Shibumi´isimli üyeden Alıntı
Bilgisayar işlemcisinin her işini klavye tuşlarına endeksli yapması sizce de biraz tuhaf değil mi?
|
Sayın shibumi bilgisayar işlemcisi her işini klavye tuşlarına endeksli yapmaz.Size anlattığım şey sorduğunuz soruyla alakalı.Nasıl yapmaz ; mesela siz pc yi açtığınız zaman sizin komutunuz olmadan çalışan yardımcı programlar vardır.
|
Klavyedeki tuşların matematiksel değeri var ne demek? Bundan "sayısal bir değeri var" mı anlamalıyız.Yoksa ASCII tablosu mudur bahsettiğiniz?
|
Evet , ASCII Karakter tablosunda 95 adet yazılır karakter olup 32 den 126 ya kadar numaralandırılmışlardır.
|
İşlemci üzerinde yazılım olduğunu söylediniz. Böyle bir yazılım olduğunu farzederek soruyorum, bu yazılım nedir? Nasıl çalışır?
|
Sayın shibumu sorunuz bana garip geldi.Umarım yanlış anlamıyorumdur ;
İşlemci üzerinde yazılım olmak zorunda , yani işlemcinin yapacağı işe göre yazılımla programlanması gerekir.Bilgisayar mühendisliği bölümünde 2. yada 3. sınıfta bunun eğitimide veriliyor.(tam hatırlamıyorum)
İşlemcilerin çalışma prensibi aynıdır ; işlemci elektrik sinyallerini 0 ve 1 şeklinde alır ve verilen komuta göre bunları değiştirerek sonucu yine 0'lardan ve 1'lerden oluşan çıktılar halinde verir.Bu sinyale göre CPU nun o bölümünde bulunan voltaj o sinyalin değerini verir .Yukarda demek istediğim buydu.
Yazılımına gelirsek bu CPU'nun yapıcağı işleme göre ve , programcının tercihine göre değişir Mesela C , C# dilleri ile işlemci programlanabilir.Mesela windows xp işletim sistemi C++ ve assembly dilinde yazılmıştır.Detay olarak ta bi bilgi , yanlış hatırlamıyosam 140 bin(+/-) satır kodla yapılmış.