mhmd´isimli üyeden Alıntı
Her türlü putperestliğe karşı gelmişti hani!
Hani şekil hiç önemli değildi!
Cem olabildiğimiz kadardık hani, cem yerimizin bir önemi yoktu!
Hani bir gölgelik vardı, hurma ağacının altında!
Ya da devenin sırtında inmişti, taşınamayan AYET.
Biz mi yanlış bildik?
Siz mi yalan söylediniz?
Öyleyse nedendir bunca şatafat?
Nedendir kubbesiz, avlusuz ve hatta damsız iki koca minare!!!
Kimin gözüne girmektesiniz böyle?
Ya da bilseniz nasıl düşmektesiniz gözden.
Biz buna inanç hürriyeti demiyoruz.
İnat hürriyeti olabilir belki.
Toplanabildilecek kadar adem oğlu, bulabildiysek eğer,
Toplanılan yerin önemi dahi kalkar aradan.
Yoksa!!!
Sözler de mi bitti söylenecek, söyleyenler de mi yok heyhat?
Sahi minarenin neresinde kılınacak rükusuz secdesiz son iki rekat?
|
Mhmd olaya ne kadar da Asr-ı Saadet romantizmiyle bakıyorsunuz.
Sizden şu soruyu sormanızı beklerdim:
Temelinde zaten inanç hürriyeti kapsamında ele alınması gereken bir konu nasıl referanduma sunulabiliyor?
Benim dinimin ne olup olmadığına, mimarisine, inanırı olarak ben mi karar vereceğim, İsviçre Hükümeti mi?
Yarın bir gün, Siyasal İslam'ın yükselmekte olduğu tezi bir kaç provokatif cinayetle destekletilirse, ve İsviçre'de yaşayan biri olarak, oradaki arkadaşlarınıza "Bu müslümanları İsviçre'den atalım mı atmayalım mı?" gibi bir soru çıkarırsa, yine Asr-ı Saadet romantizmi yaparak, zaten iman benim vatanım, yer önemli değil, imanımı nerde olsa yaşarım diyebilecek misiniz?
İsviçre gibi hiçbir yönüyle homojene olmadığını çok iyi bildiğimiz bir yerde, Müslümanları sisteme zorla entegre edici yasakçı referandumları demokrasi kılıfı altında halkına sunarak, müslümanın -Peygamber devrinde var ya da yok- sahiplendiği ve inancının sembolü olmuş bir imgeyi zorla elinden alan bir yönetim, hak ve hukukum dediğiniz başka neyinizi size bıraksın ki?
Bir sonraki aşama ne?
Çocuklara İslami isimlerin verilmesinin yasaklanması olabilir mi?
Temel hak ve hürriyetleri referanduma açarak bu hakkı gasp eden bir yaklaşım, isminizi de Muhammed olarak bırakmaz. Hatta mhmd'e bile izin vermez.
Haberiniz ola!