Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-03-2010, 21:40
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

hayır frodo kesinlikle hareke yok
ayrıca alchındus adlı arkadaşımızın arapçada rakamlarla verdiği küçük bilgi doğrudur

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 24-03-2010, 21:54
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili frodo, esas sıkıntı şurda o kayadaki yazılar, muhammed zamanındaki stille alaksı yok o yazılar çok sonraları yazılmış
Sevgili özgür yukarıya alıntıladığım mesajdaki iddianın temeli ne o zaman ?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 24-03-2010, 22:03
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

valla frodo eşşekliğime ver burda ana gayeyi anlamdım?
gaye harre olaylarınımı gerçek olduğunumu ispatlamak yada amaç ne?

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 27-01-2011, 02:18
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

frodo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İbni Kesir'e göre Kamame Kilisesinde bulunan (örneği) emannamenin öyküsü bu. Oldukça güzel bir öykü. Rahip geleceği görmüş ve Ömer Bin Hattap'la ilgili kehaneti doğrulanmış.

Ama bir başka öykü daha var: Önce meşhur emanname/ahidnamenin
yazılı haline göz atalım.

Başbakanlık Osmanlı Arşivi, Kilise Defterleri, Kamame Defteri, No: 8)

Bu belgeden ilk bahseden İbn-ül-Esir, El-Kâmil Fit Târih, 2/499-502 imiş.1160-1233. Belki de ayrıntılarıyla ve bütün olarak veren odur. Ancak
ulaşabildiğim El-Kâmil Fit Târih'in e-kitabında bu bölümü bulamadım. Ayrıntıları belli olmasa da belgenin Y.Sultan Selim zamanında kamame kilisesi kayıtlarına girdiği anlaşılıyor.

Bir internet sitesinde ise bu olay
"Askeri Komiser Abdullah et-Tell’in Kudüs’te bir Hiristiyan mabedinde buldugu eski ve önemli bir Yunanca tarihi yazmadan aktarmayi tercih ettik." şeklinde aktarılıyor. Bu oldukça önemli.

Bu belge ile yani Abdullah et-Tell’in bulduğu söylenen belge ile ilgili bildiğimiz neler var ?
Bu mesajda sözünü ettiğim " Askeri Komiser Abdullah et-Tell’in Kudüs’te bir Hiristiyan mabedinde buldugu eski ve önemli bir Yunanca tarihi yazmadan aktarmayi tercih ettik" iddiasına konu olan Abdullah et-Tell'in bulduğu belgeyi hala merak etmekteyim ve bir kaynağa ulaşamadım.

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklemeye devam ediyorum

Alt 06-02-2011, 16:42
ExUlul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ExUlul ExUlul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Düşününüz ki bir VEDÂ Hutbesi var Muhammedin.

Binlerce görgü şahidi önünde yapılmış bir konuşma-bir Nutuk.

Ama bu bile günümüze tam ve üzerinde ihtilaf olmaksızın ulaşmamış.

Sansürlenmiş,üzerinde oynanmış bu çok açık...

Peki düşünmüyormusunuz? Gerçeği öğrenmek istemiyormusunuz?

Belki de O muhammed bu muhammed değil?

Belki de iş öyle değil? Belki bir Karşı Devrim yapıldı? İzlerin bir kısmının başarı ile silindiği aşikar...
Bedir de ölenler...Uhudda ölenler...Hendekte ölenler...Sonrasında Sıffında,Kerbelada ve daha sonrasında Harrede öldürülenler...
Kan göveleri götürümüş...Oluk oluk kan akmış...Burada hangi gerçeklerden bahsedebiliriz.
Kime güvenebiliriz?
Bırakılan bilgilerin güvenilirliğini sorgulamaktan neden korkarlar?

Ateist isek inançsızlığımızı Gerçek ve Kesin bilgiler üzerine kurmakisteriz.
Müslüman isek de yine İnancımız sağlam temeller üzerine kurmak isteriz.

Bu bir Bulmaca mı=?
İnsan zekasını aşar mı=? Bir meydan okuma mı=?
Alt 07-02-2011, 19:58
Vandidad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vandidad Vandidad isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu mesajda sözünü ettiğim " Askeri Komiser Abdullah et-Tell'in Kudüs'te bir Hiristiyan mabedinde buldugu eski ve önemli bir Yunanca tarihi yazmadan aktarmayi tercih ettik" iddiasına konu olan Abdullah et-Tell'in bulduğu belgeyi hala merak etmekteyim ve bir kaynağa ulaşamadım.

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklemeye devam ediyorum
Sayın Frodo

Sizin yazınız üzerine ben de araştırmalarda bulundum. Ne Almanca ne de İngilizce olarak bu söylemi doğrulayacak bir istihbarata rastlamadım.

Ön yargıyla yaklaşmak istememe karşın sanıyorum ki 1948 işgali ile ilgili olarak çeviri yapan bir arkadaşın yanlış çevirisinin Türk forum sitelerinde yayılmasıyla oluşmuş bir asparagas.

Umuyorum ben yanılıyorumdur ve bu konuda gerçekten de eski Yunanca bir kaynak bulunmuştur. Tek hayalim bir gün Arap çöllerinde kumlar altına gömülmüş bir kütüphane bulunması. En azından gerçek manada arap tarihini öğrenme fırsatımız sadece bu şekilde olabilir.

Huzur Sizlerle Olsun...

Tanrılar hayatıma müdahale etmediği için huzurluyum. Ya siz?
Alt 14-02-2011, 01:57
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

İbn-i Şihab ez-Zührî (662/741) “Kitâbu’l-Meğâzi adlı bir kitabı varmış, günümüze ulaşmamış.

İbni İshak (699- 763) Kitâbü'l-Mübtede' ve fi-Mebas ve'l-Meğâzi adlı kitabı yazdığı rivayet edilmiş ve bu kitabın anlattıklarını İbni Hişam’ın aktarımlarıyla öğreniyoruz.

İbni Hişam ( öl 823 veya 828) Es-Siretu’n Nebeviyye li’bn-i Hişam adlı siyer kitabının yazarı. Halife Mansur tarafından oğlunun Eğitimi amacıyla İbni hişam’a ısmarlanmış bir kitap. Ve neredeyse İslam tarihi ile tüm bildiklerimiz bu kitaba bağlı. Ve yine bu kitap İbni İshak’ın rivayetle aktarılan kitabını esas almaktaymış.

Vakîdî : (747-822) İbni Hişam’la aynı tarihi dönemde yaşamış günümüze bir çok kitabının ulaştığı biliniyor. Kitabı en az İbni Hişam’ın kitabı kadar temel alınıyor.

İbni Sa’d : (778-845) Vakîdî’nin öğrencisi.Kitâbü’t-Tabakâtü’l-Kübrâ adlı kitabı en bilinen eseridir. KitapHem siyer hem megazi özellikleri göstermekte imiş.

İlk dönem İslam tarihçileri bu isimlerden oluşuyor. Siyer yazımı bir anlamda hadis derlenmesi ve bu hadislerin belli bir kurguyla kitaplaştırılmasından ibaret görünüyor. İlginç biçimde sonradan hadislerin toplanması ve kitaplara dönüşmesinde de bu siyerler ve onların rivayetlerle aktarılan derlenmiş hadisleri temel alınıyor.

Alt 14-02-2011, 02:07
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

İbn-i Şihab ez-Zührî İbni İshak gibi gizemli bir figür. Hakkındaki rivayetlerden bir kaçı aşağıda:

Yakın arkadaşlarından Ebû Zinad: “Ben ez-Zührî ile beraber dolaşırdım. Yanında kâğıt parçaları ve desteleri vardı. Bunlar için kendisine gülerdik; fakat o ne duyarsa yazardı.[14], öğrencisi Ma’mer b. Raşid: “Onun bazen ayakkabı köselelerine yazdığını görürdük.”[15], eşi ise: “Allah’a yemin ederim ki, bu kitaplar benim için üç kumaya katlanmaktan daha zordur.”[16]şeklinde onunla ilgili intibalarını anlatmaktadırlar
Kağıt Talas savaşı ile birlikte araplarca bilinmeye başlar. Ama İbn-i Şihab ez Zuhri hazretleri Talas savaşından 10 yıl önce ölmesine rağmen yanında desteler halinde kağıt taşırmış. Ne diyelim, "hikmetinden sual olunmaz".

Alt 14-02-2011, 17:21
ahura mazda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahura mazda ahura mazda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İbn-i Şihab ez-Zührî İbni İshak gibi gizemli bir figür. Hakkındaki rivayetlerden bir kaçı aşağıda:

Kağıt Talas savaşı ile birlikte araplarca bilinmeye başlar. Ama İbn-i Şihab ez Zuhri hazretleri Talas savaşından 10 yıl önce ölmesine rağmen yanında desteler halinde kağıt taşırmış. Ne diyelim, "hikmetinden sual olunmaz".

Yalnız şöyle bir durum var kağıt talas savaşı ile araplarca bilinmeye başlama olayı bana çok tuhaf gelen bir durum çünkü Mısır da çağlar öncesinden zaten papirüs kullanımı var ayrıca pergamon krallığında da hellenistik dönemden itibaren parşomen kullanılıyor ki roma ve sonra bizans devletinde de kağıt kullanılıyor.

Yani Talas savaşından sonra kağıdın öğrenilmesi olayı asıl tuhaf olan durum burada yatıyor.
Alt 14-02-2011, 23:57
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Kağıt ve papirüs aynı şeyler değil sevgili ahura mazda. Papirüs kullanımı 3.yy'dan itibaren daha dayanıklı ve kolay üretilebilen "parşömene" yerini bırakmıştır. Kağıt ise
çok daha ucuza ve kolay üretilebilme özelliği ile parşömenin yerine geçmiştir.

Önerilen Siteler