Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-09-2012, 20:26
nebukadnezar nebukadnezar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

bymehmet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn.nebukadnezar,

Benim.hakkımdaki.düşünceniz.yüzeysel.olmaksa.benim .de.söyleyecek.başka.birşeyim.yok.demektir.Bilerek .veya.bilmeyerek.tüm.inananları.düşük.bilinç.seviy esine.ve.muhakeme.kabiliyetine.mahkum.ediyorsunuz. Bunu.da.ön.kabul.olarak.yapıyorsunuz.İnançlıysa.dü şünemiyordur.Elbette.bunun.pek.çok.örnekleri.olduğ unu.siz.de.biliyorsunuz.
Hayır. Ben asla öyle bir şey demedim. Eğer tarafınızdan yanlış anlaşılmışsam, özür diliyorum.

Sizi birçok konuda suçlayabilirim belki, ama asla yüzeyselik veya fikirsizlikle suçlayamam. Öyle birşey olsaydı eğer, burada yazan bir çok inançlı arkadaşımızı aydınlatamaz, bir çoğuna da dinleri sorgulatamaz olurduk.

Anlaşılıyor ki siz yine işin kolayına baş vuruyorsunuz. Kaçmak!
Evet kaçmayı yeğlediniz. Çünkü sorularıma cevap verecek kadar yeterli bulmuyorsunuz kendinizi. Bir başka deyişle, zayıflık gösteriyorsunuz.

Peki kiminle tartışacaksınız?
Bu site benden çok daha yüksek düzeyde bilgilere sahip insanlarla dolu. Benim ise asla bir iddiam yok.

Tekrar ediyorum; size karşı bir saygısızlığım olduysa affedin.
Öyle bir cümle kurmuşsam eğer, Adminlerden rice ederim silerler.

Sevgiler.
Alt 03-09-2012, 20:49
demirefe demirefe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Kurandaki tek sorun yanlış miras hesabı değil. Kuran baştan aşağı sorundur. İnsan yaşantısına, hukukuna dair tek bir doğru düzgün kural koyamamıştır.

Buna en çarpıcı örnek kısasın hüre hür, köleye köle, dişiye dişi uygulanacağını söylemesidir. Bundan daha berbat bir kural olamazdı. İnsanları hür köle diye ayırdığına mı yanarsın, erkek dişi diye mi... Hukuk kuralının kişiye göre uygulanmasına mı... Böyle hukuk alınır güzelce, çöpe atılır. Zaten atılmıştır da. Kafası çalışmayanlardan başka herkes bu hukuku çöpe atar. Bu insan haklarına aykırı ucube hukuka geri dönelim diye aklı başında olan bir insan öneri bile yapmaz. Bunun tarihin karanlıklarında yok olmayışı bir insanlık ayıbı olarak durmaktadır. Hâla bunu önerebilen çıkması utanç vericidir.

Kurandaki miras hukukunun da ele alınır yanı yoktur. Bunu her platformda kesinlikle kanıtlarım. Ele alınıp da şurası düzgün bak denecek yanı yoktur. Baştan aşağı yanlıştır.

Kuranı cahil yağmacı araplar yazmıştır. Belli başlı bir yazarı yoktur. Anonim bir ordan buldan toplanıp çorba edilmiş başı sonu girişi gelişimi sonucu olmayan karmakarışık, gereksiz tekrarlarla dolu derlemedir.

Ciddiye alınır bir yanı yoktur.
Alt 03-09-2012, 23:10
atesvedemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
atesvedemir atesvedemir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hayy diri demektir.
Bir hesap makinasinda 2+2 hep 4 eder.
Güneş herkesi ısıtır. Ayrım yapmaz. Güneşin sıcaklığı ve ışığı hissedilmeli ki yeterince sulanmış bir tohum açsın. Bir buğday tanesinden yüzlerce taneli bir başağı fışkırsın. Unutma hasat zamanı en iyi başaklar toplanır.
Bilgi ve bilmek emek ister. Cehalet ancak cahillere yaraşır. Gerçek körler gözleri kör olanlar değildir.
Aslında bir bilen içindir sözlerim.

Gerçek GÜNEŞ gibidir, birine kendini gösterip ötekinden gizlenmez.
Alt 03-09-2012, 23:50
bymehmet bymehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

basmagul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhammedin sevgili ve ilk dul esi Hatice,islamdan once kadina miras birakilmiyorsa,o servete nasil kavustu?
Bilmem.vergi.dairesine.sormak.gerek.Asilzade.babas ı.hayattayken.mal.vermiş.olabilir.mi?Yahut.vefat.e derken.erkek.kardeşleri.küçük.olduğu.için.serveti. o.idare.etmiş.olabilir.mi?Yahut.miras.yoluyla?
Yahut.çocuk.sahibi.olduğu.biri.ölen.diğer.iki.koca sı?Yahut.erkek.kardeşleri?Açık.söyliyeyim.bilmiyor um.merak.eden.araştırabilir.

Kadın.mal.sahibi.olamıyordu.demedik.ki.
Onca.kanuna.rağmen.bugün.doğunun.birçok.yerinde.ka dına.miras.halen.verilmiyor.O.zaman.da.verilmiyord u.Mirastan.pay.veren.de.olabilirdi.Ancak.kadının.m iras.hakkı.olmadığı.düşüncesi.hakimdi.Aksini.iddia .ediyorsanız.kaynak.bulun.Benim.bulduğum.tüm.kayna klar.aynı.şeyi.söylüyor.
Alt 04-09-2012, 00:28
Üye

nebukadnezar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hayır. Ben asla öyle bir şey demedim. Eğer tarafınızdan yanlış anlaşılmışsam, özür diliyorum.

Sizi birçok konuda suçlayabilirim belki, ama asla yüzeyselik veya fikirsizlikle suçlayamam. Öyle birşey olsaydı eğer, burada yazan bir çok inançlı arkadaşımızı aydınlatamaz, bir çoğuna da dinleri sorgulatamaz olurduk.

Anlaşılıyor ki siz yine işin kolayına baş vuruyorsunuz. Kaçmak!
Evet kaçmayı yeğlediniz. Çünkü sorularıma cevap verecek kadar yeterli bulmuyorsunuz kendinizi. Bir başka deyişle, zayıflık gösteriyorsunuz.

Peki kiminle tartışacaksınız?
Bu site benden çok daha yüksek düzeyde bilgilere sahip insanlarla dolu. Benim ise asla bir iddiam yok.

Tekrar ediyorum; size karşı bir saygısızlığım olduysa affedin.
Öyle bir cümle kurmuşsam eğer, Adminlerden rice ederim silerler.

Sevgiler.
İnce davranışınız için teşekkür ederim, özür dilenecek bir durum olmadı.
Kaçmak konusunda tespitinizde haklısınız, inanın vaktimin çoğunu burada harcar oldum. Şu an da uykusuzum, ve açık söylemek gerekirse o kadar çok argumanınız var ki, bir konu diğer başka bir konuyu açıyor vaktin nasıl geçtiğini anlayamıyorum.
Alt 04-09-2012, 01:46
barristor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
barristor barristor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bilmem.vergi.dairesine.sormak.gerek.Asilzade.babas ı.hayattayken.mal.vermiş.olabilir.mi?Yahut.vefat.e derken.erkek.kardeşleri.küçük.olduğu.için.serveti. o.idare.etmiş.olabilir.mi?Yahut.miras.yoluyla?
Yahut.çocuk.sahibi.olduğu.biri.ölen.diğer.iki.koca sı?Yahut.erkek.kardeşleri?Açık.söyliyeyim.bilmiyorum
.merak.eden.araştırabilir.
Kadın.mal.sahibi.olamıyordu.demedik.ki.
Onca.kanuna.rağmen.bugün.doğunun.birçok.yerinde.ka dına.miras.halen.verilmiyor.O.zaman.da.verilmiyord u.Mirastan.pay.veren.de.olabilirdi.Ancak.kadının.m iras.hakkı.olmadığı.düşüncesi.hakimdi.Aksini.iddia .ediyorsanız.kaynak.bulun.Benim.bulduğum.tüm.kaynaklar.aynı.şeyi.söylüyor.
Halbuki peygamberin çoğrafyasında kadına miras verilmediği biliniyor,
Bilmiyorsunda niye peki biliyormus gibi bu iletiyi yaziyorsun?Cunku sizin bulduklariniz kaynak degil,kaymak
Alt 04-09-2012, 02:17
Üye

basmagul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilmiyorsunda niye peki biliyormus gibi bu iletiyi yaziyorsun?Cunku sizin bulduklariniz kaynak degil,kaymak
Bilmediğimi belirtmek için olabilir mi acaba ?
Alt 04-09-2012, 08:44
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sn.Neva.
Yine.diğer.başlıkta.yaptığnız.gibi.benim.hiç.bahse tmediğim.bambaşka.bir.kavramı.işin.içine.katarak.k onuyu.nelerelere.çekmeye.çalışıyorsunuz.Size.de.ba şka.bişey.diyemeyecem.Anladığım.kadarıyla.bu.platf ormda.karşınızdakini.tartışamaz.hale.getirip.konuy u.muğlaklaştırarak.çürütmek.için.sürekli.bu.strate jiyi.kullanıyorsunuz.
Sayin bymehmet;

Diger baslik dediginiz sudur; Soru sordunuz, onerme getirdiniz, cevap verdik ancak on kabulleriniz, cevaplari algilayisinizi engelliyor olacak ki, boyle algilamissiniz. Oysa konuyu dagittigini soyleyen kendinizdiniz. Soracaginiz soruyu bir turlu toparlayamadiniz. Donup tekrar sordunuz, aciklamalarimiza ragmen.

http://www.turandursun.com/forumlar/...p?t=139&page=9

Bakin, konuyu baska yere cektigim filan yok. Sizin iddianiz(alinti yaptigim) bellidir. Buna karsilik ben de dusuncemi koydum . Nicin tartisamayasiniz rica ederim, lutfen buyrun soz sizin, sizi dinliyoruz.

Ekstradan bir soru sormustum.

Soru agir geldiyse esgecin, ilk dusunceme yorum yapabilirsiniz.

Allah neden kader misali, sahip oldugu sifatlara bagimlidir? Ne bunlarin disina cikabilir, ne de eksigi olabilir.

Iddia ettiginiz uzere; Eger uzay zamana bagimli olmamis olsaydi, kendi katinda bir zamani olmazdi.

Kuran'i nasil okudunuz bilemem ama;

Acin kitabiniza bakin , yerlerin ve goklerin yaratildigi gunku yazida, aylarin sayisi 12'dir,bunlarin 4'u de haram ay'dir.

Ortada insan yokken henuz,
kim kullaniyor bu 12 ayi ve 4 haram ayi?

Konu Neva tarafından (04-09-2012 Saat 08:57 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-09-2012, 14:38
PEXMANQ PEXMANQ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

demirefe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kurandaki tek sorun yanlış miras hesabı değil. Kuran baştan aşağı sorundur. İnsan yaşantısına, hukukuna dair tek bir doğru düzgün kural koyamamıştır.

Buna en çarpıcı örnek kısasın hüre hür, köleye köle, dişiye dişi uygulanacağını söylemesidir. Bundan daha berbat bir kural olamazdı. İnsanları hür köle diye ayırdığına mı yanarsın, erkek dişi diye mi... Hukuk kuralının kişiye göre uygulanmasına mı... Böyle hukuk alınır güzelce, çöpe atılır. Zaten atılmıştır da. Kafası çalışmayanlardan başka herkes bu hukuku çöpe atar. Bu insan haklarına aykırı ucube hukuka geri dönelim diye aklı başında olan bir insan öneri bile yapmaz. Bunun tarihin karanlıklarında yok olmayışı bir insanlık ayıbı olarak durmaktadır. Hâla bunu önerebilen çıkması utanç vericidir.

Kurandaki miras hukukunun da ele alınır yanı yoktur. Bunu her platformda kesinlikle kanıtlarım. Ele alınıp da şurası düzgün bak denecek yanı yoktur. Baştan aşağı yanlıştır.

Kuranı cahil yağmacı araplar yazmıştır. Belli başlı bir yazarı yoktur. Anonim bir ordan buldan toplanıp çorba edilmiş başı sonu girişi gelişimi sonucu olmayan karmakarışık, gereksiz tekrarlarla dolu derlemedir.

Ciddiye alınır bir yanı yoktur.

bence boyle yuzeysel ıftıra atmak yerıne dırekt olarak su su kuranda yanlıstır olmaz falan gıbı seyler soylede bızım gıbı ınananlarda cevap verelım...

dıger mesajları okumadan dırekt kaderle ılgılı bırseyler yazayım dedım..kaderı anlamak ıcın budunyayı hayatı Allahı ve zamansızlıgı bılmenız gerekır..zamanın ne olduguna nasıl varolduguna daır fıkrınızın olması lazım..oncelıkle sunu bılmek gerke zaman kavramı bızım ıcın var Allah ıcın yok..sadece bu evren ıcn var..ornegın teorık olarak ısık hızının gecıldıgınde zamanda yolculuk yapılabılecegıne ınanıyor bazı bılım adamları...pekı su dusunulebılır eger zamanda yolculuk olsaydı kader gelecek gecmıs nasıl degısırdı...o yuzden belkıde 300000 km lık bır hız var ..ve su anda ınsanoglu sadece bunun %1 ınden daha azına ancak ulasmıs vaziyette.

kader konusu ıslamda sonradan saptırılmıs bır konu...saptırmalar nedenıyle sankı ınsanın hıcbır ıradesı yokmus gıbı kullanılması ateıstlerede cok saglam malzeme vermıstır..soylekı bır ınsan alır da kendı bogazını makınayla testereyle keserse aaa bu kaderımde varmıs dıyebılırmı..yada su anda bunları yazıyor olmam benım ıradem dısımdamı olmustur..tabı benım ırademle..

pekı Allah ın bu konuda dahlı nerede?Allah mudahale etmez Allah zaten her zaman dahildir.yanı hersey onun kontrolundedır.su anda benım kalkıp ıckı ıcmemle ılgılı ıkı secenegım var ya ıcerım ya ıcmem Allah bana 2 secenek vermıs secmek benım tercıhım..sonrasında bunun hesabı Allah tarafından sorulur..bu cıft kutuplu dunyada herseyın tersının oldugu sıstemde Allah ıyı ve kotuolarak her zaman olayları durumları yaratmıs secmeyı ıse bıze bırakmıstır.ıstedıgımızı secerız ve sonunda bunun hesabını verırız..

kader ınancı bıraz zor bi konu oldugu ıcın peygamber zaten bu konunun cok fazl konusulmasını ıstemıyor..belkıde cahil ınsanlıgın bu konuda yanlısa dusebılecegını taa o zamandan goruyor...ama yınede kafanıza takılan konular varsa elımden geldıgınce cevap verebılrm
Alt 05-09-2012, 15:02
idontneedagod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
idontneedagod idontneedagod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

PEXMANQ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence boyle yuzeysel ıftıra atmak yerıne dırekt olarak su su kuranda yanlıstır olmaz falan gıbı seyler soylede bızım gıbı ınananlarda cevap verelım...

dıger mesajları okumadan dırekt kaderle ılgılı bırseyler yazayım dedım..kaderı anlamak ıcın budunyayı hayatı Allahı ve zamansızlıgı bılmenız gerekır..zamanın ne olduguna nasıl varolduguna daır fıkrınızın olması lazım..oncelıkle sunu bılmek gerke zaman kavramı bızım ıcın var Allah ıcın yok..sadece bu evren ıcn var..ornegın teorık olarak ısık hızının gecıldıgınde zamanda yolculuk yapılabılecegıne ınanıyor bazı bılım adamları...pekı su dusunulebılır eger zamanda yolculuk olsaydı kader gelecek gecmıs nasıl degısırdı...o yuzden belkıde 300000 km lık bır hız var ..ve su anda ınsanoglu sadece bunun %1 ınden daha azına ancak ulasmıs vaziyette.

kader konusu ıslamda sonradan saptırılmıs bır konu...saptırmalar nedenıyle sankı ınsanın hıcbır ıradesı yokmus gıbı kullanılması ateıstlerede cok saglam malzeme vermıstır..soylekı bır ınsan alır da kendı bogazını makınayla testereyle keserse aaa bu kaderımde varmıs dıyebılırmı..yada su anda bunları yazıyor olmam benım ıradem dısımdamı olmustur..tabı benım ırademle..

pekı Allah ın bu konuda dahlı nerede?Allah mudahale etmez Allah zaten her zaman dahildir.yanı hersey onun kontrolundedır.su anda benım kalkıp ıckı ıcmemle ılgılı ıkı secenegım var ya ıcerım ya ıcmem Allah bana 2 secenek vermıs secmek benım tercıhım..sonrasında bunun hesabı Allah tarafından sorulur..bu cıft kutuplu dunyada herseyın tersının oldugu sıstemde Allah ıyı ve kotuolarak her zaman olayları durumları yaratmıs secmeyı ıse bıze bırakmıstır.ıstedıgımızı secerız ve sonunda bunun hesabını verırız..

kader ınancı bıraz zor bi konu oldugu ıcın peygamber zaten bu konunun cok fazl konusulmasını ıstemıyor..belkıde cahil ınsanlıgın bu konuda yanlısa dusebılecegını taa o zamandan goruyor...ama yınede kafanıza takılan konular varsa elımden geldıgınce cevap verebılrm

Burada atılan bir iftira yoktur. Argümanlar açıktır. Sitemizde çok yenisiniz ve size konuları daha detaylı incelemenizi öneriyorum.

Benim bu konudaki argümanım şu şekilde: Allah herşeyi hakkıyla bilen, herşeye gücü yetendir. Ancak kader kavramının kendisi Allah'ı sınırlandırmaktadır.

Zamanı, maddeyi geçiniz. Eğer Tanrı benim daha önceden yapacaklarımı biliyor ise o zaman Tanrı'nın yaptığı sınav anlamsızdır. Yok Tanrı benim ne yapacağımı bilmiyor ise Tanrı herşeyi biliyor diyemeyiz. Demekki onun gücünün ve bilgisinin de bir sınırı vardır. Özetle bu.

Şimdi çıkmam lazım daha sonra daha detaylı konuyu tartışabiliriz.

altyazılandırdığım videolar

Herşey incelikten kırılır, insan ise kabalıktan kırılır.

Önerilen Siteler