erdm34´isimli üyeden Alıntı
Öyle düşünmenizi veya bir şey yapmanı beklemiyorum beklemek hata olur zaten onu anlamak için önce öğrenmen gerekir..
Çok şükür Müslümanım, çünkü; Milyarlarca galaksinin, her galaksideki milyarlarca gezegenin ve bu evrenlerdeki bu müthiş düzenin mutlaka bir yaratacısının olduğuna inanıyorum. Çok şükür Müslümanım, çünkü; Kainatta tesadüf diye birşeyin olmadığını, tesadüfen böyle bir mükemmelliğin işlemesinin mümkün olmadığını biliyorum. Bu kainatta inkarı mümkün olmayan bir nizam ve intizam vardır. ( Bozmaya uğraşan biz insanlara rağmen. ) Çok şükür Müslümanım, çünkü; alevi-sünni, Türk-Kürt, inanan-inanmayan ayrımının yapılmadığı bir düzen olan islamda, iman işi herkesin kendi iradesine bırakılarak gerçek Adelet sağlanmıştıır, kişiye özgürce kendini yaratanı inkar etmek konusunda bile zorlama yapılmamıştır. (Sonuçlarına kendisi katlanmak üzere bu serbestlik kendilerine verilmiştir.) Çok şükür Müslümanım, çünkü; islamiyet daha önceki dinlerin bozulmamış asıllarını ve o dinlerin peygamberlerinin tamamını tasdik ettirmeyi gerektirir. ( Diğer dinler ise islam peygamberini yok sayarlar.) Çok şükür Müslümanım, çünkü; Takliden müslümanlığın hedeflenen müslümanlık olmadığını fark ederek, dinim ile ilgili gerekli araştırmayı yapıp, taklidi müslüman değil tahkiki müslüman olmaya çalışıyorum. Çok şükür Müslümanım, çünkü; tüm yaratılmışlara değer vermem gerektiğini, insanlara zulmetmemeyi, yardımlaşmayı, kul hakkını, komşu ve arkadaşlık haklarını ve bunların önemini bu dinin sayesinde öğrendim. Doğruyu-yanlışı, helali-heramı, iyiliği-kötülüğü bunların ayrımını bu din sayesinde öğrendim. Nimetlere şükretmeyi, belalara sabretmeyi, her şeye ibretle bakmayı, tefeffürü bu din sayesinde öğrendim. Çok şükür Müslümanım
|
Hoş geldiniz!
Bir zamanlar, sizin bu yukarıda yazdığınız şeylere benzer şeyler düşünüyordum.
Sonra bir gün bir kitap okudum ve hayatım değişti. O kitabın adı, Kuran'dı.
Yukarıdaki iddialar tamamen size ait olup, şayet Kuran'ı objektif bir gözle okursanız göreceğiniz üzere, İslam'a ait değildir. Bırakın galaksileri, Kuran'ın güneş, dünya, yıldız gibi en bilinen gök cisimlerinden bile doğru dürüst haberi yoktur.
İfadeleriniz, kendinizi şartladığınızı gösteriyor. Bu soruları Kuran'a sorun. Size cevap verebiliyorsa, inanmaya devam edin elbette (eh, biz de bu soruların yanıtlarını hangi ayetlerde bulduğunuzu merak ederiz elbette, paylaşmak isterseniz).
Tekrar hoş geldiniz!
İyi katılımlar ve paylaşımlar!