Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-04-2011, 22:31
AlbatrosS AlbatrosS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Ysk'den Bağımsızlara Veto-Osmanlı'da Oyun Bitmez!

YSK'dan bağımsızlara veto!
Yüksek Seçim Kurulu, eski mahkumiyetleri gerekçe göstererek Hatip Dicle, Leyla Zana, Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın da aralarında bulunduğu 12 bağımsızın milletvekili adaylıklarını iptal etti.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25204179/

Sivil itaatsizlik eylemlerine gaz ve copla müdahale et; vekil adaylarını engelle, daha sonra gel ''sivil siyaset yap, dağa çıkma'' de!

Ergenekon'la demokratlara, sosyalistlere hatta sendikalara çöreklen ondan sonra gel ''sivilleşiyoruz'' diye maval oku! En şahane tepkiyi KIBRISLILAR söylemişti: Demokrasi mi, H.S.KTİR!
Alt 18-04-2011, 22:45
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bunun adı ileri demokrasi beğenmedenizse tayyip ne yapsın

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 19-04-2011, 01:18
kulturlu_kartal kulturlu_kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sebahat Tuncel aday olamazsa geçen seçim nasıl aday ve milletvekili olabildi burada bir ****luk var sanki. Çok sağlam geleceklerinden korkuldu.
Alt 19-04-2011, 01:37
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bağımsızlardan sonra ÖDP de seçimlere katılamayacak. YSK ona da bir kulp bulmuş.

Üzüldüm mü? Doğrusu hayır. Şaşırdım mı? Elbette hayır.

Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti: TC emperyalizmin yarı sömürgesi durumdaki faşist-oligarşik bir diktatörlüktür. Bazen darbelerle açık hale gelen, diğer dönemler ise örtük nitelikte olan yarı-sömürge tipi faşizm ile yönetilmekteyiz. Gazetecilerin hapse atılması, dev bir gözaltı düzeni kurulması, protestocu öğrencilerin bile öldüresiye dövülmesi gibi olaylar nasıl 'normal' ise, sosyalist ve ezilen ulus hareketine dayanan örgütlerin bu biçimsel demokrasiden bile dışlanmaları da o kadar normaldir bu düzen için. Ülkemizdeki demokrasi, tümüyle biçimsel olan, eskilerin ''Filipin tipi'' diye bildiği bir görüntüden ibarettir. Bizler için demokrasi, ancak barajı aşamadığımız sürece vardır. Sandık, en başta altta yatan faşizm gerçeğini gizlemeye yaramaktadır. Çare sandıkta değil devrimde, parlamentoda değil sokaklarda, vekillikte değil isyandadır. Faşizmi hala göremeyip demokrasi umanlar yarı yolda kalıp tökezlemeye mahkumdur. Mahir Çayan ve yoldaşları 40 sene önce anlatmadı mı bunları? Şimdi kime neyi şikayet edecekler? Zaten bildikleri şey başlarına geldi diye mi şikayet edecekler yoksa?

Bu YSK'nın yaptığı da ne kadar anti-demokratik değil mi? İyi de zaten bu düzenden demokrasi beklememek gerektiği solun yıllar yılı bildiği birşey. Hal böyleyken, en temel doğrularını unutup sandığa kapaklananlar düşünsün şimdi. Kendi geçmişlerinin bile gerisinde kalanlar, yarınları kuramazlar.

Konu Jolly Jocker tarafından (19-04-2011 Saat 01:43 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-04-2011, 01:48
Estiva Estiva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

En dindar zamanlarımda bile Mahir Çayan gibilere hep sempati duymuşumdur. (Demekki kalbim hep mühürlü, burnum hep sümüklüydü) O gün iktidarlarla adeta işbirliği yapıp onlara kurşun sıkmadık mı? Biz bugünleri kendi ellerimizle hazırladık. Koyun olmaya bayılan bir doğamız var. İçinde bulunduğumuz durumdan şikayet etmeye hakkımız yok. Aramızda aklını çalıştıran, koyun olmaya itiraz edenler çıkıyor ama azınlıkta kalıyorlar. Sistem onları hemen bertaraf ediyor.

Bir yaratıcı arayan insanoğlunun bulabildiği tek şey kendi sözleridir.
Alt 19-04-2011, 02:45
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Pes yaa, artık zevk almaya bakacak hale geldik. Forumlarda ancak bu kadar dünya kurtarılıyor.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 19-04-2011, 19:24
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

YSK şunun açıklamasını yapsın bana:12 aday veto edildi,gerekçesi sabıkalı olmaları idi.nasıl oluyorda başbakanda sabıkalıyken aday olabiliyor?
ya da neden hiçbir parti lideri kalkıp bunu söylemiyor?
bu kadar çifte standartın yaşandığı bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum ben artık......

"Varsan,çarp!!!"
Alt 19-04-2011, 19:35
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Yani...
Tayyip'in zamanında söyledikleri daha az mı tehdit ediyordu rejimi ve ülkeyi?

Ama bizim millet mal, ondan oluyor bunlar. Mecliste hırsızlıktan yargılanan başbakanı, Köşk'te gene hırsızlıktan yargılanan bir cumhurbaşkanını görmekten rahatsız olmuyorlar da kendilerine göre ezber bozacak şeyleri savunan hırsızlıktan falan şaibesi olmayan insanlardan rahatsız oluyorlar.

İşte benim babam; Bdpliler'e kızıyor. Ama kendisini soyup soğana çeviren, üç kuruş emekli maaşı veren, çocuklarına her türlü haksızlığı ve hukuksuzluğu meşru gören adamlara aynı derecede sinirlenmiyor.

Bu arada iki yanlış bir doğru etmiyor.

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/15816...runtuleri.aspx

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 19-04-2011, 19:37
Violadagamba Violadagamba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mesele bütünüyle yasalar ve yönetmelikler. YSK'da kabahat yok. Vekil adayları eksik belge vermişler.

Bu konuda sadece bir iş yapılabilir. Hükumetin alacağı siyasi bir kararla PKK'nın siyasal kolu mensuplarının seçimlere girebileceğini açıklayıp YSK'ya uygun bir talimatı gerekçeli olarak sunmasıdır. Hükumetlerin olağanüstü durumlarda, mahkemelere itiraz edilemeyen siyasi kararlar alma yetkileri vardır. En azından Türkiye'de öyle bir şeyin mümkün ve yasal olduğunu hatırlıyorum. Ancak uygulandığına dair tek örnek hatırlamıyorum.

Ne üzüldüm ne sevindim. Sadece bilgi vereyim dedim.
Alt 20-04-2011, 08:09
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Her şeyi anlıyorum o milletvekillerin adaylıklarını veto hakkı olduğuna da sonuna kadar inanıyorum ama arkadaş neden yakıp yıkıyorsunuz ? Nede hiçbir suçu olmayan halkada zarar veriyorsunuz ? Otobüslere, esnafın dükkanlarına neden saldırıyorsunuz.O gözüne taş gelen çocugun hesabını kim verecek ? Bu mu insanlık arkadaşlar, bu protesto etmek mi? bu demokrasi ?

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.

Önerilen Siteler