Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-07-2011, 23:43
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Antalya'da Translara Linç Girişimi

http://gundem.milliyet.com.tr/traves...72/default.htm

* ramazan'da oruç tutmayanlara bile saldıran insanlık müsvettelerini düşündüğümde translara nefreti anlıyorum...

* islam uğruna binlercesinin nasıl katır katır kesildiğini merak eden varsa bir zahmet zavallı transların linkteki fotolarına baksın...

* ahlakın ve dinin insanı nasıl sapıklaştırdığını merak eden varsa baksın...

* bu derece ''hayvanlık''ın üstüne hala ''güzel dinim, sevgi dinim'' diye yalan söyleyecek olan varsa lutfen baksın!
Alt 09-07-2011, 23:55
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

AlbatrosS...?
Alt 10-07-2011, 00:07
Kıdemli Üye

VraeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
AlbatrosS...?
buyur abi??
Alt 10-07-2011, 08:38
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese Selam.
Öncelikle Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumu belirtmek istiyorum.
Ben Antalyada yaşıyorum ve olayın meydana geldiği Yener Ulusoy bulvarından sık sık geçiyorum.
Özellikle gece yarısından sonra yol kenarlarında bekleşen transları sık sık görüyorum. Gündüz saatlerinde trans olduğu anlaşılan bir çok kişiyi yollarda görüyorum. Hatta oturduğum evin hemen karşısında bir trans yaşıyor.
Bunca yıllık Antalyalıyım hiç kimsenin sırf trans olduğu için saldırıya uğradığını görmedim.
Hele hele haberde bahsedildiği gibi esnafın yoldan geçen birine durup dururken laf atıp saldıracağını hiç sanmıyorum.
Hayat tecrübem bana gazetede yazılan her şeyin bire bir doğru olmadığını defalarca gösterdi.
Mutlaka bir kavga olayı yaşanmıştır. Ancak kavga eden taraflardan sadece birisinin azından aktarılan bu olay yanlı bir bakış açısı içeriyor.
Acaba kavgaya karışan esnaf ın derdi neydi? Kendi dükkanının önünde, ticari kaygılarına ramen böyle bir rezaletin içinde yer aldı?
Bence haberde kolaycılığa kaçılmış ve sırf trans olduğu için linc edilmek istendiği sanrısı ortaya atılmış.
Haberleri okurken beyin süzgecinden geçirmenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla.
Alt 10-07-2011, 12:36
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
buyur abi??
abi yoksa sen...?

.D :P
Alt 10-07-2011, 12:53
Kıdemli Üye

basitrasin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese Selam.
Öncelikle Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumu belirtmek istiyorum.
Ben Antalyada yaşıyorum ve olayın meydana geldiği Yener Ulusoy bulvarından sık sık geçiyorum.
Özellikle gece yarısından sonra yol kenarlarında bekleşen transları sık sık görüyorum. Gündüz saatlerinde trans olduğu anlaşılan bir çok kişiyi yollarda görüyorum. Hatta oturduğum evin hemen karşısında bir trans yaşıyor.
Bunca yıllık Antalyalıyım hiç kimsenin sırf trans olduğu için saldırıya uğradığını görmedim.
Hele hele haberde bahsedildiği gibi esnafın yoldan geçen birine durup dururken laf atıp saldıracağını hiç sanmıyorum.
Hayat tecrübem bana gazetede yazılan her şeyin bire bir doğru olmadığını defalarca gösterdi.
Mutlaka bir kavga olayı yaşanmıştır. Ancak kavga eden taraflardan sadece birisinin azından aktarılan bu olay yanlı bir bakış açısı içeriyor.
Acaba kavgaya karışan esnaf ın derdi neydi? Kendi dükkanının önünde, ticari kaygılarına ramen böyle bir rezaletin içinde yer aldı?
Bence haberde kolaycılığa kaçılmış ve sırf trans olduğu için linc edilmek istendiği sanrısı ortaya atılmış.
Haberleri okurken beyin süzgecinden geçirmenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla.

pardon???

* sz hiç ramazan'da elinde ''ekmekle'' dolaşırken küfür ve hakaret yiyen, omuz yiyen birilerini görmediniz mi???

* siz hiç beyoğlu polis karakolu önünden geçtiğinde ''ipne'yle başlayıp anabacı düz giden sataşmalar'' okumadınız mı???

* siz hiç trans kimliklere duyduğu patalojik nefret yüzünden bir ''bahaneyle'' saldırılıp linç edilen insanlar görmediniz mi???

hep benzer mantık işletiliyor:

* kadın'ı severim, hatta çok severim; ama bakire olanını!

* benim kürtlerle sorunum yok, hatta kürt arkadaşlarım bile var!

* karısını işkenceyle öldüren bir psikopatın mahkemede söylediği : ben karımı seviyorum!!!

* gündelik yaşamda özellikle taşra bölgelerinde yaşanan boğucu muhafazakar baskı ve nefrete karşın söylenen: sevgi ve hoş görü dini!

karısına işkence eden, onu öldüren adamla kadın arasında da mutlaka bir ''kavga'' yaşanmıştır. hatta ''töre''ye kurban giden kadınlarımızla aileleri arasında da mutlaka bir SORUN olmuştur!

translara yönelik gündelik, mental ve ahlaki önyargı'yı, nefreti ve patalojik takıntıyı görmezden gelirsek böyle kuzu kuzu ''objektiflik'', ''empati'' zırvalıklarını yutarız. bilsek ki, trans-gay ve eşcinsel kimliklere bu derece yaygın bir anti-pati yok, hatta gayet meşru görülmekteler... o zaman diyeceğiz ki, manyağın biri başka birine dalaşmış yalnızca!

kafanızı kuma gömmeye devam edin! çünkü töre'ye kurban gidenin bile öldürülmesi için sebepler var: ailesinin istemediği adama kaçmıştır mesela...

ayrıca!!!

''kaygılarına rağmen bu rezalet''te kalmadı... tam da kaygıları nedeniyle bu rezalete imza attı!

vayy delikanlı!!! mahallemizin yiğit abisi!!! oğlumuzun kızımızın ahlakının uluuu koruyucusu!!! post modern mahalle bekçileri, konvers ayakkabılı; top sakallı, mavi jeans'li reisleri... uzun saçlı, küpeli; amma sapına kadar delikanlı röfleli mimikleri...

metroseksüel psikopatlık...

her şey değişir, değişebilir ve dahi değişse de ''öz'' aynı: inadına magandalık, inadına obsesyon ve nefret...
Alt 10-07-2011, 12:59
Kıdemli Üye

VraeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
abi yoksa sen...?

.D :P
sırrı süreyya'ya soruyorlar: siz kürt müsünüz?

el cevap: bu mesele çözülene kadar kürt'üm...

* böylesi magandalıklara, böylesi psikopatlıklara karşı önce insan, sonra trans-eşcinsel-gay-biseksüel... sair onlarca şey'im...
Alt 10-07-2011, 13:25
Subat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subat Subat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Algı yanılsaması yapılmaya çalışıldığına katılmakla birlikte, örgütlü bir saldırı yapılmadığını düşündüğümü belirtmek istiyorum. Bu tıpkı "kadınlar x olayı için alanlardaydı" türünden haberlere benzemiş. Oysa alanlara çıkanların cinsiyeti değil, verdiği tepki önemli olmalıdır...

Haberde geçen yener ulusoy bulvarını da, oradaki transların durumunu da az çok bilmekteyim. Yıllardır güllük caddesinde de transları gündüz ve gece görmek ( oysa onlar yaşamıyorlar!! ) mümkün. Laf atıldığına da bir kaç kez şahit olmuşluğum vardır. Ancak örgütlü bir şekilde tacize götürülecek boyuta geldiğini hiç anımsamıyorum. Lakin biliyoruz ki, "koca bir ateş yakmak isteyenler, önce saman tanelerini tutuşturmakla işe başlarlar"
Bu durum, tarlabaşı civarı için de aynı şekildedir. Transların çoğu orada yaşarlar...

Biz bu konuyu biraz eksik tartışıyoruz gibime geliyor. Gündüz, komşumuz olan transların, gece neler yaptıklarını bilmek için, istiklal caddesine gidin, büyük parmakkapı sokağı civarında dolanın. Orada göreceğiniz translar, sizin onlar hakkındaki fikirlerinizin hepsini çürütecektir. Tam olarak o bölgede yaşadığımdan, gündüz ile gece arasındaki fark, beni gece onlara saldırma noktasına bile getirmiştir. Yoldan geçen tüm erkeklere, yanında kadın olsun olmasın, laf atan, üstüne üstüne yürüyen, hatta zaman zaman o kalabalığın içinde taciz eden her kim olursa olsun, tepki çekecektir. Bu da, gündüz markete gidenlere de aynı gözle bakılmasını sağlar. Topluma kendini dayatmak ayrı birşey, saygınlığı hak etmek ayrı bir şeydir. En azından esmeray örnek alınmalıdır.
Alt 10-07-2011, 14:01
Kıdemli Üye

namik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Algı yanılsaması yapılmaya çalışıldığına katılmakla birlikte, örgütlü bir saldırı yapılmadığını düşündüğümü belirtmek istiyorum. Bu tıpkı "kadınlar x olayı için alanlardaydı" türünden haberlere benzemiş. Oysa alanlara çıkanların cinsiyeti değil, verdiği tepki önemli olmalıdır...

Haberde geçen yener ulusoy bulvarını da, oradaki transların durumunu da az çok bilmekteyim. Yıllardır güllük caddesinde de transları gündüz ve gece görmek ( oysa onlar yaşamıyorlar!! ) mümkün. Laf atıldığına da bir kaç kez şahit olmuşluğum vardır. Ancak örgütlü bir şekilde tacize götürülecek boyuta geldiğini hiç anımsamıyorum. Lakin biliyoruz ki, "koca bir ateş yakmak isteyenler, önce saman tanelerini tutuşturmakla işe başlarlar"
Bu durum, tarlabaşı civarı için de aynı şekildedir. Transların çoğu orada yaşarlar...

Biz bu konuyu biraz eksik tartışıyoruz gibime geliyor. Gündüz, komşumuz olan transların, gece neler yaptıklarını bilmek için, istiklal caddesine gidin, büyük parmakkapı sokağı civarında dolanın. Orada göreceğiniz translar, sizin onlar hakkındaki fikirlerinizin hepsini çürütecektir. Tam olarak o bölgede yaşadığımdan, gündüz ile gece arasındaki fark, beni gece onlara saldırma noktasına bile getirmiştir. Yoldan geçen tüm erkeklere, yanında kadın olsun olmasın, laf atan, üstüne üstüne yürüyen, hatta zaman zaman o kalabalığın içinde taciz eden her kim olursa olsun, tepki çekecektir. Bu da, gündüz markete gidenlere de aynı gözle bakılmasını sağlar. Topluma kendini dayatmak ayrı birşey, saygınlığı hak etmek ayrı bir şeydir. En azından esmeray örnek alınmalıdır.
* örgütlü saldırı?

* trans ve eşcinsel kimliklere ''nefret''i ölçmek için ''örgütlü'' olması mı gerekiyor? ne sanıyoruz: birileri ''translara hayır'' adlı bir örgüt kurup eylem mi yapıyor?

* örgüt'ü olgusal açıdan sosyolojik olarak düşünürsek: evet, trans ve eşcinsel kimliklere karşın ''örgütlenmiş, mobilize edilmiş'' ontolojik bir nefret mevcuttur. bu da toplumun dini ve ahlaki kaidelerinde fazlasıyla mevcut. eşcinselliği halen ''hastalık'' sanan yahut inatla sapıklık olarak düşünen milyonlarca insan da bunun delilidir.

* trans kimliklere yönelik toplumsal nefret ve dışlamayı görmeden ''ama ama onlar da fahişelik yapıyorlar canım!'' demek kadar büyük bir garabet olamaz....

* bırak toplumsalı, sadece kendi ailen dahi kimliğinden dolayı seni çocukluğundan beri ''dışlasa'' psikopatın teki olur çıkarsın.

* bana saçma sapan üç beş örneği getirip ''ama ama onlar da doğru durmuyor'' demeye çalışma, yoksa adama sorarlar: aleviler doğru durmadıkları için mi birçok kişi ''mumsöndü'' vb toplumsal nefret patalojisini üretiyor???

* trans kimliklere ''nefret''in mağdurun yapıp ettikleriyle ilgisi yoktur! holokost'a kurban yahudiler almanlara ne yapmış?

* mini etek giyen kadın hiç tanımadığı ve kendine laf atan hanzo'ya ne zarar vermiş?

* ''dekolte tacize davet'' diyen hödüğün mantığı değil mi bu?
Alt 10-07-2011, 14:52
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Travesti ve transeksüeller neden taciz edilip saldırıya uğruyorlar? Bunun kökeninde, onların cinsiyet rollerinin içini dışına çıkarmaları, toplumsal cinsiyet kalıplarına girmeye direnip arzularınca yaşamaları yatıyor. Bu aslında -bu alanda- devrimci bir tutum. Bu yüzden travestileri çok seviyorum. Öte yandan, travestilere karşı, cinsiyet rolünü sorgusuz sualsiz benimsemiş bir sürü ''sapına kadar erkek'' tarafından yapılan tacizlerde, ''karı gibi olmayıp erkek gibi olmaları'' içeriği öne çıkıyor. Aslında burada esas saldırıya uğrayan kadınlıktır. Kadın gibi olmayı ya da kadınlara atfedilen giyim ve davranışlar sergilemeyi bir aşağılanma vesilesi yapıp insanları cinsiyetlerine göre kalıba dökmeye çalışıyorlar. Burada erkek egemen düşünce, homofobi, militarizm, hepsi içi içe. Pek çok kadının da, ''feminen'' hal ve tavırlı erkeklere alaycı yaklaşması da tam bir garabet örneği. Kendilerini aşağılamakta olduklarını acaba ne vakit anlayacaklar? Zaten davranışları, duruş ve oturuş tarzından mimik ve jestlere dek en küçük detaylara kadar feminen ve maskülen diye ayırmak da neyin nesi? Bu ayrımı kim, neye göre yapıyor? Bırakın isteyen istediği gibi davransın.

Tıpkı idama karşı olmak için idam mahkumu olmak gerekmediği gibi, Kürtlerin, Ermenilerin, LGBTT bireylerin, kadınların haklarını savunmak için de bu toplulukların içinden olmak gerekmiyor. Asgari düzey vicdan duygusuna sahip, eşitliği biraz olsun benimsemiş, duyarlı bir insan olmak yeterli.

Transları önce toplumdan tecrit edip hayatta kalabilmeleri için fuhuş dışında seçenek bırakmazken, sonra da onların bu durumlarını saldırı bahanesi yapmak çok alçakça ve mide bulandırıcıdır. Ben de Antalya'da yaşıyorum. Sokaklarda translarla karşılaşıyorum. Bazı insanlara karşı yer yer ''dengesiz'' ya da afresif tavırlar sergilemelerinin temelinde aslında kendilerini koruma düşüncesi ve korkmaları yatıyor kanaatindeyim. Toplum olarak bu insanları da bağrımıza basabilsek hiç sorun kalmayacak. Ama ah işte o kör olası önyargılar, o kör olası ikiyüzlü ahlak...

Önerilen Siteler