Astur´isimli üyeden Alıntı
İlk ikisi çok büyük hayalkırıklıkları yaşattı bana, bir sürü yanlış bilgi, komplo teorisi falan; çözüm olarak önerdikleri şeylerin de hiçbir gerçekçiliği yok bence. Neyse, 15'inde bunu da izleriz bakarız neler içerdiğine.
|
Sevgili Astur,
Fragmana bakılırsa üçüncüsünü de beğenmeyeceğin kesin. Çünkü parasal sisteme, banka-finans sektörüne ağır eleştirilere devam edecek gibi görünüyorlar.
İçeriğinin komplo teorilerine vs. dayanmasını/dayanmamasını bir an için göz ardı edelim. Fakat ilk iki belgesel az veya çok, dünya nüfusunu göz önüne aldığımızda, çoğunluğun genellikle üzerinde düşünmediği din, para, devlet, savaş gibi şeyleri gündeme getirip çoğu insana en azından "hayatında bunlar var" gibi şeyleri hatırlatmada bence başarılı oldu. Ve bunları görsellik açısından etkili bir şekilde sundu.
Genel olarak ilk bölüm olan Zeitgeist The Movie'yi bu açılardan başarılı bulmuş ve çoğu arkadaşıma izlemesini önermiştim. Beğenenler de oldu beğenmeyenler de. Ancak genel olarak "Bu konulara hiç bu açılardan bakmamıştım" yorumlarını duydum.