arkadaslar... moderatorlerden gezi parki icin referandum yapilsin mi yapilmasin mi konusunda bir anket hazirlamalarini rica ediyorum.. merak ediyorum buradaki arkadaslar ne dusunuyorlar?
kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Düşünce suç değildir ve olmamalıdır.
Ancak,
Gezi parkı direnişine yaşam verip onu hala sürdürenler adına
"Referandum"
denen olayı düşünmek bile o gençlere "Hakaret"tir gibime geliyor.
Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
"Seçim"ler,akp ve "Şaibe" yanyana gelince,referandum'un nasıl bir şey olacağını ve "Sonuç"un ne olacağını ben düşünemiyorum da.
onlar bunu becerebiliyorsa biz neden olayi bu insanlara gosterip isin aslini anlatmayi beceremiyoruz??... neden halkla konusamayiz onlari ikna edemeyiz diye dusunuyorsun? sadece calismak lazim... akp calisir da neden chp vs bunu yapamaz... kolayciliga kacmamak derdimizi anlatmak lazim halkimiza... bu halk bizim.. biziz..
Evet bu Halk bizim ve biz Halkız bu doğru.
Anlatmak,anlatmayı becermeye gelince,
ne yazık ve hazin ki "Parayı veren düdüğü çalar" veciz sözü halen yaşam yansımalarını sürdürmekte.
Bir başka başlıkta gezi direnişçisi ile ona baskı yapan polis ile aralarındaki bir konuşmadan dem vurmuştum.
Polis "Paramı siz verin sizin yanınızda olayım" diyor.
Gezi için gelenler otobüs parası,bayrak parası,yazı yazacakları meteryallerin parası,içecekleri suların parasını öderken,
başbakanı karşılamaya gelenler belediyeye ait araçlarla taşınıyor,bayrağa,yazıya,su'ya para vermiyor.
Kömür,makarna vb maddeler devlete ait araçlarla insanlara gönderiliyor.
Hüseyin bin Ali seviliyordu.
Ama o kadar.
Çünkü bedeni besleyen Yeziddi.
Yani aykırı şair Ferazdak'în dediği gibi "Kalpler Hüseyin ile kılıçlar Yezid ileydi."
1400 yıldır da değişmemiş görünüyor.
"Fedek hurmalığı" bir gelir getirici idi.
Fatıma/Ali/Hasan/Hüseyin ve "Soy"larının elinden neden alındı ki ?
Daha 15 günlük acemi askerken üstteğmen beni ve takım çavuşunu çağırdı.
Takım çavuşuna "Bu adam burada eğitim çavuşu olarak kalacak.Ona göre ihtimam gösterin" dedi.
Ne teoride ne de pratikte bana hiç bir katkıları olmadı.
Çünkü işimi iyi yapıyordum.
Bir gün bizim takımdan bir arkadaş bir hata yaptı.
Takım çavuşu beni çağırdı.
Ben de zamanı gelince onlar gibi eğitim çavuşu olacağım için kendince beni taltif ederek "Kemal çak şuna iki tane" dedi.
Reddettim.
Hali ile babalar gibi kallavi bir dayak yedim.
Ama bu canımı yakmadı.
Zira bana emredilen şey kanunsuz idi.
Yapmadığım için kendimi çok rahat hissediyor ve bana atılan tokatları hissetmiyordum bile.
Ama canımı acıtan ne oldu dersin ?
Takım çavuşu benim tokat atmayı reddettiğim arkadaşıma dönerek "At lan şuna iki tokat" dediğinde kendisi yüzünden dayak yediğim arkadaşımın bana vurması oldu.
Ne iş yaparsın bilmiyorum.
Ama bildiğim bir şey var ise o da ülkemizde insanların "Kendisi ve ailesi"nin menfaatı söz konusu olduğunda,
büyük çoğunluğun "Sevgi"yi bir yana atıp "Kaygı"ları yüzünden yapmayacakları iş yok gibi.
(Bu türev olmayan kişileri tenzih ederim.)
simdi bu yazdiklarindan bizim halkimiza para verip istediklerini alirlar mi demek istiyorsun?? burada bir hakaret yok mu sence?? hem halki yuceltip hem de boyle asagilamak??
Yazdıklarımı bir "Durum tespiti" olarak değil de "Aşağılamak" olarak ele alıyorsan benim diyeceğim tek şey
"Benim adıma düşünüp bir çıkarım yapmak yerine bana sorabilirdin" olacak