Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06-04-2019, 16:44
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

karakedi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
geldi tabii ki. hatta geç kalındı. yerel seçimlerde sol daha büyük başarılar elde etmeliydi. her fırsatta sol neden zayıf, neden birlikte hareket edemiyor diye söyleniyoruz.

kazanmasını istediğim şu 3 ismi önem sırasına göre dizmiştim.
1- chpli ekrem imamoğlu
2- komünist maçoğlu
3- sosyalist alper taş

yani bir solcu olarak komünistlerin değil, bir chp'linin kazanması benim için daha çok önem taşıması acı bir durum. chp'nin kazanmasında sorunum yok. sorunum komünistlerin benim gözümde bile ciddi bir alternatif değeri taşımadığını bilmem. bir kere hepimiz devrim neferinden önce, öncelikle insanız. kazanması durumunda topluma ne kadar faydası dokunacağı da önemli. tamam solcular hiçbir zaman bir büyük şehirlerin büyükşehir belediye başkanlığını kazanamayacak belki ama işte insan bir model arıyor.

o model henüz bizim solda yok. kazanacağını sanmıyordum ama alper taş'ın kaybetmesine üzüldüm. kent ilçesi olduğu için etkileri maçoğlu'ndan daha fazla olurdu. ama şu an elimizde bir tek maçoğlu var. en azından komünizm fikrinin normalleşmesi için önemli katkılar sağladığını ve daha da sağlayacağını düşünüyorum.

fakat bu başarının da bir külfeti oldu. hdp ve onu destekleyen sol örgütlerin (emep, esp, partizan vs) maçoğlu'na düşman kesildiğini, hatta PKK nın tehdit ettiğini biliyoruz. umarım bu düşmanlık artık biter ve birlikte hareket edilebilir.

fatih portakal'ın çok anlamlı ve bence önümüzdeki dönemin "zurnanın zırt dediği" yeri olacak bir şey söyledi. ben parayı zor kazanıyorum ve vergimin nereye gittiğini görmek istiyorum. tek bir kuruşuna kadar. (komünist başgan ovacık belediyesini zabıt tutanağı ile şeffaf bir şekilde chp belediyesine devir-teslim edince) işte beni böyle başkanların yönetmesini istiyorum dedi. işte önemli olan, türkiye solunun bence belediye konusunda toplumsallaşmasını sağlayacak, düzen belediyeciliğinin de elini en çok sıkıştıracak başlık bu.
Dersim halkı kararını vermiş.Bundan sonra yapılması gereken TKP li belediyenin desteklenmesi ve dayanışma kültürünün çoğaltılmasıdır.PKK GİBİ sovyetik örgütlenmelerin bu durumu kabullenmeleri en doğru iş olur.PKK gibi örgütler kendilerini kongre yerine koyuyorlar ve örgütlenme benim çatım altında olur anlayışındalar bu anlayış SSCB den mirasdır.Artık bu anlayış aşılmalıdır.Dersim özelinde silahlı yapıların çekilmesi yeni olana hayat hakkı tanıması gerekir.

Büyükşehirlerde yaşayan ruhları temiz fakat burjuva hayatına alışmış insanlar Dersime gidip komünlerde çalışacak işin içinde yer alacaklar.Bu durumun yaratacağı sinerji önemlidir.Birlikte çalışma birlikte üretmeyi öğrenecek çalışmanın emeğin karşılığının para/ücret değilde toplumsal fayda olduğunu yaşayarak görecekler.

Benzer uygulamayı Kürt hareketi de yapmaya çalışmış fakat silah/savaş nedeniyle uygulama yapılamamıştı.Umarım TKP ve Maçoğlu başarır.

Kendi adıma bu yaz patates sökmeye gitmeye karar verdim.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge

Önerilen Siteler