Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-04-2011, 14:05
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Bu ülkede yaşayan herkesin yegane suçu 'Bu ülkede doğmuş olmak'

Birkaç gündür pek foruma giremiyorum, girer girmez şöyle bir, başlıklara göz attım.

Düşündüm de birden ülke gündemi, hatta şu forumda tartıştığımız birçok konu ne kadar boş, ne kadar saçma.

Halâ 90 küsur yıldır çözemediğimiz aptalca sorunlar nasıl olur da bir numaralı gündem maddesi olmaya devam eder, bir ülke nasıl onlarca yıl olduğu yerde sayar, her yeni gelen sorunları nasıl daha kangren haline getir kullağa nasıl da anlamsız geliyor değil mi?

ama işte bu malesef bizim gerçeğimiz...

'nereye dönersen dön göt hep arkadadır' misali biz de o statükodan bir başkasına balıklama dalıyoruz, ama nereye dönersek dönelim değişen birşey olmuyor, bir tarafımız hep arkada kalıyor.

bir bakıyorsun ki, bir zamanın sömürge olmuş ülkeleri bnugün sana toz yutturuyor, adam belki kendi dilini bile doğru-düzgün konuşamıyor ama durumu senden daha iyiye gidiyor.

hani o bir zamanlar beğenmediğimiz Arablar hakkında bile bilmediklerimiz gelişen teknolojiyle, küreselleşmeyle birbir ortaya çıkıyor, Bahreyn'de Türkiyeden öyle ya da böyle daha özgür bir hayat olduğunu görünce şaşırıyorsun, Lübnan'lı dünyanın her yerinde senden daha iyi ticaret yaparken, interneti sansürlenmezken, Sen böyle bir utançla isyan ediyorsun ve Senin başbakanın oraya sözüm ona siyasal kriz çözmeye gidiyor.

ineğe tapıyor diye dalga geçtiğin insanlar yarının süper gücü olmaya adayken, Sen internette kendi işini kurmuş, sana hiçbir zararı olmayan insanlara daha destek olacağına, sözüm ona yeni e-ticaret yasası adı altında emeğini gaspedip, çelme takmayı düşünüyorsun.

Peki ya benim halkım, Benim vatandaşım?

o kadar saçma şeyler oluyo ki, kimse farkında değil, politikacıların aptalsaptal polemikleri milletin ağzında.

şu haline bakıyorumda insanlarımın, ülkemin, hani ninelerimizin-dedelerimizin feda ettikleri canlarına, uğraşlarına saygısızlık olmasa "kurtuluş savaşı" kurtulduk da ne oldu diyesi geliyor insanın, onlar canlarını-kanlarını feda ettiler, peki ya sonra?

Son yayınlanan "siyaset meydanını" izlediniz mi bilmiyorum, tartışmalar adeta gülermisin-ağlarmısın denilecek cinstendi.

biri çıkar iktidar partisini babasının partisi gibi savunur, biri çıkar "Atatürk ilkelerinden biri de milliyetçilik" gibi ebleh bir arguman getirir chp.nin çizgisinin değişmesinin yanlışlığından dem vurur.

açıkçası ben birinci vatandaştan çok ikinci verdiğim örnektekini abes buldum, Çünkü büyük olasılıkla birinci örnekteki adam, Eğitimsiz, daha doğru-düzgün Türkçe konuşamıyor, ha yadırgıyormuyum,hayır o insan birşeyleri belki sorgulayamaya bilir, ama diğeri büyük olasılıkla eğitimli olduğunu düşündüğüm genç bir kadın, Ben o hanım efendinin uslubunu daha çok garipsedim.

Konumuza dönecek olursak, kaçırdığı trenlerin sayısı belli olmayan, ağır vergilerle ezilen, insanımızın insan gibi yaşamasına her seferinde (nedendir bilinmez), bir şekilde çelme takan bir yapıya sahibiz.

işte onun için diyorumya, bu ülkede yaşayan herkesin bir suçu var, o da bu ülkede doğöuş olmak.

Saygıyla.

Konu TurkceRap tarafından (27-04-2011 Saat 14:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-05-2011, 18:21
westergaard westergaard isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

TurkceRap Diyor ki
Konumuza dönecek olursak, kaçırdığı trenlerin sayısı belli olmayan, ağır vergilerle ezilen, insanımızın insan gibi yaşamasına her seferinde (nedendir bilinmez), bir şekilde çelme takan bir yapıya sahibiz.

işte onun için diyorumya, bu ülkede yaşayan herkesin bir suçu var, o da bu ülkede doğöuş olmak.

Saygıyla.
Bu ülkede doğmuş olmanın sonuçlarından biri aptallıktır. Bunu diyorum çünkü o kadar çok insanlar karşılaştım ki hala bu ülkede devletin kendi parası var zannediyor. Sosyal hizmetlere harcanan paranın kaynağının bizzat kendi vergisi olduğunu hala anlamıyor. Aradaki bağlantıyı kuramıyor.

Bu kadar basit bir şeyi nasıl göremiyor?

Bunu ilkokulda falan mı anlatmak lazım?

İşte bu yüzden bu ülke insanı "yüksek vergilerden" şikayet ederken aynı anda çelişkili bir biçimde devletten sosyal olmasını, daha çok "beleş" hizmet vermesini, üniversitenin sağlık hizmetinin falan "beleş" olmasını ister. Devletten fabrika kurmasını yatırım yapmasını bekler.

Ne zaman vergilerinin sosyal hizmetlerde kullanılması ona batar ve bir anda vergisi değerlenir biliyor musunuz?

Ne zaman ki bu paraların "Kürtlerin 30 tane çocuğu benim vergilerimle besleniyor" diye bir şeyi ortada dolaşan forward emaillerden görünce tüyleri kabarıyor. "NAN" diyor "benim vergimle niye elalem geçinsin" diyor. Bir anda vergisi değerleniyor. Kürde gittiği için. Yani gidiyormuş ona göre.

Önerilen Siteler