Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-02-2011, 12:26
Termo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Termo Termo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Selamün Aleyküm

Sana da selam erdm34.

Kuran için ne dersek hakaret olmaz sence? "Vay arkadaş vay vay vay neler de yazmış, düşünmüş yüce rabbım bak hele" mi dememizi bekliyorsun?
Alt 16-02-2011, 12:50
Üye

Bir Hristiyan da, bir budist de kendi inanışları için rahatlıkla söylediklerini söyleyebilirler.Belki kainatta sandığın gibi bir nizam yok, kaos hakim? Tesadüften ne anladığını merak ediyorum bu arada; forumda sık sık inanırlar tarafından dile getiriliyor.Bir yaratılışçıyı kabul etmek için müslüman olmaya gerek yok.

Şimdilik hoşgeldiniz.Bu başlık altında selamlar ve tanışmalar yapılır.Eleştiri yapacaksanız, birşeyler paylaşacaksanız ilgili başlıklar altında mümkün.Sevinirim, uygun yerde başlık açıp bir tartışma başlatırsan.Burda bayağı bilgisiz bir kitle var ve öğrendiklerinizi,bildiklerinizi dört gözle bekliyorlar.
Alt 16-02-2011, 13:44
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

erdm34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle düşünmenizi veya bir şey yapmanı beklemiyorum beklemek hata olur zaten onu anlamak için önce öğrenmen gerekir..

Çok şükür Müslümanım, çünkü; Milyarlarca galaksinin, her galaksideki milyarlarca gezegenin ve bu evrenlerdeki bu müthiş düzenin mutlaka bir yaratacısının olduğuna inanıyorum. Çok şükür Müslümanım, çünkü; Kainatta tesadüf diye birşeyin olmadığını, tesadüfen böyle bir mükemmelliğin işlemesinin mümkün olmadığını biliyorum. Bu kainatta inkarı mümkün olmayan bir nizam ve intizam vardır. ( Bozmaya uğraşan biz insanlara rağmen. ) Çok şükür Müslümanım, çünkü; alevi-sünni, Türk-Kürt, inanan-inanmayan ayrımının yapılmadığı bir düzen olan islamda, iman işi herkesin kendi iradesine bırakılarak gerçek Adelet sağlanmıştıır, kişiye özgürce kendini yaratanı inkar etmek konusunda bile zorlama yapılmamıştır. (Sonuçlarına kendisi katlanmak üzere bu serbestlik kendilerine verilmiştir.) Çok şükür Müslümanım, çünkü; islamiyet daha önceki dinlerin bozulmamış asıllarını ve o dinlerin peygamberlerinin tamamını tasdik ettirmeyi gerektirir. ( Diğer dinler ise islam peygamberini yok sayarlar.) Çok şükür Müslümanım, çünkü; Takliden müslümanlığın hedeflenen müslümanlık olmadığını fark ederek, dinim ile ilgili gerekli araştırmayı yapıp, taklidi müslüman değil tahkiki müslüman olmaya çalışıyorum. Çok şükür Müslümanım, çünkü; tüm yaratılmışlara değer vermem gerektiğini, insanlara zulmetmemeyi, yardımlaşmayı, kul hakkını, komşu ve arkadaşlık haklarını ve bunların önemini bu dinin sayesinde öğrendim. Doğruyu-yanlışı, helali-heramı, iyiliği-kötülüğü bunların ayrımını bu din sayesinde öğrendim. Nimetlere şükretmeyi, belalara sabretmeyi, her şeye ibretle bakmayı, tefeffürü bu din sayesinde öğrendim. Çok şükür Müslümanım
Hoş geldiniz!

Bir zamanlar, sizin bu yukarıda yazdığınız şeylere benzer şeyler düşünüyordum.

Sonra bir gün bir kitap okudum ve hayatım değişti. O kitabın adı, Kuran'dı.

Yukarıdaki iddialar tamamen size ait olup, şayet Kuran'ı objektif bir gözle okursanız göreceğiniz üzere, İslam'a ait değildir. Bırakın galaksileri, Kuran'ın güneş, dünya, yıldız gibi en bilinen gök cisimlerinden bile doğru dürüst haberi yoktur.

İfadeleriniz, kendinizi şartladığınızı gösteriyor. Bu soruları Kuran'a sorun. Size cevap verebiliyorsa, inanmaya devam edin elbette (eh, biz de bu soruların yanıtlarını hangi ayetlerde bulduğunuzu merak ederiz elbette, paylaşmak isterseniz).

Tekrar hoş geldiniz!

İyi katılımlar ve paylaşımlar!

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 16-02-2011, 13:59
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

erdm34 kardeşim...ilim sahibi olmadan iman eden müslümanları görünce bu sitenin kurulması yada populer olması sence olağan değil mi ?
Alt 16-02-2011, 14:56
Üye

Nereye gitti bu vatandaş ¿
Alt 16-02-2011, 15:16
erdm34 erdm34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yazdıkalrım silinmiş işinize gelmeyeni silerseniz tartışamayız
Alt 16-02-2011, 15:34
Üye

Her tartışmanın ayrı bir yeri var.Bak forum kategorilerden oluşuyor.Bunları göz önüne alarak açmak istediğin konuyu uygun kategori içerisinde aç.Burası tanışma mıntıkası.Eleştirilerini ilgili yerde yaparsan daha derli toplu, ne dediğin belli olur.Birde yorumlarda mümkün olduğunca konuyla alakadar ileti gir kardeş.
Alt 16-02-2011, 21:18
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Değerli erdm34 ;

Hoşgeldiniz ve kalıcı olmanızı dilerim.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 16-02-2011, 21:31
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

troyya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
erdm34 kardeşim...ilim sahibi olmadan iman eden müslümanları görünce bu sitenin kurulması yada populer olması sence olağan değil mi ?
sevgili erdem ve termo hoş geldiniz
sevgili erdem ,bu troyya kardeşimiz müslüman site kurucularından olmuştur. fakat cahil ve ehil olmayan müslümanlar yüzünden kapanmıştır siteler
sana söylemek istediği, eğer eteğinde yeterli taşın yoksa boşuna bilgelik taslamaya çalışma. umarım anlamışsındır

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 17-02-2011, 10:02
erdm34 erdm34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili erdem ve termo hoş geldiniz
sevgili erdem ,bu troyya kardeşimiz müslüman site kurucularından olmuştur. fakat cahil ve ehil olmayan müslümanlar yüzünden kapanmıştır siteler
sana söylemek istediği, eğer eteğinde yeterli taşın yoksa boşuna bilgelik taslamaya çalışma. umarım anlamışsındır
allah herkese akıl ve fikir vermiş yeterki kullanmasını bilelim
Bir söz vardır.. aklı ile övünen insan hücresinin genişligi ile övünen bir mahkum gibidir..
Allaha inanmak için gerçekten o kadar akıllı olmaya gerek yok allahın varlıgına inanmak için canlı olmak yeterli..her yer mucize dolu..
en basit örnek
http://video.google.com/videoplay?do...7874131222228#

Önerilen Siteler