|
TurkceRap Diyor ki
Konumuza dönecek olursak, kaçırdığı trenlerin sayısı belli olmayan, ağır vergilerle ezilen, insanımızın insan gibi yaşamasına her seferinde (nedendir bilinmez), bir şekilde çelme takan bir yapıya sahibiz.
işte onun için diyorumya, bu ülkede yaşayan herkesin bir suçu var, o da bu ülkede doğöuş olmak.
Saygıyla.
|
Bu ülkede doğmuş olmanın sonuçlarından biri aptallıktır. Bunu diyorum çünkü o kadar çok insanlar karşılaştım ki hala bu ülkede devletin kendi parası var zannediyor. Sosyal hizmetlere harcanan paranın kaynağının bizzat kendi vergisi olduğunu hala anlamıyor. Aradaki bağlantıyı kuramıyor.
Bu kadar basit bir şeyi nasıl göremiyor?
Bunu ilkokulda falan mı anlatmak lazım?
İşte bu yüzden bu ülke insanı "yüksek vergilerden" şikayet ederken aynı anda çelişkili bir biçimde devletten sosyal olmasını, daha çok "beleş" hizmet vermesini, üniversitenin sağlık hizmetinin falan "beleş" olmasını ister. Devletten fabrika kurmasını yatırım yapmasını bekler.
Ne zaman vergilerinin sosyal hizmetlerde kullanılması ona batar ve bir anda vergisi değerlenir biliyor musunuz?
Ne zaman ki bu paraların "Kürtlerin 30 tane çocuğu benim vergilerimle besleniyor" diye bir şeyi ortada dolaşan forward emaillerden görünce tüyleri kabarıyor. "NAN" diyor "benim vergimle niye elalem geçinsin" diyor. Bir anda vergisi değerleniyor. Kürde gittiği için. Yani gidiyormuş ona göre.