilla, 11.12.2005

25. Bir medeyinetin kitabıdır. Bir medeniyet kitabıdır * * * * * * * * * * * * kasaturasiz rambo, 08.04.2007

26. İLK CÜMLESİ "OKU" OLAN. DAHA SONRA HİÇ "DÜŞÜN"
* * *DEMEMESİ YERYÜZÜNDE EPEY PROBLEM YARATMIŞTIR.
* * *DEMEZ TABİİ. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *mariadebonne,10.07.2007

27. İlk ayetini yok sayanlar için herhangi bir katma değeri
* * yoktur. Lakin mucizelerinden biri olsa gerek varmış
* * gibi davranır. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *master of pupets, 10.07.2007

28. Refah partisi, Fazilet Partisi, Saadet Partisi ve AKP
* * tarafından siyaset oyuncağı olarak kullanılan kitap * * * * * * * * * * *tuonela, 10.07.2007

29. Sadece düşün değil Taşın da diyen bir kitaptır. * * * * ibn i batuta, 10.07.2007

30. içinde kaç tane "düşün" kelimesi geçtiğinden
* * ziyade okuyan insanların gerçekten düşünüp düşünmediğinin
* * sorgulanması gereken kitap * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *cofcof, 10.07.2007

31. ozunun degismediginden emin oldugu kitap.
* * *peki nasil emin olunabilir? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *turkish tekila, 10.07.2007

32. degil tum zamanlara,
* * *tum cografyalara bile hitap etmeyen bir kitaptir
. * :P *:P * *teo,10.07.2007

33. kafa karistirdigi bariz olan kitap * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * kotak,10.07.2007

34. hakkında bu kadar entry girilince
* *michael bay & steven spielberg filme uyarladı
* *zannettiğim kitap. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * broken, 10.07.2007

35. turkiye cumhuriyeti anayasasi'nda kesin hukumlerine aykiri
onlarca madde varken hukmu muglak bir ba$ortusu (hamr)
ayetinin inanc ozgurlugu taleplerine kaynak olarak kullanildigi kitap. * * * 6degreesunder, 100.7.2007

36. dusun demese bile beni cok dusundurmustur.
hayatimin en uzun 1655110 mikrosaniyesiydi diyebilirim. * * * * * * * * * *barbie, 10.07.2007

37. salak olmanın da bir sınırı olması lazım. * * * * * * * * * * * * * thew, 10.07.2007

BU FİKİRLER ÇOK OLDUĞUNDAN BAZILARINI ZORUNDA KALDIM. TÜRKİYE'NİN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKIYOR. BUNLARIN ACABA KAÇ TANESİ TURAN DURSUN OKUDU?

ÖZELLİKLE DİNSİZLERİN SAYISI AZ DEĞİL....
Alt 05-09-2007, 18:22
Üye Değil

Aşağıdaki alıntı u-tube'dan tercümedir. Hıristiyanlara hitaben yazılmış ama çok tanıdık geleceğinden eminim.

Bir Ateist nasıl kızdırılır / def edilir

1 – Çocuklarını sizinle kiliseye gitmeye çağırın.
2 – Bir tanrı var diye ısrar edin ve İncil’de böyle yazan yerleri gösterin.
3 – Evrenin “sadece var” olmak için çok karmaşık olduğunu, dolayısıyla “sadece var” olan bir tanrı tarafından yaratılmış olması gerektiğini söyleyin.
4 – İstatistikler uydurun.
5 – Size eziyet ediyorlar diye onları suçlayın.
6 – Sanki kendiniz düşünmüşsünüz gibi Pascal’ın bahsinin değişik sürümlerini kullanın.
7 – Kent Hovind’den[sup:499d8fb916]1[/sup:499d8fb916] mantıklı bir bilgi kaynağı olarak bahsedein… ve ona Dr. Hovind deyin.
8 – Onlara, kalplerinde Tanrının varlığını bildiklerini söyleyin.
9 – İddialarınızı desteklemek için kötü matematik kullanın.
10 – *Buzdolabındaki son birayı için
11 – Kötü görünen bir İncil ayeti gösterildiğinde, onlara ayetin öyle söylediğini ama kastinin o olmadığını söyleyin.
12 – Bir şeyi - sanki öyle yapınca doğru çıkacakmış gibi - defalarca tekrarlayın.
13 – Tanrı hakkında çok konuşmalarının Tanrının varlığını kanıtladığına işaret edin.
14 – Nuh’un gemisinin ve Torino Kefeni’nin[sup:499d8fb916]2[/sup:499d8fb916] gerçek olduğunda ısrar edin . *… sonra da onlara bunu gördüğünüz Fox kanalındaki özel programı anlatın. * * * *
15 – Havayı göremediklerine göre, Tanrı’nın gerçek olmadığını nasıl bildiklerini sorun.
16 – Tanrının ateistlere inanmadığını söyleyin.
17 – Sadece üremek amacıyla seks yapmalarını öğütleyin.
18 – Daha önce hiç duymadıklarını farzederek milyarıncı kere İsa’nın Kurtuluş planını anlatın[sup:499d8fb916]6[/sup:499d8fb916]*
19 – Hıristiyanlığı kötü gösteren birisinin Gerçek bir Hıristiyan olmadığında ısrar edin.
20 – Onlarla sahte bir Avustralya aksanıyla konuşun.
21 – Onlara bir muzun Tanrı’nın varlığının kanıtı olduğunu söyleyin.
22 – Arkeolojinin İncil’in gerçekliğinin kanıtı olduğunu söyleyin.
23 – Ateizmin bir inanç olduğunu iddia edin.
24 – Kısır döngünün, kısır döngü meşru olduğu için meşru olduğunu söyleyin.
25 – İçlerindeki tartışmaları bin kere bile okumuş olsalar, daha önce duymamış oldukları umuduyla boş apologetics[sup:499d8fb916]3[/sup:499d8fb916] kitaplarını teklif edin.
26 – Tanrının gönderdiği 2 ayı tarafından parçalanan 42 çocuğun aslında çocuk değil şeytanın yumurtaları olduğunu açıklayın[sup:499d8fb916]4[/sup:499d8fb916].
27 – Lot’un kızlarının ırzına geçilme tehlikesinde[sup:499d8fb916]5[/sup:499d8fb916] olmadıklarını ve Lot’un da bunu zaten bilmekte olduğunu dikkatlice açıklayın.
28 – Onlara hiç kimseyi sevemediklerini – bu yüzden de Tanrıyı sevemediklerini söyleyin.
29 – Onları arabanızla bırakmayı önerip, yolda Hıristiyan sohbet radyosunu dinlemekte ısrar edin.
30 – Thomas Jefferson’un Hıristiyan olduğunda ısrar edin.
31 – Darwin’in ölüm döşeğinde evrimden döndüğünü iddia edin.
32 – Evrimin kanıtlanmadığını iddia edin – dolayısıyla İncil doğrudur.
33 – Tanrının var olmadığının kanıtlanmasının onların sorumluluğunda olduğunu söyleyin.
34 – Tanrının kendisini herhangi gerçek kanıt olmadan açığa çıkaramayacağını, aksi takdirde bunun imana olan ihtiyacı ortadan kaldıracağını söyleyin.
35 – Çok kötü bir şey olduğunda, Tanrıyı suçlamamalarını söyleyin. O hiçbir şeye karışmaz.
36 – Çok güzel bir şey olduğunda Tanrıyı övmelerini söyleyin – o yatırmıştır.
37 – Sürekli ateizmi teizmle eş tutmaya çabalayın.
38 – Onlar tanrıya inansın veya inanmasın, Tanrı’nın hala onlara inandığını söyleyin.
39 – Herkesin bir şeye inancı olduğunu söyleyin.
40 – Eğer Tanrıya inanmıyorlarsa nasıl ahlak sahibi olabildiklerini sorun.
41 – Bush’un ulusumuz için yapacağı bütün o çok önemli işlerden bahsedin.
42 – Homo seksülliğin bir seçim olduğunda ısrar edin.
43 – Onlara bunun bir din olmadığını, İsa ile kişisel bir arkadaşlık olduğunu söyleyin.
44 – Teme tarih anlayışında başarısız olun (İspanyol Enkisizyonu mu? O da ne?)
45 – Dinsel dar-görüşlülük ve serbest seçimi kısıtlamaya adanmış kendi üniversitenizi başlatın... ve adını “Özgürlük” koyun.
46 – Televizyon şovunuzda aptallardan para isteyin.
47 – Tanrının işinde çalıştığınız için vergilerden ve kurallardan uzak durun. *
48 – “Teori” kelimesini kabaca yanlış anlayın.
49 – Tanrı olmaksızın herhangi bir şeye nihai yanıt olmayacağını beyan edin.
50 – Tanrısız bir ortamda çocuk yetiştirmelerinin nasıl mümkün olacağını sorun.
51 – Homoseksüellik konusu ortaya çıktığında “Tanrı Adem ve Havvayı yarattı, Adem’le bademi değil” deyin.
52 – Onların her beyanına “Bu sadece sizin fikriniz” deyin.
53 - *Doğadaki herhangi gerçekten iyi bir şeye işsret edin ve onu Tanrı’nın varlığının kanıtı olarak adlandırın.
54 – 19. Yüzyılda kurulmuş Protestan mezhebinin en doğru yol olduğunda ısrar edin.

-------------------------------------------------------------
Notlar:
1 – Kent Hovind: Amerikalı evanjelist. Yaratılış seminerleri ile ünlüdür. Dinleyicileri İncil’in Yaratılış’ına inandırmak ve evrimi reddetmeye yönlendirir. Ancak bilimsel topluluklar dışında kendi yandaş örgütlerinden (Genç Dünya Yaratılışçıları, Tekvin’deki Yanıtlar) de “sürekli hatalı ve itibarsız argüman” kullandığı için eleştirilmiştir. Şu anda 58 vergi suçundan dolayı ceza evindedir. Bilgi: wikipedia,
http://en.wikipedia.org/wiki/Kent_Hovind

2 - Torino Kefeni, İsa'nın çarmıhtan indirildikten sonra sarıldığı iddia edilen sakallı bir adama ait önden ve arkadan silüetin olduğu keten kumaş. 1988 yılında kefenin bir kısmı karbon-14 yaş belirleme testine tabi tutuldu ve kefenin 700 yaşındaki keten bitkilerinden yapıldığı belirlendi. 1260-1390 arası bir tarihe ait olduğunun belirlenmesiyle gözden düşmesine rağmen, kumaş dini çevrelerde değerini hala korumaktadır. http://tr.wikipedia.org/wiki/Torino_Kefeni

3 – Apologetics: Kelime anlamı olarak, bir pozisyonun sistemli olarak savunulması ile ilgili çalışma sahasıdır. Bu sahada çalışanlar da “Apologist” olarak adlandırılır. Terim eski yunanca apologiya’dan gelmekte ve saldırıya karşı bir pozisyonun savunması anlamına gelmektedir. Ancak genellikle kullanım Hıristiyanlıkla ilgilidir. Modern dönemdeki deizm, ateizm, aydınlanma ve hümanizma tartışmaları ve Feuerbach, Marx, Freud ve Darvin’in kuramları Hıristiyan ve Protestan “apologist”lerce reddedilerek yanıtlar verilmiştir. En ünlü “apologist”ler arasında Blaise Pascal, Joseph Butler, William Paley, Soren Kierkegaard ve John Henry Newmann bulunmaktadır.

4 – 2 Krallar 2:23 - Elişa oradan ayrılıp Beytel'e giderken kentin küçük çocukları yola döküldüler. "Defol, defol, kel kafalı!" diyerek onunla alay ettiler.
2:24 Elişa arkasına dönüp çocuklara baktı ve RAB'bin adıyla onları lanetledi. Bunun üzerine ormandan çıkan iki dişi ayı çocuklardan kırk ikisini parçaladı

5 - Yaratılış 19:8 "Erkek yüzü görmemiş iki kızım var. Size onları getireyim, ne isterseniz yapın. Yeter ki, bu adamlara dokunmayın. Çünkü onlar konuğumdur, çatımın altına geldiler."

6 - Kurtuluş planı: 1 -Günahkar olduğunuzu kabul edin. 2 - Günahtan dönmek arzusu gösterin.
* * * * 3 - İsa'nın sizin için öldüğüne, gömüldüğüne ve ölülerin arasından kalktığına inanın. 4 - Dua yoluyla İsa'yı kurtarıcınız olarak yaşamınıza davet edin.
Alt 05-09-2007, 18:53
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

5 – Size eziyet ediyorlar diye onları suçlayın.'' Baş örtüsü zülmü''

11 – Kötü görünen bir İncil ayeti gösterildiğinde, onlara ayetin öyle söylediğini ama kastinin o olmadığını söyleyin
* * * *Bizim tefsircilerin taktiğide *,aynı.

30 – Thomas Jefferson’un Hıristiyan olduğunda ısrar edin.
* * * *Bizimkilerinde JACK COUSTO 'yu müslüman yapmaları gibi.

Sevgili Burlap, çevirin için teşekkürler. Bütün maddeler, ne kadar bize yakın! *Ne kadar içten! ve tüm inandırcılığıyla! kalbimizi etkiliyor!.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 22-03-2008, 21:58
Adem26 Adem26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Re: Turkiye'deki 'Ateistler'in sayısı ve gücü..

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Turkiyedeki ateistlerin sayisi hakkinda bilgisi olanlar lutfen yaziniz. Mumkun oldugu kadar abartmadan gercek sayilari ne olabilir. Bunlara agnostik ve panteistleri de katmali miyiz? herhangi resmi bir dernek olmadigini zannediyorum, bu sartlar altinda sayilarini bilmemizin imkani var mi?
Son anketlere ve araştirmalara göre Türkiye'de durum şöyle:

-----------------------------------------
Türkiye'de Din'ler / Inançlar *(UPDATE-2)
-----------------------------------------

Sünniler * * : *% 55.71 * [N0]
Şiiler * * * : *% *1.84 * [N1]
Aleviler * * : *% 35.00 * [N1]
Ateistler vs.: * % 7.20 * [N2]
Hristiyanlar : * % 0.20 * [3]
Yahudiler * *: * % 0.04 * [4]
Digerleri * *: * % 0.01
-----------------------
Toplam * * * : % 100.00

Notlar ve diger info:

N0: Tüm hesaplar 70 milyon nüfüs üzerinden yapiliyor.
* * Sünnilerin oranı, digerlerinin oranları toplandıktan sonra hesaplandı.

N1: Alevilerin kendi hesaplarına göre %30..40 arasında [1]
* * "Türkiye Şiilerinin yaklaşık %95'i Alevidir" [5]
* * Alevi olmayan Şiilere "Caferiler" de deniyor, Şiiligin bir kolu. [6]
* * Irak'ta ve Iran'daki Alevilere "Yezidi" (ing: Yeziden) de deniyor

N2: Türkiye'de herhangi bir dine baglı olmayanların (ateist, agnostik vs.) oranı %7.2 :
* * "Dinle, asgari düzeyde bile bağı olmayan, hayatında
* * dinî hiçbir ibadete yer vermeyenlerin oranı yüzde 7.2" [2]

N3: Türkiye'de aşırı dincilerin (şeriatcıların, islamofaşitlerin) oranı %7.7 :
* * "dini bir siyasî sistem olarak görenlerin, yani dini inançlara göre
* * bir siyasal düzen peşinde olanların oranı yüzde 7.7" [2]

Kaynaklar:

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Alevi#Demographics
[2] http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=147097
[3] https://www.cia.gov/library/publicat.../print/tu.html
[4] http://en.wikipedia.org/wiki/Jews_in_Turkey
[5] http://groups.google.com/group/soc.c...fc991096efeef2
[6] http://groups.google.ee/group/soc.cu...65f63a147a93a8