Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-10-2007, 21:43
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Standart Re: Tezkereye karşı imza verelim...

AKP'nin teskere konusunda samimi olduğunu ben de sanmıyorum zira;daha seçim öncesinde teskere lafını ağızlarına bile almıyorlardı ve gerçek niyetleri de teskerenin çıkmamasıdır ancak şuanki durumda elleri mahkum bir vaziyette kaldılar,oylamanın açık şekilde yapılması halinde mecburen teskereye evet demek zorunda kalacaklardır ve umarım öyle olur ve teskere çıkar.
Musul ve Kerkük konusunda bize yedirmezler diye ümitsiz konuşanlar bence yanlış bir düşünce içindeler.Ümitsiz başlanan hiç bir ii gerçek başarıya ulaşamaz ve bu Türkiye'nin gerçekleştirme kudretine sahip olduğu bir hayaldir ve operasyonun hedefleri arasında Musul ve Kerkük üzerinde en azından bundan sonrası için sürekli bir söz hakkı elde etme çabası olmalıdır.Türkiye bunu başarabilecek kabiliyettedir ve eli hiç te zayıf değildir.

Onlar bize yedirmezse biz de onlara yedirmeyiz o kadar.
Alt 16-10-2007, 22:17
Camgoz Camgoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

deggial";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1. körfez savaşında şimdiki abd başkanı buş'un babasına ıraklı kürtler "hacı" diyorlarmış. orada devleti kuran amerika. o belli çevrelerce "özgürlük savaşçısı" ilan edilen çapulcular değil.

amerika Türkiye'ye silah veriyormuş. sanki onlara vermiyor!..

bu işten beslenenler belli. başta amerika... silah tücarları... he iki tarafın şovenistleri... kürt şovenistler ırksal mücadelelerine marksist-leninist süsü verip kendilerini kandırmakla meşguller. bilmedikleri şeyse faşist faşisttir. yok ben bunların mücadelelerine destek veriyorum, yok ben bunlara sempati duyuyorum diyen herkes de bu faşizmin parçasıdır. varsın onlar kendilerine marksist-leninist desinler :wink:
Dürüst olmak böyle oluyormuş.

maksist faşist barzani'yi çözmüş.

peki, barzaninin 2 nesil öncesinin yahudi olduğunu ve hatta ailesinde haham bile çıktığını *biliyormusun? :twisted:

Bilmezsin... aslında bilirsin ama inkar edersin.

AMA BİZ BİLİYORUZ. :twisted:
Alt 16-10-2007, 22:25
Camgoz Camgoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gercekisim";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
operasyonun hedefleri arasında Musul ve Kerkük üzerinde en azından bundan sonrası için sürekli bir söz hakkı elde etme çabası olmalıdır.Türkiye bunu başarabilecek kabiliyettedir ve eli hiç te zayıf değildir.

Onlar bize yedirmezse biz de onlara yedirmeyiz o kadar.
Musul-Kerkükle bitmez bu iş.

Biz daha fazlasına layık bir milletiz. Ama akılllı olmalıyız. Saldırgan gözükmemeliyiz. Yoksa dünyadan soyutlanırız.

Irak Türkmenleri silahlandırılmalıdır.

Bu ihmal farklı gerekçelerle ihmal ediliyor.
Alt 16-10-2007, 23:03
EZ_TuDu EZ_TuDu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Frodo, burlap ve pante ye katılıyorum.

Kesinlikle AB ile ilişkilerimizi kesmeliyiz. Nato ile olan ilişkileri askıya alıp, incirliği derhal kapatmalıyız. Osmanlının bıraktığı mirası (sözde ermeni soykırımı) reddetmeliyiz. Bizi ilgilendirmez arkadaş. Biz Türkiye Cumhuriyeti yiz. Amerikalıların kızılderelilere yaptıkları katliamları meclis gündemine koyalım. Amerikalıların dünyanın her tarafında katliamları var. Biz neden soykırım iddiasında bulunmuyoruz. Fransızların soykırımları ne olacak. Ya almanlarınki.. Geçin bunları. Küçük düşündüğünüz sürece küçülmeye devam edersiniz. *

Bu ülkede kürtlerin bir devlet iddiası yok. YOK YOK YOK.. niye zorla bir kürt devleti oluşturmaya çalışılıyor. Ha başka ülkelerdeki kürtlerin bir iddiası varsa o zaman bizimle ne ilgisi var kardeşim. Nerede seslerini çıkarıyorlarsa orada ortaya çıksınlar. Bu ülkedeki kürtlerin ayrı yaşamak gibi bir arzuları yok. Bu zaten onların menfaatine değilki. Modern bir ülke dururken yüzyıllar boyuncu yeniden karanlığa gömülmek hangi akla hizmet olsun. Bunu sadece kürtleri sevmeyenler isteyebilir.

Tezkere çıkması gerekiyor. Umuyoruz çıksın. Bu hükümetin böyle bir cesareti ve basireti yok ama umarım çıkar. Çıksa bile yinede bir yıllık süre içinde bu hükümetin amerikan kuklacılığı yüzünden askeri dizginleyeceği görülüyor. Oyalama taktiğiyle vakit öldüreceğe benziyor.

Cem in bazı söylemlerinede katılmamak elde değil. *Bir devlet varki topraklarının göbeğinde (Tunceli) her ne amaçla olursa olsun terör estiriliyor ve yok efendim dağlıkmış yok efendim halk yardım ediyormuş gibi bahanelerle müdahale edemiyorsun. Bu kadar saçmalık bu kadar aptalca neden öne sürülemez. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Tunceli yimi temizleyemeyecek. *Buna ancak kargalar güler. *

Devlet PKK yı nasıl yarattıysa öylede ortadan kaldırabilir. Yeterki Akp gibi korkak ve gerici beyinler başta olmasın. Akp başta olduğu sürece kürt devletide kurulur, ırakda bölünürki zaten bölündü, bizim başımızada bela olurlar. *

Barış için AKP sonrada ABD gitmelidir.

YARATICIYA KİMİN ÜFÜRDÜĞÜNÜ VE ONUN KİMİN HEYKELİ OLDUĞUNU ÇÖZEMEDEN, ORTADA DOLANIP DURMAYA BAŞLAMIŞ.
Alt 16-10-2007, 23:07
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Oh oh iyi Esir Türkleri Kurtarma Ordusu kurulmuş bile. *

* * Yahu arkadaşlar, tezkereye seviniyorsunuz ve Musul'u Kerkük ü falan hemen aldınız bakıyorum, bunun sonu da Turan olur inşallah. * Sizler hiç harita okumaktan anlar mısınız, hadi haritadan vazgeçtim Kandil neresidir, derinligi nedir, sınırdan kaç km içeridir, nasıl gidilir, nasıl gelinir hiç araştırma zahmetine katlandınız mı.

* * Oranın arzi yapsının Dogu Anadolu daglarından daha çetrefil oldugunu, bir ucunda İran'ın Pjak ( iran pkk sı ) ile savaştıgını, bu savaş sonrasında İran ile enerji anlaşmaları yapıldıgını biliyor musunuz. Siz zannediyorsunuz ki orada Pkk şezlongları açmış Tsk yı bekliyor. Orada Pkk lı mı bulacagınızı umuyorsunuz. Nasıl bir bataklıgın içerisine çekilmek istendigimizin farkında degil misiniz. Daha Gabar dagındaki 80 kişilik grubu imha edememişsin, Kandil dagına gidip adam avlayacaksın.

* * *Kandile kadar zahmet edeceginize sınırlarınızı korumayı deneseniz nasıl olur diyorum. Konyadaki teröristi nereye girip durduracaksınız, Arnavutluk'a mı. Bu tezkerenin ve Irak sınır harekatının bir tek faydası olabilir, belki iç kamuoyu rahatlar, rahatlatılır. Ama genel anlamda Türkiye öyle bir batagın içine çekilmek isteniyor ki sonuçları tahmin bile edilemez.

* * *Tezkere ve operasyon taraftarı kuvvetlere bakalım. Başta Pkk, sonra hükümet, tüm milliyetçi, ulusalcı güçler koro halindeler. Irak'a girelim, Pkk da Irak'a gelin diyor. Amerika girmeyin diyor, Irak Kürdistanı girmeyin diyor. Amerikanın ki tavşana kaç tazıya kaç politikası, girin diyor gizliden, girmeyin diyor bagırarak. Bu meselede devlet, pkk, Abd aynı tarafta. Her zamanki gibi tüm gerici güçlerle birlikte.

* * *Sorun bu ülkenin içerisinde anlayamıyormusunuz. Kemalistimiz ( kendisinin tanımı, yoksa bu sitedeki kemalistlere göre oy birligi ile kemalist degil ) Kürtleri Türkleştirmekten bahsetmiş , iyi de 84 yıldır zaten bunu yapıyorsun, savaşmaktan imhadan bahsetmiş, iyi de 23 yıldır zaten bunu yapıyorsun; insan bir geriye döner de biz nerede hata yaptık diye sorar.

* * * Sevgili Burlap bilimsel düşünce yöntemi hakkında pek çok çevirin oldu. 84 yıl sonra geriye baktıgın zaman, 23 yıl sonra hala aynı şiddetle devam eden savaşa/teröre baktıgın zaman verilerden bilimsel yöntemi kullanarak ne şekilde bir sonuç çıkarmamız gerekiyor.

* * * Sevgili degişim bu başlıgı açtıgın ve bu metni koydugun iyi oldu. Ben tezkereye hayır dedim, tüm tezkerelere de yaşamım boyunca hayır dedigim gibi.

* * * *Bir de kemalistimizin *( kendisinin tanımı, yoksa bu sitedeki kemalistlere göre oy birligi ile kemalist degil ) devamlı emperyalizm diye haykırdıgını duyuyorum. Kim acaba bu emperyalizm bir ismi var mı. Hukuka göre azmettirenin daha fazla suçu vardır ve daha agır cezalandırılır. Şu azmettiricinin cezası ne olacak acaba. Azmettirici dururken maşalarla kavga etmek neye yarar acaba. Şu emperyalizmin adını koyarak ona yönelmesi gereken ekonomik, kültürel, siyasi ve askeri tavırları da bize vatanseverlik aşkıyla izah etse çok faydalanırız umarım.

* * * *Haa bir de söylemeyi unuttum. Bence tezkerenin sınırları Sibiryaya kadar uzatılmalı. Sibiryada üç ailelik bir Türkiyeden gitme grup varmış, kendilerine Kürt diyorlarmış, şaşırmışlar. mauım bunlar hızlı ürüyor * , bir an evvel oraya kadar gidip onları da Türkleştirmekte fayda var diye düşünüyorum. *:cry:

* * * *saygılarımla
Alt 16-10-2007, 23:30
no_panik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_panik no_panik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tezkereye karşı imza mı ?
Hocam şaka gibi yaa... Bu sitede gördüğüm en akıl almaz forum konusu... Hiçbir zihniyet tezkere konusunda Türkiye'ye haksız olduğunu söyleyemez. Bakın İsrail'e, 2 israil askeri için Lübnanı yerle bir etti. Bizim daha ne kadar canlarımızın yanması lazım ki bu gidişe bir dur diyebilelim.

Tezkereye karşı imza toplamaya yeltenen arkadaşların galiba bu pkk'dan canları yanmamış olcak ki bu kadar rahat konuşabilmekteler. Garip doğrusu *8O

Bundan yaklaşık 3-4 ay evveline kadar bende işin barışçıl yollarla halledilmesi gerektiği kanaatindeyim ama bu düşünceyi savunurkende unuttuğum bir şey vardı...Karşı tarafın kumaş kalitesi... Karşındaki insan barışçıl yollardan anlamıyorsa sen ne kadar çırpınırsan çırpın elde var sıfır...

Yarın 500'ün üzerinde milletvekili ile muhtemelen bu tezkere geçer. Yanlız dikkat edilmesi gereken bir noktada tezkerenin mutlaka amacına uygun olarak kullanılması. Yapacağımız herhangi bir yanlış hareket bizi zor durumlarda bırakabilir. Bu konuda dikkatli olmalıyız.

dünle beraber gitti düne ait ne varsa bugün yeni şeyler söylemek gerek
Alt 16-10-2007, 23:40
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Camgöz kardeşim iletilerine dikkat et. mesajları en çok sandık odasına kaldırılan üyelerimiz yarışmasında iddialısın.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 16-10-2007, 23:49
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

tezkereye karşı olanlar,sınırı geçip bizlere saldıranların da sınırötesi ve sınıriçi harekatlarına karşı çıkabilmelidirler.eğer daha önce bu konuda bir karşı duruşları yoksa yazıklar olsun onlara.

askeri çözüm işi bitirici bir çözüm olamaz tabii ki hiçbir zaman.ama mutlaka gerektiği kıvamda da savunma ve caydırma amaçlı olarak en sert şekilde uygulanmalıdır.
ben kürt ırkına karşı bir düşmanlık taşıyan kimse ile henüz tanışmadım bu yaşıma dek.mahallede en iyi arkadaşlarımız hep karışık olarak kürtlerden de vardı.farkına bile varmazdık kürt olduklarının ,çocuklarımız da hala farkına varmıyorlar.patronlarımız,iş arkadaşlarımız da kürtlerdendi,aynı mesaiyi yapar aynı maaşı alırız,bir ayrım olmaz.
hasta olunca aynı hastanede aynı doktor aynı ücret karşılığı bakar bizlere,sormaz hanginiz kürt diye.
pkk kürt halkını temsil edemez ve adına konuşamaz.kendisi vahşi bir terör örgütü veya çetesidir.
amma coğrafik ve demografik olarak da yurdumuzun en geri bölgelerinde,iş güc sahibi olamayan,fakir ve kalabalık aileler ağırlıklı olarak kürt ailelerdir.ihmal edilmiş bölgelerimizde yaşayagelmişlerdir.ben o bölgelerde o şartlarda yaşamak istemezdim.kendileri adına üzgünüm ve de devletimiz namına kendilerine mahcubum.devlet erkanı her vatandaşına asgari standartta insani yaşam alanları oluşturmadan,kendilerine şehirlerin en güzel havadar ve manzaralı yerlerinde evler,lojmanlar,dinlenme tesisleri,moral eğitim merkezleri,ordu evleri *vs yapıyorlarsa,maalesef yazıklar olsun onlara da demek zorundayım.
Alt 17-10-2007, 00:38
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben tezkerenin gecmesini isterim ama ordunun Irak'a girmesine karsiyim. Tezkere gecerse bunun ABD uzerinde politik baski kuracagini ve onlarin oyalama taktiklerine rest cekmemizi saglayacagini dusunuyorum. Konu politika olunca blofsuz *basarili olunamayacagini *dusunuyorum. Turk ordusunun basindakiler de Irak'a girmeye can atmiyor diye dusunuyorum. Dikkat ederseniz secimlerden once Buyukanit ile Hukumet arasinda izin verilmedi - basvuru olmadi polemigi yasanmisti. Kimse girmek istemiyor zaten. Ama Turkiye'nin de korkak siyaset yapmasi bastan kayip olur. Karaliligimizi gosterip ABD'yi , dolayli olarak da *Irak hukumetini isbirligine zorlamaliyiz. Bence bir yillik sure verilmesi de bu amacla. O yuzden teskereye evet, ama K.Irak'a girmeye hayir diyorum.
Alt 17-10-2007, 00:55
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmek istediğini sanmıyorum. Ordu da hükümet de bunu istemiyor aslında. İki nedenden tezkere çıkarılıyor. Birincisi elimizde bir tehdit unsuru olsun diye, ikincisi de iç kamuoyuna dönük. Herkes biliyor ki oraya girmek demek PKK ile çatışmak demek olmayacaktır. Olay tahmin edilmeyecek kadar hızla büyüyecek, mülteci kampları ve peşmergelere karşı bazı operasyonlar yapılacak, ki bunlar ister istemez olacaktır, çünkü PKK'nın mülteci kamplarından da destek aldığı biliniyor. Olaya peşmergeler ve Barzani de katılacak ve bu duruma ABD seyirci kalamayacaktır. İran'ın bile bundan birtakım çıkar hesapları olduğundan olay hızla gelişecek ve bölgeye Barış Gücü yada başka bir takım operasyonlar yapmak gereği ortaya çıkacaktır. Bu işlerin o kadar kolay olmadığını sanırım ordu da çok iyi bildiği için züccaciye dükkanına giren fil gibi davranmıyor, hatta nerdeyse hiç açıklama yapmıyor. PKK da işlerin kendi lehine gelişeceğini hesap ettiği için Türkiye'ye gel gel diyor. Böyle bir sürecin sonunda Kürdistan devleti resmi olarak kurulabilir diye düşünüyorum.

Peki DTP bunu neden istemiyor. Bu süreçte çok kan akacağını tahmin ediyor olmalı. DTP, bir Kürt devleti kurulması için değil, Türkiye içinde kültürel ve ulusal haklarını elde etmek için uğraşıyor. Bu gelişmeler sonunda PKK ile DTP'nin yollarının da giderek ayrılabileceğini düşünüyorum. Son eylemlere karşı net şekilde tutum aldılar zaten.

Neler olacağını yaşayıp göreceğiz tabii. Benim tahminin Türkiye tezkereyi siyasi bir koz olsun diye elinde tutacak.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/

Önerilen Siteler