Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-08-2015, 16:36
slave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
slave slave isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Boolean´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazış şeklin yakışıksız olmuş. Benim kimseye bir öğüt veya akıl verme amacık yok. Üstten bir duruş da sergilemiyorum.

Ha sen eziklik psikolojisindeysen, yazdıklarımı öyle algılamış olabilirsin.

Ben yurtdışında yaşıyorum diye, vatanseverleri göremeyeceğim diye bir şey de yok. Herkes vatansever olmalıdır da demedim. Ama bence iyi bir şey. (Bu kadarını söylememe izin verirsin sanırım)

Ulusalcı olsam Türkiyelilik diye bir şeyin üstünde durmam. Asimilasyona karşı çıkıyor olmam falan yani.

Sizin Türkiye'deki futbol maçı misali tarafgir, siyasetiniz beni bağlamaz.

Demokrasi böyle bir şey. Herkes benim istediğim olacak! Olur! Diyemiyor.

Diyarbakır hakkında karar vermek de tüm vatandaşların fikirlerine danışılarak alınması gereken bir karar.

Yoksa sizde demokrasi kültürü. Alırsınız silahı elinize, silahla halkı yola getirirsiniz, benim dediğim olur dersiniz!
Sizin de okuma şekliniz pek şık durmuyor.
vatan sevmemizi boolean öğütlüyor demedim. Vatan denilen çuvalın içine tıkılan kavramlardan ve o kavramları sevmemiz gerektiğini öğütleyen kokuşmuş sistem,devlet,gütme şekillerinden bahsettim.

sizin de bu düzene onay verdiğinize dikkat çektim.
Nüfus idaresi misin ne çabuk kimlik tutuşturdun elime.

Yazdıklarımın neresinde Kürt olduğumu söyledim veya Türk. Bu da bir Türklük hastalığı. Müfredatın dışına çıkan her vatandaş ötekidir.

Devletin elinde ne var? gül mü atıyor vatandaşına. Eli silahlı zorba bir yapıya karşı İsa'yı mı oynayacak vatandaş. Orduya silah bırak diyebiliyor musun?
Alt 18-08-2015, 16:39
Kurdistannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kurdistannn Kurdistannn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsanlar için önemli olan ekmek, aş, barınak ve rahat yaşamdır. Adaletli gelir dağılımıdır. Mutluluktur.
Bunlar olursa, sorun çıkmaz, çıkartanlar da azınlıkta kalır, herkes mutlu yaşar mı diyorsun?

Eğer bunu düşünüyorsan,İspanyanın Bask bölgesini nasıl açıklayacaksın?
İspanyadaki en yüksek milli gelir buradadır.
Ekmek var, aş var, barınak var, rahat yaşam var, mutluluk var...

Avrupa Birliğinin de üstünde bir milli gelire sahipler.Zengin bölge yani.

Ama yıllardır İspanyadan kopmak istiyorlar.
Aş,iş,ekmek,barınmak...Bunlar, talepleri uyuşturur mu sanıyorsun?
Alt 18-08-2015, 16:47
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bunlar olursa, sorun çıkmaz, çıkartanlar da azınlıkta kalır, herkes mutlu yaşar mı diyorsun?

Eğer bunu düşünüyorsan,İspanyanın Bask bölgesini nasıl açıklayacaksın?
İspanyadaki en yüksek milli gelir buradadır.
Ekmek var, aş var, barınak var, rahat yaşam var, mutluluk var...

Avrupa Birliğinin de üstünde bir milli gelire sahipler.Zengin bölge yani.

Ama yıllardır İspanyadan kopmak istiyorlar.
Aş,iş,ekmek,barınmak...Bunlar, talepleri uyuşturur mu sanıyorsun?
Tamam da özerklik almış zaten orası. 1979'da. 1979'daki İspanya ekonomisine bakmak lazım. Yani olayın sonundan değil, başından değerlendirmek lazım.

Madem hayat, şu bu önemli değil. Senin yiğenlerin ve akrabaların neden Amerika'da yaşıyor?

Kürdistan yok diye Amerika'ya göçtüler diyeceksen, Türkler neden basıp gidiyor? Veya Afrika'dakiler neden denizde boğulup, ölmek pahasına Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışıyorlar?

1979 İspanya ekonomisine ve Bask ekonomisine bakalım. Zenginlik mi çıkacak? Yoksa yoksulluk mu? çıkacak.
Alt 18-08-2015, 17:00
Üye

Madem hayat, şu bu önemli değil. Senin yiğenlerin ve akrabaların neden Amerika'da yaşıyor?

Kürdistan yok diye Amerika'ya göçtüler diyeceksen, Türkler neden basıp gidiyor? Veya Afrika'dakiler neden denizde boğulup, ölmek pahasına Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışıyorlar?

1979 İspanya ekonomisine ve Bask ekonomisine bakalım. Zenginlik mi çıkacak? Yoksa yoksulluk mu? çıkacak.
Ben BASK eskiden zengindi ya da fakirdi demedim ki. Kendilerini İspanyanın bir parçası olarak hiç göremediler. Baskça haricinde İspanyolca ortak dilleri. Ama kendilerini hiç İspanyanın parçası olarak göremediler.

Boolean, birgün Türkiyeye gelirsen, İzmire beklerim.Telefonumu ve adresimi sana özelden veririm.
Gelir misafirim olursun.O zaman yakından tanırsın.Buradan ne desem boş.
Bizim sülale işkenceden geçti, sülalenin % 90 ı işkencelere ve baskılara dayanamayıp, Amerikaya ve Avrupaya kaçtı.
Ha kaçmaları da iyi oldu, burada çitfçilik yapacaklardı, karın tokluğuna..
Orada en fakirinin altında Mercedes var. Ama buna rağmen, benden daha da çok kürtçüler. İnan bana, ben onların yanında Türkçü kalıyorum. Para ve refah, birşeyleri unutturmuyor daha da tetikliyor
Para vs. unutturmaz kültürel dokuyu.
Alt 18-08-2015, 17:29
Üye

Para vs. unutturmaz kültürel dokuyu.
Para ve Refah kültürel dokuyu unutturmuyorsa, sen neden İzmir'de yaşıyorsun? Onlar neden Amerika'da yaşıyor?

Dönün o zaman Tunceliye.

Ben sana söyliyim. Kürdistan'ı kurulsa bile gitmiceksiniz Kürdistan'a falan.

Ben de hiç kültürel dokuymuş, şuymuş buymuş falan yok valla.

Türkiye hiç burnumda da tütmüyor.

İnsan Hakları ok!
Adaletli Gelir dağılımı ok!
Anadil özgürlüğü ok!
Kültür özgürlüğü ok!

İşkencelere, katliamlara beraber haykırıyoruz, yapılmasın diye.

Lakin Kürdistan, Kürtlere faydasız, insanları canından eden bir ideoloji.

Kürdistan kurulsa bölge icabı zaten zor gelişecek. Yani doğunun coğrafyası, ulaşım sorunları, iklimi yine değişmicek. Yine Kürtler ya Avrupa'ya, ya da Batıya göçmeye çalışcaklar.

Bedelli askerlik yapıp, vatan millet sakarya diye atanlar gibi sahte bu da bence.

Zaten benim elimde olan bir şey değil.

Sen benden rica etsen. Booelan şu diyarbakır'ı ver diye. İstemesem de, ben veririm (bizim eşit hakkımız varsa). Diyarbakır'a 3 kez gittim çok sevdim. Fakat yine de veririm.

Benim bölünmeme isteğim. Kürt nefreti, vatan millet değil. Kürtleri sevmem nedeniyle. Ermenileri sevmem nedeniyle. Ben bunu Türkiye'de bir güzellik olarak görüyorum. Kültür farklılıklarını.

Lakin silah patlatanları, ideoloji uğruna insan öldürenleri sevmiyorum. Kürtler içinde şovenizm olmasa, bırakırlar silahlarını gelirler demokrasi yoluyla ne istiyorlarsa haklarını ararlar.

Fakat bu;

"Vuralım, kıralım, ezelim" davranışları bana Osman Pamukoğlu ile aynı geliyor.

Ben onu görüyorum yani içlerinde.

Empati noksanlığı, Kürtlerde de var.

Mesela şu Dersim'i saldırı niteniliği ile değil, gerçekleri savunma amaçlı paylaşanla, saldırı amaçlı paylaşan arasındaki fark gözüküyor.

Yoksa insan azcık dünyaya bakar. Durumu ona göre değerlendirir. Sanki Türkiye dünyadan bağımsız ayrı bir yermiş gibi.

O zamanki dünyanın durumunda olması beklenen neyse, Türkiye'de de onlar olmuş. Dünyadaki koşullar dışında birilerinin bir paralel evren yaratma durumu yok.

Peki şimdi öyle mi?

Değil! Zaman değişti.

Şimdi birisi hala Dersim gibi bir hareketi savunuyorsa, onda bir anormallik var işte. Öyle manyaklar da var işte Türkiye'de.

Dediğim gibi;

Artık silahlı devlet yaptırımları da, silahlı siyaset yöntemleri de çağın gerisinde ve eskimiş şeyler.
Alt 18-08-2015, 18:35
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Yok 100 sefer Türkçülere laf soktuk forumda. Kimse ses çıkarmadı. 3 gün Kürtçülere laf edelim dedik;

Şöyle çıkışlar aldık.
Sevgili Boolean, kaç örnekle ifade ettiğim halde hala yanlış anlamışsın.. Bir daha geniş, geniş ifade etmeliyim, zira yanlış anlaşılma üzücü..

Kürtçülere laf etmenle de alakası yok ki. Kürtçülere laf etmen beni bağlamaz, neden bağlasın, ama konuyu açan sensin başlığı koyanda. Haliyle "Kürt Sorunu" ibaresi var, bende bu soruna eğildim. Bu soruna eğilmeme karşı kürtçüler, kürtler, onlar ve biz şeklinde gelmenin ne alakası var dedim.. Yani ne düşündüğüne göre yazmıyorum, bana göre yazdığın yazılardaki ele aldıklarının, ifadelerimle ne alakası var diye soruyorum.

Değişelim Başlık Kadın sorunu olsun;
Ben tabiki kadın sorununu ele alacağım.

Bilimsel, mantıklı yaklaşım nedir?
  1. Sorunu ortaya koymak.
  2. Kaynağı ortaya koymak.
  3. Koşulları analiz etmek.
Üçünün ele alınması ile sorun ve çözüm konusunda fikir sahibi olabiliriz, haliyle bende edindiğim fikrimi, yer, yer nesnel analizleri paylaşıyorum(yani özelde kürt, türk, ugandalımı diye bir ayrıma sahip değilim)... Yani senin Türkçülüğe, kürtçülüğe laf edip etmemenden bağımsız bir zemindeyim..

Şimdi kadın sorunu nu ele almaya çalışıyorum, sen çıkıp şunu diyorsun;
1.)Kadın, kadın deyip duruyorsun, erkekler ezilmiyor mu? (kadının ezilmesini dile getirmek heleki başlığın Kadın Sorunu olduğu bir yerde, başkalarının ezilmediğini ifade etmek değildir! Bu tarz yaklaşımlar safsatadır değil mi? Muhatabı ya da sorunu bastırmak şekline dönüşür.).
2.) Kadınlar ŞÖYLE, BÖYLE VS.... Kadınları tartıştırmaya çalışmak. Yine diyorum kadınları tartışabilirsin, seni bağlar, lakin kadın sorunu üzerine ifadelere karşıt olarak akdınlar şöyle, böyle noktasından gelinirse alakası ne? Dikakt ediyor musun Boolean yıllardır kırmaya çalıştığımız resmi ideolojinin bir çeşit enjeksiyonu bu. İslam neden şunlara, bunlara baskı yapıyor vay onlarda ahlaklı olsa idi, yok şöyle inansalardı vs yani kurbanı tartıştırmak, kılıf, meşruiyet, stotüko, bilinçaltı dayatımı...
3.) Bunlar bizi arkamızdan vurur! (!!!) Ne alaka? Hem biz kim, bunlar kim Boolean? (burada da işte bilinçaltı ile ilgili bir sorunun açığa çıkması durumu gördüm, biz ve onlar, yani ötekileştirmenin nüfuz etmişliği, kısaca zaten bir yerde temel sorunumuz bu, ötekileştirme...)
4.) İyi ki kadıncılara laf ettik, halbuki erkekcilere de laf ettiğim başlıklar vardı vs.. Kabul de ne alakası var?

Sevgili Boolean lütfen geri git, diayaloglarımıza tekrar bak ve eğer gerçekten şu dediğin biçimde bir tavır, tutum içine girmişsem ve böyle bir hata yapmışsam farkında değilim, madem sen farkına vardın bana da izah et ki bileyim...

İkincisi anlayışımda, milliyetçiliğin, ırkçılığın şunları, bunları diye bir ayrımı yok ki. Çok özel siyasi bir konu ise o zaman da detaya yine siyasi temellerden girerim, oturup Türkler, Kürtler diye tartışmam. Toplumları eleştirmekse derdim koşullarına bakarım yok milliyetçiliği eleştirmekse, bu argümana bakarım, oturup Kürtler şöyle, Türkler böyle filan demem-alakası yok-...

Kısaca kürtçülüğe laf da edebilirsin, eleştirebilirsinde, ama hem Kürt Sorunu diye bir başlık bu, hem de bu başlıkta "Kürtler şöyle, böyle", "Biz ve onlar ayrımı yaptın", hatta o düzeydeki Amerika bize saldırsa arkamızdan vururlar dedin. Hatta sana örnek verdim Somalide bilim insanı çıkmamasının sebebi Somalilier değil ki, ülkedeki koşullar! Yine bizim ülkemizde yaşadığımız sorunların temelinde yatan yine koşullar! Analizi koşullar üzre yapıyorum, yoksa kimsenin ne dediği beni bağlamıyor, kimin ne dediğine göre değil, gözlemlerimin sonucunda nelere ulaştığımı ifade etmek beni ilgilendirip, bağlıyor. Tamam o halde önlem alıp alayını yok edelim, çünkü olurda Amerika saldırırsa, arkamızdan vururlar, böyle bir spekülasyonu bilimin de, algılarımızında, bilincimizin de alnının çatına çakalım. Kimi yok ederler? Bizi. Biz kim? Onlar kim? Bu tavrını da eleştirdim hepsi bu.

Konuyu açan sensin, Hrant Dink'ten farklı düşünmüyorum ki, çok daha ileri düzey eleştirilerim vardır o konuda, ama bunlar ortada olan sorundan bağımsız! Birbirine karşıt kullanılmamalı, tokuşturulmamalı. Mesela Feministlerin hataları vb kadın sorununu tartışılmaz kılmamalı!

Başka türlü zaten ne sorunu anlayabilirim, ne de çözümü, o kadar ve durup bakmam Ali'mi, Veli'mi diye, kadın mı, erkek mi, Kürt mü, Türk mü, böyle bir lüksümde, subjektif ayrımımda olamaz, konu başlığı ne ise ona yönelirim, yani soruna. Kürt Sorununu ele alırken senin ya da bir başkasının ne "yavvv sanki bir Kürtler mi eziliyor", Kadın Sorunu ele alınırken "ne yav sadece kadınlar mı eziliyor", "zaten kadınlar şöyle böyle", "akıllı değiller, içlerinden akıllı adam çıkmıyor" vb denmesini anlamlı bulmam, alakalı da gör-e-mem.. Senin kime ne laf ettiğinle ilgili değil, bu benim duruşumla ilgili. Ayrıca, bakış açıma karşın bu tarz gelişleri(bastıran, yok sayan, ya da olağanlaştıran(!)) SAFSATA olarak değerlendiririm(kimden gelirse ve kimin adına gelirse gelsin -ki şu forumda muhatap olduğumuz bazı arkadaşların bu tavrından muzdaripim zaten, anlatmak istediğimde de duygusala bağlanıyor vs). Yani duruşum, tavrım, bakış açım, yaklaşımım bu Boolean ve katılıp, katılmaman konusu nihayetinde seni bağlar. Bundan özel bir tavır içinde olduğum sonucu çıkartmamalı ve beni izaha bu kadar çok sayıda, tane, tane zorlamamalıydın-çünkü kaç kez ifade ettim-..

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (18-08-2015 Saat 18:51 ) değiştirilmiştir.
Alt 18-08-2015, 18:36
Üye

Uğur Mumcu'ya da karşı devrimci, düzen adamı, sistemin adamı diyorlardı bir sosyalist forumda. Hatta adını karşı devrimciler bölümüne koymuşlardı.

Şimdi farkettim sebebini. O zaman aklıma gelmediydi.

Sebebi, PKK'yı eleştirmesiymiş muhtemelen.

Atatürk'ün ülkeye faydalarını da görüyor, PKK'yı da eleştiriyorum yani.

Hırant Dink'in de odasında Atatürk'ün fotoğrafı varmış. Sebebini de şöyle açıklamış.

http://odatv.com/vid_video.php?id=8D5AB

Çünkü dünyada hiçbir şey sadece siyah ve beyazdan oluşmuyor.

Ya bizdensin, ya onlardan herkes için geçerli olmuyor.
Alt 18-08-2015, 18:45
Üye

Kısaca kürtçülüğe laf da edebilirsin, eleştirebilirsinde ama sen bu başlıkta "Kürtler şöyle, böyle" dedin, "Biz ve onlar ayrımı yaptın", hatta o düzeydeki Amerika bize saldırsa arkamızdan vururlar dedin. Hatta sana örnek verdim Somalide bilim insanı çıkmamasının sebebi Somalilier değil ki, ülkedeki koşullar! Yine bizim ülkemizde yaşadığımız sorunların temelinde yatan yine koşullar! Analizi koşullar üzre yapıyorum, yoksa kimsenin ne dediği beni bağlamıyor, kimin ne dediğine göre değil, gözlemlerimin sonucunda nelere ulaştığımı ifade etmek beni ilgilendirip, bağlıyor. Tamam o halde önlem alıp alayını yok edelim, çünkü olurda Amerika saldırırsa, arkamızdan vururlar, böyle bir spekülasyonu bilimin de, algılarımızında, bilincimizin de alnının çatına çakalım. Kimi yok ederler? Bizi. Biz kim??? Onlar kim?
Kürtçüleri kastediyorum ben. Kürt milliyetçilerini. Kürtler dediysem yanlış yazmışım demek ki; Özür dilerim.

Türk milliyetçileri emperyalistlerle işbirliği yapıyor da, ben Kürt milliyetçileri de yaparlar dedim diye karşı çıkcak bence bir şey yok.

Yani Kürt Sorununu ele alırken senin ya da bir başkasının ne "yavvv sanki bir Kürtler mi eziliyor", Kadın Sorunu ele alınırken "ne yav sadece kadınlar mı eziliyor", "zaten kadınlar şöyle böyle", "akıllı değiller, içlerinden akıllı adam çıkmıyor" vb demesini anlamlı bulmam, alakalı da gör-e-mem.. Senin kime ne laf ettiğinle ilgili değil, bu benim duruşumla ilgili.
Ben burada kastım şu; Türkiye'deki meseleler sadece Kürtleri ilgilendiren meseleler değil. Yani tüm vatandaşları etkiliyor. Bunları Kürt halkına mal ederek, "sadece Kürtler eziliyor" şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum.

Fakat bir toplumu değerlendirirken. Kürt kelimesi yerine başka ne kelime kullanabilirim? Kürt toplumunda sorunlar varsa, Kürtler, onlar, bunlar derim.

Kelimelerden niyet okuma yapılmamalı.

Türkler içerisinde sorunları değerlendirirken Türk halkı diyoruz.

Türklerde Türk şovenizmi yaygındır.

Türklerde bireysel özgür düşünce zayıfır.

Japonlar, bunlar sushi ile beslenir.

Gibi...

Buradan Kürtler benden ayrıdır anlamı çıkarılsın manasında söylemedim. Lakin toplumların kendi sorunları, yapıları, biçimleri vardır.

Koşulların farkındayım. Fakat bir koşul nedeniyle çıkan sonuç başka bir koşulu doğuruyor. Bu döngü gibi devam ediyor.

Bu döngü bir koşulun, sonuca dönüşmeme cesareti ile kırılır ancak.
Alt 18-08-2015, 19:18
Üye

Para ve Refah kültürel dokuyu unutturmuyorsa, sen neden İzmir'de yaşıyorsun? Onlar neden Amerika'da yaşıyor? Dönün o zaman Tunceliye.
Boolean, bu kadar basit ayrımı nasıl göremiyorsun?
Parayı ve refahı tercih etmiş olmam, bana geçmişimi unutturmuyor ki.
Ben Zazayım, bunu unutmam ve savunurum(Birçok Türk arkadaşımı Zazaların çoğundan daha çok severim o ayrı)

Ben sana söyliyim. Kürdistan'ı kurulsa bile gitmiceksiniz Kürdistan'a falan.
Haklısın, elbette gitmem.
Ama Türkiyenin başka yerine de gitmem.
Ya Amerika Florida, ya da Türkiyede İzmir. Bu iki yerden başka her yer bana gurbet gelir. Doğduğum yer dahil.
Ben o insanlar için istiyorum.Kürtler için.Ama tamamen bağımsızlığı savunmadım hiç. Eyalet yönetimi ile beraber sorunların çözülebileceğini düşünüyorum.
Alt 18-08-2015, 19:37
Üye

Boolean, bu kadar basit ayrımı nasıl göremiyorsun?
Parayı ve refahı tercih etmiş olmam, bana geçmişimi unutturmuyor ki.
Ben Zazayım, bunu unutmam ve savunurum(Birçok Türk arkadaşımı Zazaların çoğundan daha çok severim o ayrı)
Yani Tunceli'de toprak kokusu alman için illa Kürdistan şart mı? Kürdistan olmadan Tunceli senin memleketin değil mi? Ben o kısımda anlamıyorum işte.

Haklısın, elbette gitmem.
Ama Türkiyenin başka yerine de gitmem.
Ya Amerika Florida, ya da Türkiyede İzmir. Bu iki yerden başka her yer bana gurbet gelir. Doğduğum yer dahil.
Ben o insanlar için istiyorum.Kürtler için.Ama tamamen bağımsızlığı savunmadım hiç. Eyalet yönetimi ile beraber sorunların çözülebileceğini düşünüyorum.
Eyalet sistemi gelene kadar kaç kişi ölcek peki?

Yani elimizde 2 yol var.

1. Türkiyeli vatandaşlar, dil, kültür, anadil özgürlüğüne sahip olacaklar.
2. Eyalet sistemi.

Birincisini başarmak çok daha kolay ve basit. Kardeş kardeş hepimiz istediğimiz şehri kullanacağız. Ben atlayacağım Tunceliye seni ziyarete geleceğim, bayıra çıkacağız mesela.

Zaten eğer senin amacın kültürünü korumak, dilini korumaksa birincisinin yetiyor olması lazım.

Sorun devletin geçmişte yaptığı ipnelikler, şimdi de yaptığı zorbalıklar. İnsan'a insan gibi muamele edilmemesi.

Bu PKK ve TSK savaşı su tabancası ile olsa, tamam da, insanlar ölüyor. Lakin demokrasi içinde mücadelede kalması lazım Kürtlerin. Kesin!

Eğer bir Kürt devleti arzuluyorlarsa da var zaten.

İlla büyük Kürdistan olmasına ne gerek var?

Küçük kürdistan oluversin.

Önerilen Siteler