Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-06-2013, 05:13
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu listeleri onlarca kez gorduk rastaman, bilmedigimiz seyler degil. Liste avciligindan vazgec, daha genis pencereden bak bir olaylara.

Bizim elitlerin sisirmesi filan da degil, en basit Suriye zamanini hatirla !
''Global yeşil sermaye'' ''tehlikesinden'' bahsediyorsan eğer,varlığını kanıtlamanın en sağlıklı yoludur bu ''listeler'',bundan daha ''geniş bir pencere'' yok.Açıkçası bu iddianı ispatlamanın başka bir yolu da yok,varsa öyle güçlü bir sermaye grubu gösterirsin şunlar şunlar diye.Kimse oturup bu listeleri masa başında kafasına göre hazırlamıyor,bunlar dünyanın en zengin insanları ve ortada bahsetmeye değecek bir yeşil sermaye göremiyorum.

Hatta bırak Türkiye'yi,Arap ülkelerinde bile yeşil sermaye neredeyse yok.Örneğin bir süredir Mısır burjuvazisini araştırıyorum,şu ana kadar İslamcı olarak nitelendirebileceğimiz herhangi bir liste başı sermayedara da raslamış değilim.
Alt 07-06-2013, 05:18
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

rastaman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
''Global yeşil sermaye'' ''tehlikesinden'' bahsediyorsan eğer,varlığını kanıtlamanın en sağlıklı yoludur bu ''listeler'',bundan daha ''geniş bir pencere'' yok.Açıkçası bu iddianı ispatlamanın başka bir yolu da yok,varsa öyle güçlü bir sermaye grubu gösterirsin şunlar şunlar diye.Kimse oturup bu listeleri masa başında kafasına göre hazırlamıyor,bunlar dünyanın en zengin insanları ve ortada bahsetmeye değecek bir yeşil sermaye göremiyorum.

Hatta bırak Türkiye'yi,Arap ülkelerinde bile yeşil sermaye neredeyse yok.Örneğin bir süredir Mısır burjuvazisini araştırıyorum,şu ana kadar İslamcı olarak nitelendirebileceğimiz herhangi bir liste başı sermayedara da raslamış değilim.

Rastaman, sen saniyorsun ki o listelerde gordugun rakamlar armut gibi yastigin altinda duruyor.

Boyle olmadigini anladigin zaman, hani bana listede yesil sermaye goster demekten vazgececeksin .

Doksene buraya Arap ulkelerinin varliklarini dokebiliyor musun? Veya tarikat liderlerinin kontrol ettigi para miktarini uc asagi bes yukari kestiremiyor musun yoksa?
Alt 07-06-2013, 06:34
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Boşver yeşil sermayeyi falan da Tayvanlılar'ın Erdoğan ve Gezi parkıyla ilgili hazırladıkları animasyona bak,neşen yerine gelsin;

Alt 07-06-2013, 10:53
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Sn.Başbakan alkol tepkisinde trafik kazalarını kullanıyor...:

-Sn.Başbakan sizin oğlunuz vatandaşı ezdiğinde alkollü müydü, ayık mıydı...?

Başka bir soru da şu...:
-" Normal Katil " diyorsunuz konuşmanızda...Bize söyler misiniz NORMAL KATİL-ANORMAL KATİL nasıl oluyor...? Ve birini KATİL diye nitelemek için ne olması gerek...?

İnsanın, içip içmemesinden size ne...Hiç mi geçmişi okumazsınız...Bakınız ne diyorlar...:
Gah giderim medreseye ders okurum Hak için,
Gah giderim meyhaneye dem çekerim aşk için, kime ne...

Sofular haram demişler bu aşkın badesine
Ben doldurur ben içerim günah benim kime ne
Size ne içerim içmem...İçene ALKOLİK diyerek hakaret edemezsiniz...! Sizin bir başbakan olmanız, insanlara hakaret etme hakkınızın olduğunu göstermez...Haddinizi bilmeniz veya öğrenmeniz gerek...! Laik bir ülkede DİNİ GEREKÇELER ile kanun yapamazsınız...Yaparsanız bu insanlara ZULÜM demektir...

]"Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem, gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! Boğamazsın ki! Hiç olmazsa yanımdan kovarım Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu"
Bu ne biçim bir iş...Hem bununla prim yapmaya çalışacaksınız, hem de benim ATALARIMA " İKİ AYYAŞ " hakaretini edeceksiniz...Sizin ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu...?

Çekin insanların üzerinden ellerinizi...Bu ülkede insanlar size " ÜLKEYİ YÖNETİN " diye oy verdi...Ona buna musallat olun, hakaret edin, rencide edin, alay edin diye değil...

İki tweet ile sanatçıyı " Peygambere, dine hakaret " ve dolayısıyla kitlelerin dini düşüncelerini rencide etti gerekçesiyle mahkum ettiniz...Ama siz insanların sevdiği kişilere hakaret etmekten, onları incitmekten, rencide etmekten bir sakınca görmüyorsunuz ve suç kapsamına bile girmiyor...Bu ne menem bir çelişkidir...!!!

Bu ülke hiç kimsenin babasının tapulu malı değildir...!

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 07-06-2013, 12:16
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bursali68´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,

Sn.Başbakan alkol tepkisinde trafik kazalarını kullanıyor...:

-Sn.Başbakan sizin oğlunuz vatandaşı ezdiğinde alkollü müydü, ayık mıydı...?

Başka bir soru da şu...:
-" Normal Katil " diyorsunuz konuşmanızda...Bize söyler misiniz NORMAL KATİL-ANORMAL KATİL nasıl oluyor...? Ve birini KATİL diye nitelemek için ne olması gerek...?

İnsanın, içip içmemesinden size ne...Hiç mi geçmişi okumazsınız...Bakınız ne diyorlar...:

Size ne içerim içmem...İçene ALKOLİK diyerek hakaret edemezsiniz...! Sizin bir başbakan olmanız, insanlara hakaret etme hakkınızın olduğunu göstermez...Haddinizi bilmeniz veya öğrenmeniz gerek...! Laik bir ülkede DİNİ GEREKÇELER ile kanun yapamazsınız...Yaparsanız bu insanlara ZULÜM demektir...

Bu ne biçim bir iş...Hem bununla prim yapmaya çalışacaksınız, hem de benim ATALARIMA " İKİ AYYAŞ " hakaretini edeceksiniz...Sizin ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu...?

Çekin insanların üzerinden ellerinizi...Bu ülkede insanlar size " ÜLKEYİ YÖNETİN " diye oy verdi...Ona buna musallat olun, hakaret edin, rencide edin, alay edin diye değil...

İki tweet ile sanatçıyı " Peygambere, dine hakaret " ve dolayısıyla kitlelerin dini düşüncelerini rencide etti gerekçesiyle mahkum ettiniz...Ama siz insanların sevdiği kişilere hakaret etmekten, onları incitmekten, rencide etmekten bir sakınca görmüyorsunuz ve suç kapsamına bile girmiyor...Bu ne menem bir çelişkidir...!!!

Bu ülke hiç kimsenin babasının tapulu malı değildir...!

Sağlıcakla kalınız...
Sevgili Bursalı Sizinle aynı topraklarda nefes almaktan gurur duyuyor yazınıza imzamı ekliyorum
Alt 07-06-2013, 14:19
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Sevgili xcan...Zorla kimse kimseyi bir kalıba sokamaz...Buna hakkı da yoktur yetkisi de...

Hayata müdahale...En basit örneği...:

Az önce hastaneden dönerken yemek yemek için durdum...Sanayi içerisinde...Sanayi camiisi açmış hoparlörü sona kadar, dışarıya " vaaz dinletiyor "...Yapamazsın İmam efendi, yapamazsın müezzin efendi, yapamazsın müftü efendi, hangi efendi isen yapamazsın...Kimsenin sivil hayatına müdahalede bulunamazsın...Mahalle arasındaki bir gece kulübü sesi dışarı verse nasıl hissedersin...? O zaman yapmayacaksın...Kimsenin hakkını gasp etmeyecek, zorla dini konu dinletme baskısı ve zorbalığında bulunmayacaksın...Ki bunu ben İNANÇLI BİRİ OLARAK söylüyorum...Öncelikle bu beni rahatsız ediyor sevgili dostum beni...Beni, farklı inançlarda veya inanmayanlar karşısında mahçup duruma düşürmeye kimsenin hakkı yoktur...Gir ibadethanende ne yaparsan yap, ona karışan da yok...Ama sen de ZORLA baskı kurma....Yoksa bu ezber bir gün tepe taklak olur...Bu bana dahi dokunuyor, rahatsız ediyor ise varın inanmayan insana ne büyük bir işkence olduğunu siz düşünün...

Sonra kalkıp sözüm ona " vatandaşa rahatsızlık verenler " diye başlarlar söze....Eeee senin güruhun bana YILLARDIR rahatsızlık veriyor kardeş...Ne etcez şimdi...!!! Hem rahatsızlık verilmesine sesini çıkarmayacaksın, hem de rahatsızlık verdiğinde birileri senin düşüncene, eline sopayı alıp sustururum haaa, burada benim borum öter haaa diyeceksin....

Yok böyle bir anlayış...!!!

Sözü ikide bir şuna getirirler...: Eeee biz yıllarca başörtüsüyle kamuda çalışamadık, izin verilmedi, gizli gizli namaz kıldık, yıllarca İKİNCİ SINIF insan muamelesi gördük...!! Bizim de ülke yönetmek hakkımız değil mi...?

İki gün önce, yıllar önceki öğrencimin biri face te böyle bir yazı paylaştı...Ben de verdim veriştirdim...:

" Sevgili ........ ! Sen ikinci sınıf insan olmanın ne olduğunu bu kadarcık bir şey ile mi anlatmaya çalışıyorsun...? Bak Aleviler, Hz.Ali'den hemen sonra başlayan, Ebu Suud Efendinin fetvalarıyla Yavuz Selim zamanında Osmanlı'da kıyım süreciyle devam eden ve halen günümüzde de devam eden İKİNCİ SINIF insan muamelelerine niçin değinmiyorsun...Toplumsal baskıdan dolayı ikinci sınıf olmayı geçtim, üçüncü,dördüncü, beşinci sınıf olarak bile değer gösterilmeyen " Ateist-Agnostik-Deist-Hristiyan...v.s. " olanları hiç söylemiyorum bile...Bunlar insan değil mi...? Bunları da senin inandığın Tanrı yaratmadı mı...? Ki Osmanlı ve günümüzdeki Türkiye Cumhuriyeti Ehl-i Sünnet itikadındaki Sünnilerin hegamonyasındadır...Uzağa gitme Diyanet İşlerine bak yeter...Hangi ikinci sınıftan bahsediyorsun...Alevilerin, ateistlerin, hristiyanların...vs.ülke yönetme/yönetimde olma hakları yok mu...? Umarım bunları da ileride bir gün düşünürsün...! "

Neredeyse birebire yakın yanıtım bu oldu...

Bizlerin de aralarında sayıldığı toplum şunu iyi anlamalı, bazen tepkisiz kalıyoruz diye, hiç tepki göstermeyeceğimiz yanılgısna düşmemeliler...

Gençleri sonuna kadar destekliyorum...Belki de bir çoğumuzun ürktüğü bir şeyi cesaretle yapıyorlar...

Yönetim kişilerin özel / svil hayatından elini eteğini çekmeli...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke

Önerilen Siteler