Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-10-2009, 15:41
Yargan Kam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yargan Kam Yargan Kam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Evrimin halkaları tamamlanıyor

160 milyon yaşındaki uçan sürüngen fosili ile evrimsel boşluk kapanıyor.

Uzun kuyruklu ilkel pterozorlar ve daha gelişmiş olan kısa kuyruklular arasındaki evrimsel boşluk kapanıyor.

Yeni türe, 200 yıl önce doğan ve "Türlerin Kökeni" adlı baş eserini 150 yıl önce yayımlayan ünlü doğa bilimci Charles Darwin'in isminden esinlenilerek, "Darwinopterus" adı verildi.

Uzmanlar, yeni türün, tartışmalı bir evrim tipi olan "modüler evrim" konusunda ilk açık kanıtları sunduğunu belirterek, Çin'in kuzeydoğusunda bulunan 20 yeni fosilin, uçan sürüngen pterozorların ilkel ve daha gelişmiş olanlarıyla benzerlikler taşıdıklarını söyledi.

Bilim adamları, şimdiye dek bu yaratıklardan iki belirgin grubu biliyorlardı. Uzun kuyruklu ilkel pterozorlar ve daha gelişmiş olan kısa kuyruklular arasında fosil kayıtlarında büyük bir boşluk bulunuyordu.

Yeni bulunan fosillerin bu evrim zincirinin kayıp halkası olabileceğini belirten araştırmacılar, kafası ve boynuyla gelişmiş pterozorlar gibi olan ve şahini andıran Darwinopterus'un iskeletinin geriye kalan kısmının daha çok ilkel olanlarına benzediğini kaydetti.

Paleontologlar, bu yaratığın, doğal seleksiyonun, bir özelliği değil tümden bütün özellikleri çabucak değiştirdiği modüler evrim denilen evrim tipine kanıt olabileceğini belirterek, bu türün uzun çenesi ve keskin dişlerinin bulunduğu gagasıyla, diğer türleri yakalayıp öldürmekte usta olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Araştırmalarını, Proceedings of the Royal Society B. dergisinde yayımlayan bilim adamları, 160 milyon yaşındaki fosillerin, ilk kuş Archaeoptery'nin ortaya çıkışından 10 milyon yıl öncesine tarihlendiğini belirtti.

Pterodaktil de denilen pterozorlar, 65 ila 220 milyon yıl önce yaşayan uçan sürüngenlerdi.

Kaynak

Alıntı - Güncel Meydan

Umut Samimiyettir...
Alt 14-10-2009, 19:50
oldschool oldschool isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

şu halkalar bir türlü tamamlanmadı gitti. ha bugün ha yarın derken hakikatı öğrenemedn göçüp gideceğiz bu dünyadan.
Alt 14-10-2009, 19:54
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

oldschool´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
şu halkalar bir türlü tamamlanmadı gitti. ha bugün ha yarın derken hakikatı öğrenemedn göçüp gideceğiz bu dünyadan.
o zaten ''kosmos''un emri sayın oldschool,

evrim kuramı kemaline ulaşsa dahi, ''hakikat''i (varsa eğer) öğrenemeden göçüp gideceğiz.

Benim tek yandığım, öldükten sonra biz dinsizler siz müslüman arkadaşlarımıza ''bakın gördünüz mü, biz haklıydık'' diyemeyeceğiz. Hem de haklı olduğumuz için.

saygılarımla
Alt 14-10-2009, 20:18
Üye

ulpian´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
o zaten ''kosmos''un emri sayın oldschool,

evrim kuramı kemaline ulaşsa dahi, ''hakikat''i (varsa eğer) öğrenemeden göçüp gideceğiz.

Benim tek yandığım, öldükten sonra biz dinsizler siz müslüman arkadaşlarımıza ''bakın gördünüz mü, biz haklıydık'' diyemeyeceğiz. Hem de haklı olduğumuz için.

saygılarımla
siz biz diyerek aramıza nifak düşürmeyelim sayın ulpian. şurada ne güzel bir muhabbetimiz var demi??? ben de artık 'cosmos' mu her neyse elini çabuk tutsun biz de hakikati öğrenelim diye bekliyordum. olmazsa, öbür tarafta biz devreye girip 'aslında dünyadayken bu arkadaşlar haklıydı deyip' ayaklanma başlatırız. olmadı ayaklanmadan dolayı topyekün yanarız. yetmez mi?

saygılar...
Alt 14-10-2009, 20:25
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

siz biz diyerek aramıza nifak düşürmeyelim sayın ulpian. şurada ne güzel bir muhabbetimiz var demi??? ben de artık 'cosmos' mu her neyse elini çabuk tutsun biz de hakikati öğrenelim diye bekliyordum. olmazsa, öbür tarafta biz devreye girip 'aslında dünyadayken bu arkadaşlar haklıydı deyip' ayaklanma başlatırız. olmadı ayaklanmadan dolayı topyekün yanarız. yetmez mi?

saygılar...

Oldschool gök yarılıp Tanrı çıkıp gelse evrim vardır benim yaratma şeklimdir dese siz müslümanlar hadi lan ordan kafir dersiniz

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 14-10-2009, 20:30
Üye

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Oldschool gök yarılıp Tanrı çıkıp gelse evrim vardır benim yaratma şeklimdir dese siz müslümanlar hadi lan ordan kafir dersiniz

öncelikle hitap tarzınız hiç hoşuma gitmedi. hem sen nerden biliyorsun benim hangi inanca sahip olduğumu??? bilidiğin birşey varsa yaz öğrenelim. yoksa siz şöylesiniz biz böyleyiz muhhabbeti beni sarmaz. kusura bakma.
Alt 14-10-2009, 20:39
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

öncelikle hitap tarzınız hiç hoşuma gitmedi. hem sen nerden biliyorsun benim hangi inanca sahip olduğumu??? bilidiğin birşey varsa yaz öğrenelim. yoksa siz şöylesiniz biz böyleyiz muhhabbeti beni sarmaz. kusura bakma.

Müslüman değilsen üstüne alınmazsın olur biter. Bunu büyütmenin anlamı ne bilmiyorum.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 14-10-2009, 20:49
Üye

Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Müslüman değilsen üstüne alınmazsın olur biter. Bunu büyütmenin anlamı ne bilmiyorum.
siz diye bana hitap edilerek başlanan ve ayrıca yazımdan alıntılanarak başlanan cümleleri üzerime almak kadar normal bişey yok bence. tekrar yazdığınıza göre de siz büyütüyorsunuz gibi. eğer benim büyüttüğü iddia ediyorsanız hadi ben bir daha yazmayayım da büyütmek bende kalsın.
Alt 15-10-2009, 03:11
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Bu da BBC-Turkce linki;

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler...nopterus.shtml

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-10-2009, 03:16
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

biz boşuna mı diyoruz zamanla olacak diye evrim yıllarca sürdü öyle bir anda aha herlşey burda mı diyeceğiz..

ÖRGÜTLENİN!!!

Önerilen Siteler