|
Yazdıklarımı anlamadığın her halinden belli. Oysa az birşey anlamaya çalışmış olsa idin, böyle ezber cevap vermezdin. Öncelikle translığı hastalık olarak algıladığımı belirten hiç bir cümle olduğunu sanmıyorum. Ancak şunu tekrar belirteyim. "Onlar da doğru durmuyor."
|
asıl senin hiçbir şey anlamadığın ve okumadığın belli... daha derli sorayım da mantıklı bir cevap ver allah aşkına:
* yahudiler de doğru durmuyordu mu ki soyları kırıldı???
* aleviler ne halt yedi de ''mum söndüden sapıklığa kadar'' tonla patalojik nefret ve katliama maruz kaldı?
* ''doğru durmuyor'' safsatasının/mantığının yahudileri ''holokost''tan mesul tutmaktan farkı ne?
* kadınlar yanlış da dursalar ''taciz meşru mudur''? örneğin mini mini giyinse canının çektiği bir adama kur yapsa, ertesi gün başka bir adama yapsa vs vs...
bu kadının istemediği hanzonun birinin tacizine maruz kalmasını meşru mu kılar?
|
Cinsel kimliğini yaşamak başka, bu kimliği pazara açmak başka. İstendiğinde ve çaba sarf edildiğinde "başka bir seçenek yaratmak" çok da zor bir şey değil. Esmeray' da bunun en güzel örneğidir. Kaldı ki kendi anlatımlarından bile bir çok arkadaşının seks işçiliğinde direttiğini görmek mümkün.
|
* esmeray süper bir örnek olmuş... her darbe ve muhtıra'dan sonra radyoları inleten ''memleketim'' şarkısı hala hatırlarda

yani, diyorsunuz ki: hitler döneminde ''allah vergisi bir yetenekte yahudi''yseniz ve ''alman ırkını öven naçiz şarkılar'' yaparsanız kuzu kuzu yaşarsınız
* eşcinsel'e kendi kimliğini dayatıyor, diyene bakın hele... siz bu kafayla ATEİSTİN BİLE MÜSLÜMAN OLANINI seversiniz bence
*
kaldı ki ''fahişe bile olsa'' tecavüz, taciz ve saldırı suçtur... ceza kanunlarında ''fahişeleri dövmenin bırakın suç olduğuna, cezai indirime tabi olduğuna'' dair bir maddemiz bile yok çok şükür...
* bu kadar basit bir mantıktan ve anayasal meşruiyetten bile haberiniz yokken ben sizinle neyi nasıl tartışayım?
*
fahişelik konusunun ''cinsel-cinsel olmayan saldırı ve nefret'' konusuyla ne alakası var?
* x kentinde kürtleri gördüm, bir sürü kürt çeteci ve mafya babası var... sonra kürtlere öfkeye hak verdim, hatta elimden gelse ben de yapacağım? gel, gel; faşizme gel...
|
Zaten toplumun kabul edemediği birşeyi tam zıt bir kutuptan ele almak devrim değil, maceracılıktır. Durumun hastalık olmadığı bile daha net olarak tartışılamıyor, açıklanamıyorken, böylesi ters bir şekilde işe girişmek, bu sonuçtan başkasını da doğurmaz. Bu sonucu da olumlulamaz aynı zamanda.. Duruma, tüme varımla yaklaşıp toplumsal bilgilendirme ve transların tek seçenek olarak seks işçiliğini istemediğini açıklamakla işe başlamak gerekiyor.
|
* vallahi akademik ve hakim eğilim ''cinsel yönelim'' diyor... aksi olsaydı eşcinselliğin ''tedavisi de '' olurdu... hiçbir hormanal dengesizliği olmadığı halde eşcinsel biseksüel vs olanlar var... bu durum ''zevkler ve renkleri tartışmak'' kadar manalı... sosyal öğrenme, genetik eğilim vs'yle ilgisi yok...
* toplum ateistleri de kabullenemez ağırlıkla, iyi de bundan bana ne?
* toplum evlilik dışı seksi de pek meşru bulmaz, bana ne?
|
Son olarak; bir tek sefer büyükparmak kapı sokağa gitmeniz yeterli olacaktır. Transların yaşamın tüm yerlerinde olmasını istediğim kadar, seks işçiliklerini gözümün içine kadar sokmamalarını da istiyorum. Durum bundan ibaret! Seks işçiliği yapmayı sürdürenlerin ya da bunu sona erdirmek için mücadele etmeyenlerin, trans kimliği ile bir alıp veremedikleri olmadığını düşünüyorum. Aksini de ispat edebilecek biri yoktur.
|
* seks işçiliği sosyal bir sorundur...
* toplumsal ayrımcılık, psikolojik bariyerler vs sebeplerle istemediği halde buna mecbur kalan onlarcası var... ben de biraz araştırmanızı salık veririm...
* ama ama ama... seks işçisi diye bir sosyal-kültürel kategoriye ait bireylere yapılan baskı ve ayrımcılığı hiçbir şekilde meşru bulamayız. sunni, müslüman ve türk yüzlerce kadın hatta erkek bir şekilde fahişelik yapıyor... bunu genellemenin manası ne?
|
İslamdan türeme bir inanışın/dinin, içinden çıkan dinin tüm kurallarını yıkarak kendi kurallarını koyması sonrası, elbetteki bu tarz söylemler oluşturacaktır. Ne bekliyordunuz? El temasının bile yasak olduğu islam dini mensuplarının, aynı çatı altında ibadet edenler karşıt cinsiyetli kişileri hoş görü ile selamlamasını mı ? Faşizme karşı olanlara da karşı mısınız? Her görüşü savunur musunuz?
|
ne alakası var ve bana ne kardeşim? hazmedemeyen kendi hazımsızlık sebepleriyle yüzleşmeli, ben değil... fahişe de olsa, terzi de olsa, modacı da olsa, öğretmen de olsa... her ne halt olursa olsun eşcinsel kimliklere öfke ''mazurlaştırılamaz''!
|
Esmeray şahsında birleşen translar ayrı yerde, diğerler ayrı.. Akp kürtçüleri ile Bdp yurtseverlerini aynı kefeye mi koyalım ?
|
sırrı süreyya çok manidar bir örnek veriyordu: bu ülkede kürtlere her şey serbesttir; ancak, kürt olmak değil!
esmeray örneği bana hep ''cumhurbaşkanı kürt özal'' ucubeliğini anımsatıyor... evet, kürtten cumhurbaşkanı da olur; ama, ''türk olduğunu kabullenmesi'' şartıyla.. gibi, gibi işte...
devletimiz şahane bir alevi açılım yaptı örneğin: maaşlı alevi dedeleri!
bingo!!! ne diyordu pek sayın bir büyüğümüz: bu millete komünizm lazımsa onu da biz getiririz(???) ohhh, ne ala... büyüklerimiz her şeyi bizim için düşünüyor işte

)))