Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-11-2015, 21:03
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart TCK 216 Madde:3

Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (TCK 216, madde 3)
Kaynak: https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5237.html

Şimdi, bu son seçim sonuçlarından sonra süratle çok şeylerin değişeceğine inanıyorum ki, bunlardan bir tanesi de sizler-ben gibi İslam eleştirisi yapanların seslerini bir vesileyle kısmaya yönelik olacaktır.

Bildiğim kadarıyla bizi ilgilendiren yukarıdaki madde...

Peki burada "alenen aşağılamak" nedir. Bu tanıma neler girer, nasıl netleştirebiliriz?

Yahut "kamu barışını bozmaya elverişli olması konusunda" - Aynı şekilde bu ne demektir? Örneklerle anlatılabilir mi?
Alt 07-11-2015, 23:07
YeniAteist YeniAteist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evrensel hukuk normlarının egemen olduğu bir ülkede bu sitedeki gibi yazıların aşağılama olarak kabul edilebilmesi mümkün değil. Ama söz konusu Türkiye olunca hukuk oluyor guguk.

Aleniyet denilen kavram temel anlamı olarak söylenen/yazılan sözün birden fazla kişi tarafından duyulabilir/ulaşılabilir olmasıdır. Söz konusu içeriği görebilmek için kullanıcı adı-şifre gerektirmeyen sitelerin aleniyet unsurunu taşıyabileceğini düşünüyorum.

"kamu barışını bozmaya elverişli olması" ndan kasıt toplumun farklı katmanları arasında bir ayrışma, kamplaşma yaratmasıdır. Yani inananla inanmayan katmanlar arasında suç işlenmesine sebep olabilecek tehlikeli durumlara sebep olmalıdır.

Basit anlamda kavramlar bunlar. Ancak ben kavram tanımlamalarının çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Netice itibariyle kanuna ekleyecekleri birkaç madde ile kalıpları istedikleri gibi değiştirebilirler.
Alt 07-11-2015, 23:36
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sırf bu maddeyle dalga geçmek için yeni bir din uydurmak istiyorum.

''Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri'' dediğine göre benim uyduracağım dine de saygı duyacaklar.

bu yeni dinde islama hakaret etmek farz ibadet olacak. islam ve kuran ateistlere bolca hakaret ediyor nasıl olsa.

bu şekilde kanun gereği yeni dine saygı duymak zorunda olacaklar, böylece bu dinle islam karşıtı politika serbest hale gelecek.
Alt 08-11-2015, 19:36
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Netice itibariyle kanuna ekleyecekleri birkaç madde ile kalıpları istedikleri gibi değiştirebilirler.
Bu ihtimâl de var tabii...

Önerilen Siteler