Oh oh iyi Esir Türkleri Kurtarma Ordusu kurulmuş bile. *
* * Yahu arkadaşlar, tezkereye seviniyorsunuz ve Musul'u Kerkük ü falan hemen aldınız bakıyorum, bunun sonu da Turan olur inşallah. *

Sizler hiç harita okumaktan anlar mısınız, hadi haritadan vazgeçtim Kandil neresidir, derinligi nedir, sınırdan kaç km içeridir, nasıl gidilir, nasıl gelinir hiç araştırma zahmetine katlandınız mı.
* * Oranın arzi yapsının Dogu Anadolu daglarından daha çetrefil oldugunu, bir ucunda İran'ın Pjak ( iran pkk sı ) ile savaştıgını, bu savaş sonrasında İran ile enerji anlaşmaları yapıldıgını biliyor musunuz. Siz zannediyorsunuz ki orada Pkk şezlongları açmış Tsk yı bekliyor. Orada Pkk lı mı bulacagınızı umuyorsunuz. Nasıl bir bataklıgın içerisine çekilmek istendigimizin farkında degil misiniz. Daha Gabar dagındaki 80 kişilik grubu imha edememişsin, Kandil dagına gidip adam avlayacaksın.
* * *Kandile kadar zahmet edeceginize sınırlarınızı korumayı deneseniz nasıl olur diyorum. Konyadaki teröristi nereye girip durduracaksınız, Arnavutluk'a mı. Bu tezkerenin ve Irak sınır harekatının bir tek faydası olabilir, belki iç kamuoyu rahatlar, rahatlatılır. Ama genel anlamda Türkiye öyle bir batagın içine çekilmek isteniyor ki sonuçları tahmin bile edilemez.
* * *Tezkere ve operasyon taraftarı kuvvetlere bakalım. Başta Pkk, sonra hükümet, tüm milliyetçi, ulusalcı güçler koro halindeler. Irak'a girelim, Pkk da Irak'a gelin diyor. Amerika girmeyin diyor, Irak Kürdistanı girmeyin diyor. Amerikanın ki tavşana kaç tazıya kaç politikası, girin diyor gizliden, girmeyin diyor bagırarak. Bu meselede devlet, pkk, Abd aynı tarafta. Her zamanki gibi tüm gerici güçlerle birlikte.
* * *Sorun bu ülkenin içerisinde anlayamıyormusunuz. Kemalistimiz ( kendisinin tanımı, yoksa bu sitedeki kemalistlere göre oy birligi ile kemalist degil ) Kürtleri Türkleştirmekten bahsetmiş , iyi de 84 yıldır zaten bunu yapıyorsun, savaşmaktan imhadan bahsetmiş, iyi de 23 yıldır zaten bunu yapıyorsun; insan bir geriye döner de biz nerede hata yaptık diye sorar.
* * * Sevgili Burlap bilimsel düşünce yöntemi hakkında pek çok çevirin oldu. 84 yıl sonra geriye baktıgın zaman, 23 yıl sonra hala aynı şiddetle devam eden savaşa/teröre baktıgın zaman verilerden bilimsel yöntemi kullanarak ne şekilde bir sonuç çıkarmamız gerekiyor.
* * * Sevgili degişim bu başlıgı açtıgın ve bu metni koydugun iyi oldu. Ben tezkereye hayır dedim, tüm tezkerelere de yaşamım boyunca hayır dedigim gibi.
* * * *Bir de kemalistimizin *( kendisinin tanımı, yoksa bu sitedeki kemalistlere göre oy birligi ile kemalist degil ) devamlı emperyalizm diye haykırdıgını duyuyorum. Kim acaba bu emperyalizm bir ismi var mı. Hukuka göre azmettirenin daha fazla suçu vardır ve daha agır cezalandırılır. Şu azmettiricinin cezası ne olacak acaba. Azmettirici dururken maşalarla kavga etmek neye yarar acaba. Şu emperyalizmin adını koyarak ona yönelmesi gereken ekonomik, kültürel, siyasi ve askeri tavırları da bize vatanseverlik aşkıyla izah etse çok faydalanırız umarım.
* * * *Haa bir de söylemeyi unuttum. Bence tezkerenin sınırları Sibiryaya kadar uzatılmalı. Sibiryada üç ailelik bir Türkiyeden gitme grup varmış, kendilerine Kürt diyorlarmış, şaşırmışlar. mauım bunlar hızlı ürüyor *

, bir an evvel oraya kadar gidip onları da Türkleştirmekte fayda var diye düşünüyorum. *:cry:
* * * *saygılarımla