Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-07-2011, 19:16
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sırrı süreyya'ya soruyorlar: siz kürt müsünüz?

el cevap: bu mesele çözülene kadar kürt'üm...

* böylesi magandalıklara, böylesi psikopatlıklara karşı önce insan, sonra trans-eşcinsel-gay-biseksüel... sair onlarca şey'im...
Güzel cevaplamış sırrı süreyya.

takılıyorum ama alınmıyorsun değil mi? .D
bilakis hemfikiriz, düşüncene katılıyorum.
Alt 10-07-2011, 23:59
Subat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subat Subat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
* örgütlü saldırı?

* trans ve eşcinsel kimliklere ''nefret''i ölçmek için ''örgütlü'' olması mı gerekiyor? ne sanıyoruz: birileri ''translara hayır'' adlı bir örgüt kurup eylem mi yapıyor?

* örgüt'ü olgusal açıdan sosyolojik olarak düşünürsek: evet, trans ve eşcinsel kimliklere karşın ''örgütlenmiş, mobilize edilmiş'' ontolojik bir nefret mevcuttur. bu da toplumun dini ve ahlaki kaidelerinde fazlasıyla mevcut. eşcinselliği halen ''hastalık'' sanan yahut inatla sapıklık olarak düşünen milyonlarca insan da bunun delilidir.

* trans kimliklere yönelik toplumsal nefret ve dışlamayı görmeden ''ama ama onlar da fahişelik yapıyorlar canım!'' demek kadar büyük bir garabet olamaz....

* bırak toplumsalı, sadece kendi ailen dahi kimliğinden dolayı seni çocukluğundan beri ''dışlasa'' psikopatın teki olur çıkarsın.

* bana saçma sapan üç beş örneği getirip ''ama ama onlar da doğru durmuyor'' demeye çalışma, yoksa adama sorarlar: aleviler doğru durmadıkları için mi birçok kişi ''mumsöndü'' vb toplumsal nefret patalojisini üretiyor???

* trans kimliklere ''nefret''in mağdurun yapıp ettikleriyle ilgisi yoktur! holokost'a kurban yahudiler almanlara ne yapmış?

* mini etek giyen kadın hiç tanımadığı ve kendine laf atan hanzo'ya ne zarar vermiş?

* ''dekolte tacize davet'' diyen hödüğün mantığı değil mi bu?
Yazdıklarımı anlamadığın her halinden belli. Oysa az birşey anlamaya çalışmış olsa idin, böyle ezber cevap vermezdin. Öncelikle translığı hastalık olarak algıladığımı belirten hiç bir cümle olduğunu sanmıyorum. Ancak şunu tekrar belirteyim. "Onlar da doğru durmuyor." Cinsel kimliğini yaşamak başka, bu kimliği pazara açmak başka. İstendiğinde ve çaba sarf edildiğinde "başka bir seçenek yaratmak" çok da zor bir şey değil. Esmeray' da bunun en güzel örneğidir. Kaldı ki kendi anlatımlarından bile bir çok arkadaşının seks işçiliğinde direttiğini görmek mümkün. Zaten toplumun kabul edemediği birşeyi tam zıt bir kutuptan ele almak devrim değil, maceracılıktır. Durumun hastalık olmadığı bile daha net olarak tartışılamıyor, açıklanamıyorken, böylesi ters bir şekilde işe girişmek, bu sonuçtan başkasını da doğurmaz. Bu sonucu da olumlulamaz aynı zamanda.. Duruma, tüme varımla yaklaşıp toplumsal bilgilendirme ve transların tek seçenek olarak seks işçiliğini istemediğini açıklamakla işe başlamak gerekiyor.

Son olarak; bir tek sefer büyükparmak kapı sokağa gitmeniz yeterli olacaktır. Transların yaşamın tüm yerlerinde olmasını istediğim kadar, seks işçiliklerini gözümün içine kadar sokmamalarını da istiyorum. Durum bundan ibaret! Seks işçiliği yapmayı sürdürenlerin ya da bunu sona erdirmek için mücadele etmeyenlerin, trans kimliği ile bir alıp veremedikleri olmadığını düşünüyorum. Aksini de ispat edebilecek biri yoktur.

İslamdan türeme bir inanışın/dinin, içinden çıkan dinin tüm kurallarını yıkarak kendi kurallarını koyması sonrası, elbetteki bu tarz söylemler oluşturacaktır. Ne bekliyordunuz? El temasının bile yasak olduğu islam dini mensuplarının, aynı çatı altında ibadet edenler karşıt cinsiyetli kişileri hoş görü ile selamlamasını mı ? Faşizme karşı olanlara da karşı mısınız? Her görüşü savunur musunuz?

Esmeray şahsında birleşen translar ayrı yerde, diğerler ayrı.. Akp kürtçüleri ile Bdp yurtseverlerini aynı kefeye mi koyalım ?
Alt 11-07-2011, 01:48
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yazdıklarımı anlamadığın her halinden belli. Oysa az birşey anlamaya çalışmış olsa idin, böyle ezber cevap vermezdin. Öncelikle translığı hastalık olarak algıladığımı belirten hiç bir cümle olduğunu sanmıyorum. Ancak şunu tekrar belirteyim. "Onlar da doğru durmuyor."
asıl senin hiçbir şey anlamadığın ve okumadığın belli... daha derli sorayım da mantıklı bir cevap ver allah aşkına:

* yahudiler de doğru durmuyordu mu ki soyları kırıldı???

* aleviler ne halt yedi de ''mum söndüden sapıklığa kadar'' tonla patalojik nefret ve katliama maruz kaldı?

* ''doğru durmuyor'' safsatasının/mantığının yahudileri ''holokost''tan mesul tutmaktan farkı ne?

* kadınlar yanlış da dursalar ''taciz meşru mudur''? örneğin mini mini giyinse canının çektiği bir adama kur yapsa, ertesi gün başka bir adama yapsa vs vs...
bu kadının istemediği hanzonun birinin tacizine maruz kalmasını meşru mu kılar?

Cinsel kimliğini yaşamak başka, bu kimliği pazara açmak başka. İstendiğinde ve çaba sarf edildiğinde "başka bir seçenek yaratmak" çok da zor bir şey değil. Esmeray' da bunun en güzel örneğidir. Kaldı ki kendi anlatımlarından bile bir çok arkadaşının seks işçiliğinde direttiğini görmek mümkün.
* esmeray süper bir örnek olmuş... her darbe ve muhtıra'dan sonra radyoları inleten ''memleketim'' şarkısı hala hatırlarda yani, diyorsunuz ki: hitler döneminde ''allah vergisi bir yetenekte yahudi''yseniz ve ''alman ırkını öven naçiz şarkılar'' yaparsanız kuzu kuzu yaşarsınız

* eşcinsel'e kendi kimliğini dayatıyor, diyene bakın hele... siz bu kafayla ATEİSTİN BİLE MÜSLÜMAN OLANINI seversiniz bence

* kaldı ki ''fahişe bile olsa'' tecavüz, taciz ve saldırı suçtur... ceza kanunlarında ''fahişeleri dövmenin bırakın suç olduğuna, cezai indirime tabi olduğuna'' dair bir maddemiz bile yok çok şükür...

* bu kadar basit bir mantıktan ve anayasal meşruiyetten bile haberiniz yokken ben sizinle neyi nasıl tartışayım?

* fahişelik konusunun ''cinsel-cinsel olmayan saldırı ve nefret'' konusuyla ne alakası var?

* x kentinde kürtleri gördüm, bir sürü kürt çeteci ve mafya babası var... sonra kürtlere öfkeye hak verdim, hatta elimden gelse ben de yapacağım? gel, gel; faşizme gel...

Zaten toplumun kabul edemediği birşeyi tam zıt bir kutuptan ele almak devrim değil, maceracılıktır. Durumun hastalık olmadığı bile daha net olarak tartışılamıyor, açıklanamıyorken, böylesi ters bir şekilde işe girişmek, bu sonuçtan başkasını da doğurmaz. Bu sonucu da olumlulamaz aynı zamanda.. Duruma, tüme varımla yaklaşıp toplumsal bilgilendirme ve transların tek seçenek olarak seks işçiliğini istemediğini açıklamakla işe başlamak gerekiyor.
* vallahi akademik ve hakim eğilim ''cinsel yönelim'' diyor... aksi olsaydı eşcinselliğin ''tedavisi de '' olurdu... hiçbir hormanal dengesizliği olmadığı halde eşcinsel biseksüel vs olanlar var... bu durum ''zevkler ve renkleri tartışmak'' kadar manalı... sosyal öğrenme, genetik eğilim vs'yle ilgisi yok...

* toplum ateistleri de kabullenemez ağırlıkla, iyi de bundan bana ne?

* toplum evlilik dışı seksi de pek meşru bulmaz, bana ne?

Son olarak; bir tek sefer büyükparmak kapı sokağa gitmeniz yeterli olacaktır. Transların yaşamın tüm yerlerinde olmasını istediğim kadar, seks işçiliklerini gözümün içine kadar sokmamalarını da istiyorum. Durum bundan ibaret! Seks işçiliği yapmayı sürdürenlerin ya da bunu sona erdirmek için mücadele etmeyenlerin, trans kimliği ile bir alıp veremedikleri olmadığını düşünüyorum. Aksini de ispat edebilecek biri yoktur.
* seks işçiliği sosyal bir sorundur...

* toplumsal ayrımcılık, psikolojik bariyerler vs sebeplerle istemediği halde buna mecbur kalan onlarcası var... ben de biraz araştırmanızı salık veririm...

* ama ama ama... seks işçisi diye bir sosyal-kültürel kategoriye ait bireylere yapılan baskı ve ayrımcılığı hiçbir şekilde meşru bulamayız. sunni, müslüman ve türk yüzlerce kadın hatta erkek bir şekilde fahişelik yapıyor... bunu genellemenin manası ne?

İslamdan türeme bir inanışın/dinin, içinden çıkan dinin tüm kurallarını yıkarak kendi kurallarını koyması sonrası, elbetteki bu tarz söylemler oluşturacaktır. Ne bekliyordunuz? El temasının bile yasak olduğu islam dini mensuplarının, aynı çatı altında ibadet edenler karşıt cinsiyetli kişileri hoş görü ile selamlamasını mı ? Faşizme karşı olanlara da karşı mısınız? Her görüşü savunur musunuz?
ne alakası var ve bana ne kardeşim? hazmedemeyen kendi hazımsızlık sebepleriyle yüzleşmeli, ben değil... fahişe de olsa, terzi de olsa, modacı da olsa, öğretmen de olsa... her ne halt olursa olsun eşcinsel kimliklere öfke ''mazurlaştırılamaz''!

Esmeray şahsında birleşen translar ayrı yerde, diğerler ayrı.. Akp kürtçüleri ile Bdp yurtseverlerini aynı kefeye mi koyalım ?
sırrı süreyya çok manidar bir örnek veriyordu: bu ülkede kürtlere her şey serbesttir; ancak, kürt olmak değil!

esmeray örneği bana hep ''cumhurbaşkanı kürt özal'' ucubeliğini anımsatıyor... evet, kürtten cumhurbaşkanı da olur; ama, ''türk olduğunu kabullenmesi'' şartıyla.. gibi, gibi işte...

devletimiz şahane bir alevi açılım yaptı örneğin: maaşlı alevi dedeleri!

bingo!!! ne diyordu pek sayın bir büyüğümüz: bu millete komünizm lazımsa onu da biz getiririz(???) ohhh, ne ala... büyüklerimiz her şeyi bizim için düşünüyor işte )))
Alt 11-07-2011, 01:56
Kıdemli Üye

VraeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel cevaplamış sırrı süreyya.

takılıyorum ama alınmıyorsun değil mi? .D
bilakis hemfikiriz, düşüncene katılıyorum.
ayol sen ne şeker şeysin öyle ))

farkındayım hacı, sorun değil
Alt 11-07-2011, 11:36
Super Moderator

http://bianet.org/bianet/diger/12707...galeri-esmeray

Anlamadığını söylediğimde haksız değil mişim!

Bahsettiğim esmeray, türkiyem şarkısını söyleyen esmeray değil
Seks işçiliğinde ısrar edenle, cinsel tercihi ile var olma sınavı veren trans, benim için aynı değildir. Tıpkı senin de dediğin gibi, türk olduğunu kabul eden kürtle, kürtlüğünü savunan kürt gibidir aradaki fark.

Bir de şu dilini iyi kullansan, yazdıklarından daha fazla verim alacağız
Alt 12-07-2011, 09:13
Kıdemli Üye

namik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
http://bianet.org/bianet/diger/12707...galeri-esmeray

Anlamadığını söylediğimde haksız değil mişim!

Bahsettiğim esmeray, türkiyem şarkısını söyleyen esmeray değil
Seks işçiliğinde ısrar edenle, cinsel tercihi ile var olma sınavı veren trans, benim için aynı değildir. Tıpkı senin de dediğin gibi, türk olduğunu kabul eden kürtle, kürtlüğünü savunan kürt gibidir aradaki fark.

Bir de şu dilini iyi kullansan, yazdıklarından daha fazla verim alacağız
evet, orada fena sıçmışız

ve fakat, hala bu konuda ''tutarlı'' bir izah vermiş değilsin. seks işçisi de olsa ''dayak ve şiddet meşru mudur?'' diye açık bir soru sordum. bakın burası önemli. bu tarz işler yapıyor diye bu insanlara kimlikleri üstünden bir nefret mi var yoksa zaten kimlikleri üzerinden bir nefret var olduğu için, seks işçiliği bir bahane mi?

o iki travestiye laf atıp darb eden hanzoların, takdir olunması gerekir ki translara ''öğretmen bile olsa'' pek de normal bakamadığı ortada. aslında o hanzoların normal yaşamlarında da normal olmadıkları ortada ya

sizin sözleriniz bana ultra milliyetçi cenahtan bazılarının ''biz ırkçı değiliz, kürtlerle sorunum yok; pkk'yla sorunum var'' demesine benziyor ancak aynı adamın kürtçe dil ve demokratik haklarla da sorunu var.

hani, ''kadını çok severim, ona saygı da duyarım; ancak, benden izinsiz bakkala, alışverişe vs gidemez'' demek ne kadar anlamlı?

* transları severim; ama fahişe olanını değil

* kadını severim ; ama bakire olmayanı değil

* kürdü severim; ama kürtçü olanı/hak isteyeni değil

* gülü severim; ama dikenini değil

herhangi bir bireyin etnik/cinsel vs herhangi bir yönden aşağılanması/baskılanması o bireyin her türden saçma sapan ve mantıksız davranışlarını onaylamamız manasına gelmez elbette. ve fakat, o birey, translar gibi toplumda en fazla baskılanan ve dışlanan bir kesimi oluşturuyor ve hesaba/kitaba gelmez bir nefrete/önyargıya maruz kalmışlarsa onların yanlışına gösterdiğimiz toleransın diğer kimliklerden bir nebze daha fazla olması gerek miyor mu?

neticede heteroseksüel bir kimlikli biriyle ''eşit'' şartlarda başlamıyorlar hayata. doğdukları günden beri yaşamlarını ciddi travmalara sokan ciddi etkilere maruz kalıyorlar. bu durum bazılarını elbette daha güçlü/farkında ve donanımlı yaparken bazılarını daha kolay hata yapmaya teşvik ediyor.

sosyo-ekonomik yönden trans kimliklere baskı ve alerji onların sosyal yönden en geri kalmış kesimlerden biri olmaya zorluyor. fakat, küçük yaşlardan beri yaşadıkları zorluklar bazı bireylerin erken olgunlaşması, bu duruma isyan edip sorgulamalar gibi tepkilerle nedeniyle ciddi bir bilinç sıçraması yaratıyor.

felsefe ve düşün dünyasını derinden etkileyen simaların arasında birçok eşcinselin olması gibi... dahası tanıdığım eşcinsellerin tamamına yakını oldukça zeki, donanımlı ve kültürlü insanlar. fakat, daha kolay kırıldıkları ve narin olabildiklerini de gözlemledim(özellikle gay'ler)
Alt 12-07-2011, 10:37
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

namik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazdıklarımı anlamadığın her halinden belli. Oysa az birşey anlamaya çalışmış olsa idin, böyle ezber cevap vermezdin. Öncelikle translığı hastalık olarak algıladığımı belirten hiç bir cümle olduğunu sanmıyorum. Ancak şunu tekrar belirteyim. "Onlar da doğru durmuyor." Cinsel kimliğini yaşamak başka, bu kimliği pazara açmak başka. İstendiğinde ve çaba sarf edildiğinde "başka bir seçenek yaratmak" çok da zor bir şey değil. Esmeray' da bunun en güzel örneğidir. Kaldı ki kendi anlatımlarından bile bir çok arkadaşının seks işçiliğinde direttiğini görmek mümkün. Zaten toplumun kabul edemediği birşeyi tam zıt bir kutuptan ele almak devrim değil, maceracılıktır. Durumun hastalık olmadığı bile daha net olarak tartışılamıyor, açıklanamıyorken, böylesi ters bir şekilde işe girişmek, bu sonuçtan başkasını da doğurmaz. Bu sonucu da olumlulamaz aynı zamanda.. Duruma, tüme varımla yaklaşıp toplumsal bilgilendirme ve transların tek seçenek olarak seks işçiliğini istemediğini açıklamakla işe başlamak gerekiyor.

Ben Diğer söylediklerinin kendi içinde az-çok tutarlılığı olduğunu düşünsem de birşeyi tam olarak anlamadım.

Ne demek kimliklerini pazara açmak? Yani o insanlar bedeni üzerinde verdiği kararları belli kıstaslarla sınırlamak zorundamı?

"Solcu politikacılar özgürlüğünüzü çocuklar ve fukaralıkla mücadele namına elinizden alırlar, sağcı politikacılar ise bunu aile değerleri ve uyuşturucu ile mücadele adına yapar. Heriki durumda da iktidar büyür ve güçlenir, siz ise daha az özgür olursunuz."

Harry Browne

http://www.liberteryen.org
http://www.freemarketforever.com
http://www.libertariansforum.com
http://www.theuklibertarian.com
http://www.cato.org
http://www.lp.org
http://www.aynrand.org
http://www.mises.org
"Daima birşeyi yapmamanızı öğütleyen birileri olacaktır. Esas mesele onlara aldırmamayı bilmektir.
Tim Robbins
Alt 12-07-2011, 18:42
Super Moderator

Şunu belirtmemde fayda var albatros. Aslında tam da senin ithamlarının tersini düşünüyorum. Türk olduğunu kabul etmeden kürtlüğünü savunamayanlarla, sadece seks işçiliği yapıp, transeksüelliğin bir hastalık olmadığı yönünde mücadele etmeyen trans'lar benim için aynı yerde duruyor. Bu nedenle de olayı münferit görüyorum. Çünkü transların da benzer saldırıları mevcut. Hatta buna cinsel taciz de dahil... Yukarıda bunu belirtmiştim. Tekrara gerek olmadığını düşünüyorum. Ayrıca halen yazdıklarımdan nasıl bu sonucu çıkardın anlamış değilim

Bunun dışında, söylediklerinin çoğuna katılıyorum zaten.

herhangi bir bireyin etnik/cinsel vs herhangi bir yönden aşağılanması/baskılanması o bireyin her türden saçma sapan ve mantıksız davranışlarını onaylamamız manasına gelmez elbette. ve fakat, o birey, translar gibi toplumda en fazla baskılanan ve dışlanan bir kesimi oluşturuyor ve hesaba/kitaba gelmez bir nefrete/önyargıya maruz kalmışlarsa onların yanlışına gösterdiğimiz toleransın diğer kimliklerden bir nebze daha fazla olması gerek miyor mu?
Bu elbette hesaba katılması gereken bir durum. Ben Kürt'üm ancak kendimi hiç bir ulusun içinde görmüyorum. Önemli olanın sınıfsal konumum olduğunu düşünüyorum. Ancak bu ülkede kürtler ezildiği için Kürt'üm. Burada bile bir sorun çıkıyor ortaya. Aynı saflarda müdacele eden kürt kadını ve erkeğini temsil eden Kürt'mü ? Yoksa, biz doyduk erkekler, hadi yemek sırası sizde kadınlar diyen Kürt mü ? Konuyu daha fazla dağıtmamak adına, heterojenlikten çok da yana olmadığımı belirteyim Trans kimliğini savunurken politikleşmiş biçimini tercih ederim. İşte tek fark bu!
Alt 12-07-2011, 18:49
Super Moderator

TurkceRap´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Diğer söylediklerinin kendi içinde az-çok tutarlılığı olduğunu düşünsem de birşeyi tam olarak anlamadım.

Ne demek kimliklerini pazara açmak? Yani o insanlar bedeni üzerinde verdiği kararları belli kıstaslarla sınırlamak zorundamı?
Elbette ki böyle bir sınırlama zorunluluğu yok. Kaldı ki kimsenin haddine de değil. Ancak buna da ayak uydurmak zorunda olmadığımı düşünüyorum. Ha bu dışlamak anlamına gelir mi ? Tabi ki hayır. Taksim'de yaşıyorum. Lezbiyen arkadaşlarım da var, transeksüel de, gay de, biseksüel de.. Komşularımız da var aynı şekilde. Benim karşı çıktığım nokta, kişinin transeksüel oluşu, gay oluşu vs. vs değil. Kadın, erkek, transeksüel vb. kim olursa olsun, bedenini metalaştırıyorsa çok da ılımlı yaklaşamıyorum. Çünkü bu durumda cinsel kimliği ikinci planda kalıyor. Trans olup, seks işçiliği yapmayıp toplumda kabul görme mücadelesi veriliyorsa, işte orada bu sorun giderilene kadar ben de transım derim.
Alt 12-07-2011, 18:51
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Sanırım Namık, bu tip insanlara yönelik önyargı ve şiddete de dönüşebilen baskının varlığını reddetmemekle ve de bunu doğru bulmamakla beraber, son olayda ilgili vatandaşların cinsel kimliklerinden dolayı değil rahat durmadıkları için dayak yemiş olabileceklerini söylüyor.

Esmeray, Memleketim ya da Türkiyem'i söyledi mi? O gel teskere gibisinden bir şey söylüyordu sanırım.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!

Önerilen Siteler