Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim > Psikoloji

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19-05-2011, 16:35
OffSpring OffSpring isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Bir teist asla kabullenemez

Diyelim ki bir teist ile tanıştınız. Karşılıklı diyaloga başladınız. Konu bir yerde dine geldi ve sordu dini görüşünüzü. Sizde ateist oldugunuzu söylediniz. Konunun burada kapanıp başka muhabbetler oldugunu gördünüz mü hiç ? Teist direkt olarak size birşeyler sorma eğilimine girer. Bunları anlamak için veya merak gibi nedenlerden ötürü sormaz. Zira sizin cevaplarınız ile ilgilenmez bile.
Siz bir soruya cevap verirken o bir başka soru düşünür.

Çok fazla teist vardır ve tanıdıgı ateist neredeyse yoktur. Birisinin ateist olması çok kanına dokunur.
Çünkü sen ateistim diyerek aslında karşındakine şunu söylemiş oluyorsun.
"Senin yaptığın bütün ibadetler boşa gidecek."
Bu onun gururunu çok kırar. Kabullenemez bunu. Kabullenmek istemez.

Size saldırır ve şunu anlatmaya çalışır.
"Sen benim ibadetlerimin boşa gideceğini düşünüyorsun ama sen yanacaksın biteceksin kül olacaksın. Hayır benim ibadetlerim boşa gitmeyecek sen inanmamanın cezasını çekeceksin. İnanmadığın için pislik bir insan olacaksın allah seni uyarıyor ve sen hala inanmıyorsun cehennemdeki herşeyi hakediyorsun!!!"

Teist karşısında tanrı varmış gibi hareket eder. Herşeyi bilmeniz gerekliligine inanır. Kuranı , evrimi , big bangı , atomu , maddeyi , tarihi , cografyayı.

Öte yandan o hiçbirşey bilmez. Sordugu soruların cevabını tanrıya havale etmiştir zaten. Dolayısı ile sizin bunları bilmemeniz onun açısından şudur "Aslında hiçbirşey bilmiyor inkar ediyor, sanki inansa ne kaybeder. İnanmayıp benim ibadetlerimin boşa gidecegini düşünüyor salak. "

Bu teist kendisini ve dinini hiç sorgulamaz. Sizinde sorgulamanız hoşuna gitmez. Peygamberlerini sorgulamanız onun gözünde küfürdür...

Bu kişi sizin bilginizi ölçmek istemez sadece , ahlakınızı hayata bakış açınızıda ölçmek ister. Tanrıya inanmadıgınız için bu dünyada çok acılar çektiginize inandırmak ister kendini.

Bu kişi sizi tanımak istemez sürekli degiştirmek kendisinin haklı oldugunu göstermek ister.
Bunun için bir delilide yoktur. Derki mesela görmüyormusun şu gökyüzünü
Görüyorum eee dersin? Allah yarattı der. Nasıl yarattı dersin bi cevap yok. Onuda sizde bekler gökyüzü nasıl oluştu allah yapmadıysa?

Kısacası teistler zaten inanmıştır bekledikleri bir ateistinde onu desteklemesiyle kendini haklı çıkarmaktır.Çünkü haklı olduklarına dair delilleri yok.

Önerilen Siteler