Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-07-2010, 11:59
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Watchtower Kitapları

Sayın forum üyeleri ;

Bakınız bir arkadaşın ulaştırdığı linkte ne buldum.

http://www.watchtower.org/e/publications/index.htm

The Bible—God’s Word or Man’s?
Historical and scientific information is presented to prove that the Bible is accurate, trustworthy, and inspired by God for mankind's benefit. Full-color illustrations. 192 pages.

Yani diyor ki ; Tarihsel ve bilimsel verilerle İncilin kesin, gerçek ve insanlığın faydası için Tanrıdan esinlenmiştir.

İsterimki sayın Watchtower'dan bizi gözleyen dostlar soracaklarıma cevap versin.

Are you ****ing nuts? Where did you find your GOD DAMN information that Bible is accurate and trustworty by means of SCIENCE and HISTORY.

Yani diyorum ki;

Sizler kafayımı yediniz, İncilin kesin ve gerçek olduğunun bilimsel ve tarihsel verisini nereden buldunuz.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 14-07-2010, 12:16
Kıdemli Üye

Diğer Watchtower Klasikleri ;

The New World Translation of the Holy Scriptures
(Her seferinde yeniden çevrilen Kutsal (!) eserleri bide bizim Tefsirimizden okuyun)

What does the Bible Really Teach?
(Koşulsuz, sorgulamadan itaat edersiniz,insan aklına hakaret niteliğindeki kanıtsız kanıtlara inanırsanız ne kadar tatmin edici bir hayat yaşayacağımız anlatılmaktaymış içinde.)

The Secret of Family Happiness
(Tüm işi bitirdim sıra insanların aile yaşamlarına müdahaleye kaldı konulu araştırmama yazısı. Yemek kitabıda yazıyormusunuz siz, sorusunu akıllara getiren eser.)

The Greatest Man Who Ever Lived
(Yaşadığına dair hiç bir kanıt olmayan ama mitolojik bir mit olduğuna dair Zion Dağı kadar bilginin bulunduğu bir non-kişilik hakkında biyografik eser.)

Pay Attention to Daniel's Prophecy!
(Daniel'in kehanite kulak verin, o Medyum memişten daha bilgili konulu kehaneti gerçekmişçesine nasıl yutturmaya uğraşıyoruz amaçlı eser.)

Questions Young People Ask—Answers That Work
(Gençler soruyor, binlerce yıllık masallarla cevap veriyoruz tarzında harikülade bir çalışma.Tabii yersen. Bu kitapta flörtün sakıncalı olduğu en iyisinin görücü üsülü olduğuna benzer konularda işlenmekte.Biliyorum çünkü okudum.)

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 14-07-2010, 12:19
hur-kus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hur-kus hur-kus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Smile

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın forum üyeleri ;

Bakınız bir arkadaşın ulaştırdığı linkte ne buldum.

http://www.watchtower.org/e/publications/index.htm

The Bible—God’s Word or Man’s?
Historical and scientific information is presented to prove that the Bible is accurate, trustworthy, and inspired by God for mankind's benefit. Full-color illustrations. 192 pages.

Yani diyor ki ; Tarihsel ve bilimsel verilerle İncilin kesin, gerçek ve insanlığın faydası için Tanrıdan esinlenmiştir.

İsterimki sayın Watchtower'dan bizi gözleyen dostlar soracaklarıma cevap versin.

Are you ****ing nuts? Where did you find your GOD DAMN information that Bible is accurate and trustworty by means of SCIENCE and HISTORY.

Yani diyorum ki;

Sizler kafayımı yediniz, İncilin kesin ve gerçek olduğunun bilimsel ve tarihsel verisini nereden buldunuz.
Sayın AerA, ilginç adam/kadın sınız...

Beş dakika önce öğrendiğiniz ve okumamış olduğunuz bir yayın hakkında ne çabuk kanaat sahibi oldunuz?

Önce bir okuyun, sitede yoksa isteyin gelsin...

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın isterseniz..

Bu tutumunuz pek bilimsel olmuyor..

"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın."
Jesus Christ

Matta 7:12

www.jw.org
Alt 14-07-2010, 12:31
Kıdemli Üye

hur-kus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın AerA, ilginç adam/kadın sınız...

Beş dakika önce öğrendiğiniz ve okumamış olduğunuz bir yayın hakkında ne çabuk kanaat sahibi oldunuz?

Önce bir okuyun, sitede yoksa isteyin gelsin...

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın isterseniz..

Bu tutumunuz pek bilimsel olmuyor..
Görünen köy için kılavuza para ödemek ahmaklıktır.
Köy görünüyor ama kılavuz illaki şart diyen birisine inanmak ise iki kat ahmaklıktır.

Ayrıca Kadıköy-Mecidiyeköy hattında, daha Metrobüs yokken, (lanet olası 1 saat 15 dakika) bir Y.Ş bana içi bu kitaplarla (kitapçık gibi, cep kitabı gibi idiler) dolu bir torba verdi. Hatta İncil öğretilerine başlayacağım zaman için haftalık ders çizelgesi bile vardı içinde. Ben okumadıysam, sen hiç okumamışsındır bunları. Zaten ondan sonra Kitabımukaddes istedimde para istediler ya

Esen Kalınız.

Alt 14-07-2010, 12:43
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Zaten ondan sonra Kitabımukaddes istedimde para istediler ya
Merhaba ,

Eylül 2006'dan itibaren (?) Kitabı Mukaddes çevirileri , Watchtower şirketi tarafından ücretsiz dağıtılıyor . Şimdi isteseniz hemmencik gönderiverirler canımm

Fakat benim merak ettiğim nokta onca kitap dergi vs dağıtılıyor ,en kaliteli baskılarıyla. Nereden geliyor bu değirmenin suyu ? Örneğin sadece Watchtower dergisini ele alalım. Her ay düzenli olarak neredeyse her dilde basılan bu derginin aylık ortalama tirajı 37.252.000'dir.

Kitabı mukaddes çevirisinin toplam baskı adedi bildiğim kadarıyla 158.709.727.

Aşırı derecede savurganca dağıtılan bu dergilerin ve kitapların parasını kim ödüyor ?Nereden karşılanıyor ?

Normalde kiliseler Kitabı Mukaddeslerini çok pahalıya satmaktadır. Örneğin bir çeviri satın almıştım bir kaç yıl önce ,30 TL'ye yakın para vermiştim. Şimdi acıyorum paraya .

Konu Natan tarafından (14-07-2010 Saat 12:51 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-07-2010, 12:51
Üye

Smile

Görünen köy için kılavuza para ödemek ahmaklıktır.
Köy görünüyor ama kılavuz illaki şart diyen birisine inanmak ise iki kat ahmaklıktır.

Ayrıca Kadıköy-Mecidiyeköy hattında, daha Metrobüs yokken, (lanet olası 1 saat 15 dakika) bir Y.Ş bana içi bu kitaplarla (kitapçık gibi, cep kitabı gibi idiler) dolu bir torba verdi. Hatta İncil öğretilerine başlayacağım zaman için haftalık ders çizelgesi bile vardı içinde. Ben okumadıysam, sen hiç okumamışsındır bunları. Zaten ondan sonra Kitabımukaddes istedimde para istediler ya

Esen Kalınız.
Sayın AerA,

Bir zamanlar kendimize ait Kutsal Kitap baskısı olmadığından biz de parasını verip linkini vermiş olduğunuz şirketten ücreti karşılığında almak zorundaydık...

İsteyen olursa da ya MK şirketine yönlendiriyor ya da parasını isteyip kişi yerine bir zahmet gidip alıyorduk.

Anlattıklarınız o zamana denk geliyor olabilir...

Ama şimdi kendimiz basabildiğimiz için isteyene ücretsiz verebilecek durumdayız..... Nitekim diğer yayınlar için para vermediğiniz anlaşılıyor..

Bu arada forumda yayınlarımızı tanıttığınız için teşekkürler..

Saygılarımla

Jesus Christ

www.jw.org
Alt 14-07-2010, 13:07
Kıdemli Üye

Bu arada forumda yayınlarımızı tanıttığınız için teşekkürler..
Rica ederim efendim lafı mı olur.

İlginç bir şekilde bana verilen cep kitapları arasında "The Bible—God’s Word or Man’s?" yoktu.Sizden ricam (şayet siz bu kitabı okudu iseniz) şu Lazarus 'un diriltilmesindeki "Scientific and Historical" kanıtlardan bir demet sergilermisiniz? Bu yolla -ki bilim tekrarlanabilirlik demektir- ölen kedimi bir canlandırabilsem. Kitap için şirkete iletişim bilgilerimi verip, kapımın önüne " Sadece Biz Doğru Söylüyoruz" pankartları ile bir sürü Y.Ş gelmesin diye sizden rica ediyorum.

Birde kafama takıldı, "Tarçın the Comrat", yani kedim, oda Yehova'nın yanındamı? Yoksa o ruhsuz bir varlık olduğu için sadece maddeden ibaretti ve ölünce onun için herşey bittimi?

Nazik cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.

Alt 14-07-2010, 13:29
Üye

Smile

Rica ederim efendim lafı mı olur.

İlginç bir şekilde bana verilen cep kitapları arasında "The Bible—God’s Word or Man’s?" yoktu.Sizden ricam (şayet siz bu kitabı okudu iseniz) şu Lazarus 'un diriltilmesindeki "Scientific and Historical" kanıtlardan bir demet sergilermisiniz? Bu yolla -ki bilim tekrarlanabilirlik demektir- ölen kedimi bir canlandırabilsem. Kitap için şirkete iletişim bilgilerimi verip, kapımın önüne " Sadece Biz Doğru Söylüyoruz" pankartları ile bir sürü Y.Ş gelmesin diye sizden rica ediyorum.

Birde kafama takıldı, "Tarçın the Comrat", yani kedim, oda Yehova'nın yanındamı? Yoksa o ruhsuz bir varlık olduğu için sadece maddeden ibaretti ve ölünce onun için herşey bittimi?

Nazik cevabınız için şimdiden çok teşekkürler.
Bu işler öyle kolay değil...

Biraz uğraşmanız lazım.

Çalışmadan acak kaldırım taşı bulursunuz...Elmasa sahip olmak özveri ister, çalışmak ister...

Buna rağmen cevap bulamazsanız elimizden geleni yaparız.

Bu arada kediniz için olan sorunuz hakkında:

Geçenlerde yemiş olduğunuz tavuk veya dananın akıbetini niye merak etmiyorsunuz?

Onları mideye indirirken niye hiç akınıza gelmiyor bu tür sorular...

Saygılarımla

Jesus Christ

www.jw.org
Alt 14-07-2010, 13:58
Üye

Söz hayvanlardan açılmışken,

Aşağıdaki haber ile ilgili bir kaç sorum vardı. Hayvanları sevdiğinize göre sizin uzmanlık alanınıza girebilir diye düşünüyorum:

Önce haberi hatırlayalım

Maymunu konuşsun diye servet harcadı Maymunu Bubbles'ı konuşturmak için ses teli naklettirmeyi bile düşünmüş
13.07.2010 07:16:36

Pop müziğin geçen yıl hayatını kaybeden efsanevi ismi Michael Jackson'ın, Bubbles adını verdiği evcil maymununu konuşturabilmek için, hayvana ses telleri nakli yaptırmak istediği ortaya çıktı. Jackson'ın kız kardeşi La Toya Jackson, bu operasyon için binlerce dolar harcamaya hazır olduğunu söylediği yıldızın, doktorların uyarısıyla ameliyattan vazgeçtiğini açıkladı.
La Toya Jackson, "Michael, Bubbles'ın ne düşündüğünü bilmek ve onunla konuşmak istiyordu. Maymununa ses telleri nakli yapılıp yapılamayacağı konusunda doktorlara danıştı. A
Maymunu konuşsun diye servet harcadı Maymunu Bubbles'ı konuşturmak için ses teli naklettirmeyi bile düşünmüş
13.07.2010 07:16:36

Pop müziğin geçen yıl hayatını kaybeden efsanevi ismi Michael Jackson'ın, Bubbles adını verdiği evcil maymununu konuşturabilmek için, hayvana ses telleri nakli yaptırmak istediği ortaya çıktı. Jackson'ın kız kardeşi La Toya Jackson, bu operasyon için binlerce dolar harcamaya hazır olduğunu söylediği yıldızın, doktorların uyarısıyla ameliyattan vazgeçtiğini açıkladı.
La Toya Jackson, "Michael, Bubbles'ın ne düşündüğünü bilmek ve onunla konuşmak istiyordu. Maymununa ses telleri nakli yapılıp yapılamayacağı konusunda doktorlara danıştı. Ancak operasyonun daha önce hiç denenmediğini belirten doktorlar bunun Bubbles için tehlikeli olacağını söyleyince Michael ameliyattan vazgeçti. Daha sonra da özel eğitmenler tutarak dört sene boyunca Bubbles'ı konuşturmaya çalıştı" diye konuştu.
Bubbles, tüm özel derslere rağmen tek bir kelime konuşamadı. Jackson'ın aynı yatağı paylaştığı maymunu, 1987'de yıldızla dünya turuna çıkmış ancak, 1988'de aşırı büyümesi nedeniyle California Maymun Bakımevi'ne gönderilmişti.
ncak operasyonun daha önce hiç denenmediğini belirten doktorlar bunun Bubbles için tehlikeli olacağını söyleyince Michael ameliyattan vazgeçti.
Daha sonra da özel eğitmenler tutarak dört sene boyunca Bubbles'ı konuşturmaya çalıştı" diye konuştu.
Bubbles, tüm özel derslere rağmen tek bir kelime konuşamadı. Jackson'ın aynı yatağı paylaştığı maymunu, 1987'de yıldızla dünya turuna çıkmış ancak, 1988'de aşırı büyümesi nedeniyle California Maymun Bakımevi'ne gönderilmişti.

Sorum şöyle?

"Kör ve zekadan yoksun evrimin bile zaman içinde konuşturduğu ve insan haline getirdiği" maymunu, her türlü tıbbi ve teknik imkana sahip eğitimciler nasıl konuşturamazlar?

Şimdi ki maymunlar geçmişteki maymunlara göre çok mu geri zekalı?

Yoksa onları insan yapmaya çalışan bilim adamları "kör ve zekadan yoksun evrim"den daha mı kör?

Şu maymunların evrimini hızlandırıp bir an önce insan olmaları konusunda, hayvan haklarını savunan biri olarak ne yapıyorsunuz?

Yoksa "Hayvandır hayvan kalsın "mı diyorsunuz?

Sizin sorularınıza benzer sorular yapmaya çalıştım...Umarım kızmazsınız.

Ama yine de cevap vermek isterseniz sevinirim..

Saygılarımla

Jesus Christ

www.jw.org

Konu hur-kus tarafından (14-07-2010 Saat 14:03 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-07-2010, 13:58
Kıdemli Üye

Geçenlerde yemiş olduğunuz tavuk veya dananın akıbetini niye merak etmiyorsunuz?

Onları mideye indirirken niye hiç akınıza gelmiyor bu tür sorular...
Yanlış insana dek geldiniz sayın Hür Kuş. Ben vejeteryanım....

Ayrıca kolayla ancak kaldırım taşı bulunurken, hiç uğraşmadan, özveri sergilemeden bedava edineceğim bir kitap bana kaldırım taşı haricinde ne sunabilir ki?

Kedime dönelim (nasılsa vejeteryanım) ne oldu Tarçın the Comrat'a? Yehova'nın gözünde?

Merakımdan soruyorum.Müslümanlar derler ya hani hayvanların ruhu olmaz onlar için öte taraf yok diye.Acaba doktrin sizdede mi aynı?

Önerilen Siteler