Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-05-2012, 21:23
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kimliğini arayan insan

Dostlar,

İnsanın en başta gelen sorunu kimliğini araması ve bunu genellikle yanlış yerlerde ve yanlış işlerde bulduğuna inanmasıdır.

Aslında ben kimim ? Benim kimliğim nedir? Sorularını farkında olmadan soranlar var. Daha da ileri gidersek, daha doğduğumuz andan başlayarak bize kimlik dikenler ve bu kimliği bize giydirenler var. Bu kimliğimiz bazen bir ırk, bazen bir din, bazen bir meshep, bazen bir futbol kulübü, bazen bir meslek grubu, velhasıl bir topluluk olarak kendisini göstermektedir.

Ve ne yazık ki bu gruplar arasında daimi olarak bir yarış, bir kıskançlık, bir çekememezlik ve incir çekirdeğini dahi doldurmayacak cinsten olgular var.

Mesela bir futbol takımı bir şampiyonluk kazandığında,diğerinin kızgınlığını anlamak mümkün müdür? Ya da bir ulusun diğer uluslarla olan mücadelesinde paylaşılamayan nedir?

Bütün bu saydıklarım aslında insanın huzrsuzluğunun ana nedeni olan yanlış yerde aranan kimlik sorunu olarak kendini açıkça göstermektedir.

İnsanın öz kimliği, son derecede açık ve ortada olan bir gerçektir. Hepimiz, yani tüm varlıklar doğa dediğimiz olguyu ortaya koyan bir gerçeklik taşırlar. Yani hepimizin kimliği aslında aynıdır. Farklılık gerçekdışı olan imgesel bir olgudur. Hepimiz aynı bütünü oluşturmakta değil miyiz?

İşte bu gerçekdışı kimlik arayışını aşabilenler AYDINLANMA ile gerçek kimliğimizin, yani gerçek doğamızın farkında olanlar değil midir?

AYDINLANMA ışığına kavuşabilmek dileklerimle,
Alt 21-05-2012, 14:33
elilim elilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nefret varken kimlik bulunamaz. Çünkü nefret ne yaptığını bilmez insanlar oluşturuyor. Buda kimliği engelliyor. Sevgi. Bu lazım.

Ateizm Din/Felsefe/Fikir/Düşünce/Görüş değildir, Bilimdir.
Alt 21-05-2012, 22:12
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

elilim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nefret varken kimlik bulunamaz. Çünkü nefret ne yaptığını bilmez insanlar oluşturuyor. Buda kimliği engelliyor. Sevgi. Bu lazım.
Sevgi de nefret de bir paranın iki yüzü gibidir. Birini seversiniz aşıksınızdır. bir zaman sonra nefret etmeye başlayabilirsiniz. İkisi de aynıdır. Hiç fark yok...

Sizi sevgi büyülemiş ancak aynı duyguyu anlattığınızdan haberiniz var mı?
Alt 22-05-2012, 12:43
elilim elilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sesli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgi de nefret de bir paranın iki yüzü gibidir.
Kıyaslamanız, yada teşbihiniz yanlış.

Sesli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Birini seversiniz aşıksınızdır. bir zaman sonra nefret etmeye başlayabilirsiniz.
Ben aşktan bahsetmiyorum.

Ateizm Din/Felsefe/Fikir/Düşünce/Görüş değildir, Bilimdir.
Alt 26-06-2015, 22:53
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kimliğim, benim en kıymetli hazinemdir. Ulu önder ATATÜRK'ün dediği gibi: "Türk olmak, üstün olmak için kâfidir."
Alt 27-06-2015, 19:06
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Barlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kimliğim, benim en kıymetli hazinemdir. Ulu önder ATATÜRK'ün dediği gibi: "Türk olmak, üstün olmak için kâfidir."
Kimlikle irkciligi karistiranlar var herhalde. Ustun olmak Turk olmakla degil, insan olmakla dogrudan orantilidir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 27-06-2015, 19:33
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dinden doğan boşluğu ırkçılık , Türkçülük dolduruyor artık heralde
Alt 27-06-2015, 20:15
Popeye Popeye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bizim suan modern davranislarimiz kac yil oncesinden beri var? Insanlik tarihini sormuyorum suanki modern davranislarimiz kac yilinda baslamis? Tam olarak nereden ogrenebilirim bunu kaynak var mi?
Alt 27-06-2015, 20:31
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Barlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hoş geldiniz .
gelmenizde mükemmel oldu.sağlam atatürkcü lazımdı.biz cevap veremiyorduk.ateist anti atatürkçü aradaşlarımıza ,birikiminizde var belli.foruma katkısı olur umarım.

Bizde öyle bilgi birikim fazla yok.ama atatürkü anlayıp kavrayacak akıl var.burada bilgi eksikliğimi aşşağılamak isteyen arkadaşlar artık sizin bilgilerinizi okurda azıcık cahil deme küstahlığında bulunmazlar.

Tekrar hoş geldin yüce türk.:-)
Alt 27-06-2015, 20:31
Nana Buluku Nana Buluku isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Popeye´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizim suan modern davranislarimiz kac yil oncesinden beri var? Insanlik tarihini sormuyorum suanki modern davranislarimiz kac yilinda baslamis? Tam olarak nereden ogrenebilirim bunu kaynak var mi?
50 bin yıl önce.

Önerilen Siteler