Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-10-2011, 14:50
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

jadi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben kemalistlere nutuk kurslari, sosyalistlere de karl marks ocaklari acmalarini tavsiye ediyorum. O zaman tatmin olacaklar bence
tavsiyeni kendine sakla.
boş tenekelerden tavsiye almıyoruz.

biz akıla bilime ve felsefeye güveniyoruz.
beyin yıkamak koşullamak bizim işimiz değil.

insanları sürüleştirmewe çalışanların işi.
yani egemenlerin ve o egemenlere gönüllü kulluk yapmaya teşne olan yarımakıllıların işi.

20 yaşında özgür düşünceli bir adam bilim ve savsatayı yan yana koyduğunuzda bilimi terci,h edecektir.
bu bizim sadece bilime değil aynı zamanda insana olan inancımızdır.

ama siz 20 yaşına gelmeden özgür düşünce bir gencin elinden nasıl alınır bunun derdindesiniz.
sözde özgürlükçü ama insanlık düşmanısın.

bu başlıkta bile sosyalizme çamur atabilmenin derdindesin.

küçücük çocukların beyinleri göksel masallarla iğdiş edilmesin diyemiyorsun.
diyemezsin;
çünkü efendine hizmet için burdasın.
Alt 05-10-2011, 15:11
staind staind isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zulfikar56´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
var örneğin ilkokul. mevcut sistem sorgulamaya karşı. mesela Atatürkü sorgulaya biliyormusunuz. kendinizi ilk okul öğretmeni farz edin coçuklara Atatürkü sorgusuz sualsiz sevdirmek zorundasınız. cocuklarında sevmesi gerekir.zira müfettişin biri coçuklardan birine Atatürkü seviyormusun diye sorarsa öğrencinin cevabı hayır olmamalıdır. aksi taktirde ayvayı yediniz.mevcut sistem Atatürkçü gençlik yetiştirmek üzerine kurulmuş.
Ben okulda Atatürk'ü sevmiyorum dedi diye dayak yiyen bi öğrenci görmedim hiç. Ama kuran kurslarında bırak ben Muhammedi sevmiyorum demeyi yanlış okumada bile başında cellat gibi elinde sopasıyla bekleyen bi hoca var.

Ayrıca bu konu neden Atatürk'e bağlanıyor onu da hiç anlamış değilim.
Alt 05-10-2011, 15:47
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Khaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çocuk hakları diye birşey duydunuz mu siz arkadaşlar.

liberalizmleri gereği bireyin kendi çocuğunu kafasına göre eğitme hakkına atıf yapanlar,
konuya çocuk hakları açısından bakmayı neden gözden kaçırıyorlar.

(...)

diğer yönü ise hukuk felsefesidir ki,
hiç kimsenin bir çocuğun beynini yıkama hakkı yoktur.
bir materyalist de çocuğuna materyalizmi empoze edemez.
Benim de uygulamanın yanlışlığı konusunda bir kafa karışıklığım yok. Bunların yaptığı şey tam olarak suistimal ve buna müsade edilmemesi lazım. Bu mevzuyu özgürlük bağlamında ele alınması isteyenlerinki ise (hele bir de kendileri muhafazakarsa) tam bir ''çakallık'' örneği.

Ancak konuyu felsefi bir düzleme oturtmaya çalıştığımızda konu ahanda budur diyebilinecek kadar basit değil bence. Bireyin çocuğu hakkında tasarruf hakkı nerede başlar, nereden sonra bu hak çocuğun haklarına saldırı olarak algılanabilir, tercihi çocuğa bırarırken hiç bir yönlendirme yapmamak nasıl mümkün olabilir vs. vs.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 05-10-2011, 16:08
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

2023 Bir nesil yetiştirme yılıdır, gerçekten böyle bir nesil yetişirde 2023 e yetişirse Türkiye kendi toplumunun sıfır talepli ve sıfır farkındalık yapısıyla, canı pahasına kendini adamış kendisine ait olmayan subjektif aidiyet duygularına istisnasız sebat getirmiş, tüm dinamiklerini sömüren hakimlerin vitrin gösterileriyle, hayli güçlü bir ülke olacaktır. Göreceksiniz..

Üstelikde yayılım gösterecektir, hem düzlenmiş, sıfırlanmış bir ülke-toplum, düzlenmiş içi boş bir demokrasi yaratmakla*, düzlenmiş bir demokrasi taşıyacaktır çevresine, hem de yayılmacılığı, dış kaynakların içe akıtılmasını sağlayacaktır. Şimdiden bir zamanlar bir çıkış yolu olarak yayılmayı o günün koşullarında işgalde gören, Hitleri önüne katıp iştahla destekleyen orta ve üst sınıflar açısından pasta yine aynıdır ve yine en az onun kadar iştah kabartıcıdır, dilerseniz dün şalvarlı, eli tesbihli, sakallı kişilerin bu gün beyefendi edalarıyla kıravatlı, gömlekli, ütülü pantolanlarıyla ortadoğuya iş görüşme ve toplantısı adı altında yaptıkları akınları inceleyebilirsiniz, azımsanamayacak düzeydedir ve hep altında kendi toplumundan bu biçimde kurslar, aidiyet, kutsal ve tabu faaliyetlerinden söğüşlediğiyle sermaye merkezleri haline gelen dini dernekler, vakıflar, dinsel işveren sendikaları vs vardır....

* Demokrasi ile kutsallar çelişen olgulardır. Demokraside kendini temsil, taleplerini dile getirme esastır, dinde ise bu mümkün değildir, aksine talep etmek ile isyan etmek arasında bir fark yoktur. Eğer bir şey talep edecekseniz tanrıya yalvarmalısınız.... demokraside bu çerçeveyi aşmadıkça demokrasidir... uzar gider şimdi neyse...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (05-10-2011 Saat 16:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-10-2011, 20:04
moment - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
moment moment isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tablo şu; din dersleri zorunlu.
Kuran yaşı küçültülüyor.
Son olarak Arapça lisan dersi olarak sokuldu.
Bunun yanında felsefe, müzik, resim gibi evrensel dersler kaldırılıyor.
Alt 07-10-2011, 23:52
Heimdall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Heimdall Heimdall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

moment´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tablo şu; din dersleri zorunlu.
Kuran yaşı küçültülüyor.
Son olarak Arapça lisan dersi olarak sokuldu.
Bunun yanında felsefe, müzik, resim gibi evrensel dersler kaldırılıyor.
O kadar imamhatiplilere is acilmasi lazim. Okullardaki müdürlükler yetmez. Adamlar islerini saglam yapiyorlar.
Alt 08-10-2011, 10:57
redyellow redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çok doğru bir karar, diyaneti tebrik ediyorum. İnsanlar çocuklarına küçük yaşta dinlerini,diyanetlerini, kuranını vs. öğretme hürriyetine sahiptir. Teşekkürler diyanet.
Alt 08-10-2011, 11:35
siparisci siparisci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

redyellow´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok doğru bir karar, diyaneti tebrik ediyorum. İnsanlar çocuklarına küçük yaşta dinlerini,diyanetlerini, kuranını vs. öğretme hürriyetine sahiptir. Teşekkürler diyanet.
Küçük yaşta çocuğa din öğretemezsin. Ancak ve ancak dayatırsın.

Eminim ki sen de karanlıkta korkanlardansın. Bu senin suçun değil ama seni küçük yaşta o sakallı sapık hocalarına gönderen ailendir.

Küçük yaşta ve halen daha izlediğin sır kapısı tarzı programlardır. Kabuslarında gördüğün ak sakallı dedeler, sözde cehennem ateşleri, rüzgâr sesini çığlık sesi sanıp korkmaların senin deli olduğundan değil, psikolojini alt üst etmelerindendir.

Hiç biri senin suçun değil.

Çocuklarına yapacakların ve yaptıracakların sadece senin suçun olacak.
Alt 08-10-2011, 15:41
zulfikar56 zulfikar56 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Khaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
benim üç tane oğlum var.
en küçüğü bana hala ''allaha emanet ol baba '' diyor.

nasıl varolduğumuz belli.
bu konuda bir tane bilimsel teori var.
o teoriyi anlatırım.

birde dinlerin ürettiği savsatalar var.
o savsataları da anlatırım.
sonra da derim ki,
seçim senin.

ama sen diyemezsin.
syın khaos bu bu şekilde mi eğitim veriyorsunuz .bu zaten taraf tutmaktır.zaten sözü dinlerin ürettiği savsatalar diye başlarsanız zaten niyetiniz belidir. cocuğa bak oğlum biz evrimle meydana geldik bak bunlarda deliller. birde bilimden uzak böyle din savsataları var deyip dini kendi bildiğiniz kadarıyla cocuğa anlatsanız bu cocuğu evrime inanmaya sevk etmekten başka bir şey değildir.bende bir cocuğa bak bu islam dini bunlarda iman hakıkatları deyip anlatırım . sonra bunlarda evrim savsatası deyip cocuga evirmi anlatırım. sonra secim senin derim sonuc ne olur. bu taraflı olur.zaten tarafsız olmaz cümkü baba kimsenin değil sadece cocuğunun kendisinden iyi olmasını ister.kendi fikrinde yaşamasını ister.tarafsız anlatım diyorsan islam dini üzerinde ihtisas sahibi bir zatın senin cocuğuna islamı anlatması lazım senin değil.(din kültürü hocalarını bu sınıfa girmediği aşikardır) ama benim, cocuğa evrimi anlatmama gerek yok. zaten 7 yaşından beri gideceği okulda ona evrimi anlatacaklar inandırmaya çalışacaklar. okulların evrim yuvası haline geldiği gayet acık. buna mukabil ben sadece islamı anlatsan ancak o tahribati tamir aderim.

Ben okulda Atatürk'ü sevmiyorum dedi diye dayak yiyen bi öğrenci görmedim hiç. Ama kuran kurslarında bırak ben Muhammedi sevmiyorum demeyi yanlış okumada bile başında cellat gibi elinde sopasıyla bekleyen bi hoca var.

Ayrıca bu konu neden Atatürk'e bağlanıyor onu da hiç anlamış değilim.

sayın staind sen bitlis tatvan mehmetcik ilk öğretim okulunda okudunmu her okulu görecek bir gözün yok bidiğim kadarıyla.hocam sadece cevrendeki okullardan haberin olabilir. bu tip dayakları haberlerden duyma ihtimalın yüzde bir bile olamaz .(insanların fikirlerini rahatlıkla beyan ettiği bazı yıllar hariç) bu tip dayakları haberlere vermezler cümkü sistem kemalist.ama dine karşı olan bu sistemde din hakkında cok karalama duyarsın kemalist medyadan. eğer okullar seni tatmin etmediyse tsk ya bir bak.konu neden Atatürke geldinini soruyorsun. ben sadece örnek verdim.vesselam
Alt 08-10-2011, 16:04
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın zülfikar

okulların evrim yuvası haline geldiğini söylemeniz,
sizin bilim hakkındaki duruşunuzu deşifre ediyor zaten.

olan biten tam olarak budur.
okulları evrim yuvası olarak görenlerin
bilime karşı dini empoza edebilmek adına,
küçücük çocukların beynini yıkamasıdır.

araplardan edindiğiniz göksel masallarla bilimin karşısına dikilme mücadelesi veriyorsunuz.

bu mücadelede öne geçebilmek için beyin yıkama faaliyetinin yaşını geriye çekme derdindesiniz.

bilim düşmanlığını özgürlük olarak sunmaya çalışıyorsunuz.

iman hakikatleriymiş.
iman hiç bir hakikate dayanmaz.
savsatalara inanırsın buna iman denir.

evrimi anlattığınız bir gence evrimi sorgulamayı öğretebilirsiniz.
çünkü bilimsel düşüncenin doğasında bu vardır.

ama dinsel savsatları öğrettiğiniz bir gence,
dini sorgulamayı öğretmezsiniz.
tam tersine bunun şeytani bir şey olduğunu,
sorgulamamasını ve sadece iman etmesini empoze edersiniz.

aradaki fark işte budur.

Önerilen Siteler