Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-03-2010, 01:51
Len Terani Len Terani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

cin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sıfır arapça bilgisi senin için yeterlidir, Burda saf türkçe ile iletişim kuruluyor farkındaysan, Ancak sıfır arapça bilgisine sahip olman Kur'an tasvirleri yada anlamları hakkında " olabilir" , " olmalı" gibi tahmin ve karambol bir varsayım la yaklaşmanı gerektirmez, Yoksa Benden bir farkın kalmadı, "Ahanda az önce din'den çıktın demek "
Burda saf Arapca inen bi kitab hakkinda tartisiliyor farkindaysan...O yüzden Arapca bilmek gerekli..

sen özünü anlamaya calis...
Alt 12-08-2010, 00:03
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Güncelleme.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 12-08-2010, 06:34
n4n0_s3c0nD n4n0_s3c0nD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

iyiki güncellenmis harika bir konu !

ve bomba gibi celiskiler

Suskunlugum Asaletimdendir ! Her Lafa Verecek Bir Cevabim var ! Lakin Bir lafa Bakarim Lafmi diye ! Birde Söyleyene Bakarim Adam mi diye !
Alt 12-08-2010, 11:32
Voltaire Darwin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Voltaire Darwin Voltaire Darwin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

En’âm 107
Allah dileseydi, onlar ortak koşmazlardı. Biz seni onların üzerine bir bekçi kılmadık. Sen onların vekili de değilsn.

Şimdi; en açmaz noktasını muhammed kendini inandıramadığı insanların sorumluluğundan kurtarmak için yapmıştır.

Kendisine ortak koşanları cehennemine gönderecek bir tanrı neden
"Allah dileseydi, onlar ortak koşmazlardı." desin? Neden böyle bir şey dileyebilecekken dilememiştir?

Nasıl bir Tanrıdır bu ?

Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....
Alt 12-08-2010, 13:55
Balkocha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Balkocha Balkocha isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yusuf192´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında butür sitelerde yazılanlara pek cevap vermiyorum,çünkü benim bu saçmalıklara cevap vermem için herhangi bir sebep yok.Ateistlerin burda cımbızlama yöntemiyle,ki neden yaptıklarını anlmıyorum,eğer kişi bir eylem yapıyorsa bunda o kişinin bir menfaati vardır.Mesela ben bu yazıya cevap vememdeki çıkar,bu yazıdaki saçmalıklara cevap vermek suretiyle sinirimin yatışmasına sebep oluyor,fakat bunu yazan şahsın ne çıkarı olabilir onu anlamıyorum,olsa olsa içindeki ALLAH vardır sesini bi şekilde susturabilmek,olmadı bu tür yazılarla kendine yandaş bulup,yanlız olmadığını hisedip,hem yaratılış sorumluluğundan kurtulmak,hemde biraz olsun içindeki ALLAH vardır sesini susturabilmektir amaç.

Şimdi gelelim yukardaki ayetten çıkarılan saçma sapan manaya.Ne demiş ayet,Sâffât/125 - "Ba'l'e yalvarıyorsunuz da, bırakıyor musunuz, yaratıcıların en güzelini?"
Evet gördüğünüz gibi,ayetin başında ba'l diye bir puttan bahsedilmekte,ardındanda bırakıyormusunuz yaratıcıların en güzeli nidası geliyor,yani kendilerine yaratıcı diye bu putları seçmiş insanlara şöyle diyor,sizi yaratan yaratıcıların en güzelidir,onu bırakıpta bu sahte yaratıcılaramı tapıyosunuz manasındadır.

Hem yaratmak sadece insan yaratmak manasında değildir,şu an dünyada milyarlarca insan çeşitli işlerde çalışıp hergün çeşitli yaratıcılıklar yapıp işlerini idame ettirmektedirler,tabi yaratıcıların en mükemmelide yüce ALLAH tır.

Allah dileseydi ortak koşmazlardı" (Enam/107)
Demek ki Allah dilerse olacak ,dilemezse olmayacak.Ama sen Allah"in diledigi bir tezahur karsisinda sinirleniyorsun.Ilginc.Peki neden buradakilere sitem edecegine apacik oldugunu iddia eden Allah "a derdini acmiyorsun.Yoksa bu celiskinin farkina varamamak sana agir gelmiyormu?
Saygilarimla
Alt 12-08-2010, 14:12
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Balkocha´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Demek ki Allah dilerse olacak ,dilemezse olmayacak.Ama sen Allah"in diledigi bir tezahur karsisinda sinirleniyorsun.Ilginc.Peki neden buradakilere sitem edecegine apacik oldugunu iddia eden Allah "a derdini acmiyorsun.Yoksa bu celiskinin farkina varamamak sana agir gelmiyormu?
Saygilarimla
ben müslüman değilim ama müslüman olsam şu yorumu yapardım

ALLAH(Tabii "allah" kelimesini de büyük harflerle yazacaktım)dileseydi herkezi müslüman yapardı ama yapmadı nedeni ise bu dünya deneme Dünyası,herkez imanlı olursa ve imanının gereklerini tam olarak yapsaydı denemenin ne anlamı kalacaktı?o zaman ALLAH cehennnemi boşuna mı yaratacaktı?o yüzden ALLAH,imanı kullarının kendi iradesine bıraktı

ama ben kafirim ve bir kafir olarakta şu yorumu yaparım
o cümle, muhammedi ölene kadar koruyan ama müslüman olmayan amcası Ebu Talip için yazılmıştır

doğru ya bir allahın resulunu ölene kadar koruyan bir şahsiyetin neden müslüman olmadığını cemaate nasıl anlatacak muhammed?

işte böyle anlatacak "Allah dileseydi ortak koşmazlardı" (Enam/107)"
allahta diledi Ebu Talibi kafir yaptı onun kalbini imana açmadı ama dileseydi açardı ama açmadı
bu kadar basit
Alt 12-08-2010, 14:39
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Thumbs down

sayın çakırcalı,

Allah dileseydi ortak koşmazlardı..

demek kendisine ortak koşanların da aslında yine kendisinin isteğiyle ortak koştuklarını kabul etmektedir.

demek değildir...

esasen;
allah dileseydi ortak koşmazlardı. yani onların ortak koşmalarını engelleyebilir ve çevirebilirdi. buna rağmen onların istedikleri gibi davranmalarını engellememiş anlamındadır. yoksa allah istedide onlar ortak koşdu değil..
........................

saygılar
Alt 12-08-2010, 14:42
Voltaire Darwin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Voltaire Darwin Voltaire Darwin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Balkocha´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygilarimla
Sayın Balkocha,

Nereye varmaya çalıştığınızın farkındayım. Ancak ;

"Demek ki Allah dilerse olacak ,dilemezse olmayacak.Ama sen Allah"in diledigi bir tezahur karsisinda sinirleniyorsun" demeniz bile bir çelişki, farkında değilsiniz.

Herkesi yaratmış bir tanrı var ise kişilere seçme şansı verir. Ama seçme şansınız yok. Allah dilemezse müslüman olamazsınız...

"Peki neden buradakilere sitem edecegine apacik oldugunu iddia eden Allah "a derdini acmiyorsun"

İnsanların kaderini doğmadan önce belirleyen, bazısını istediği gibi cennetlik yaratan , bazısını da dilediği gibi bir insan olmasın diyerek cehennemlik yaratan , sonra da onları böyle oldukları için cezalandıran bir tanrı kabul etmediğim için...

Tanrıyla ilgili bir adamın gördüğü halusinasyonları , çevresindeki halkı(araplar) yönetmek için masallar haline getirmesini , çağlar boyu insanların bu doğrultuda hayatlarını değişmez kurallara bağlı kaldığı için.

Tanrıya yönelik tek bir kanıt bile bulunmadığı , ve madde ile açıklanamayan hiç bir şeyi gerçek bulmadığım, madde ötesinde olduğu iddia edilen her şeyin ruhsal bozukluklardan kaynaklandığını bildiğim için....

Siz neden bir kere durup düşünüp acaba hakikaten bu kadar insan (siz de dahil), olmayan bir şey için kendini mi kandırıp duruyor diye sormuyorsunuz?

Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....
Alt 12-08-2010, 14:47
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Allah dileseydi ortak koşmazlardı" (Enam/107) diyerek kendisine ortak koşanların da aslında yine kendisinin isteğiyle ortak koştuklarını kabul etmektedir.

işde bu ve benzeri yaklaşımlar..

tekrar ediyorum...

allah dileseydi sizi engellerdi ve siz ateist olmazdınız. yani allah istedide mi ateist oldunuz. hayırrrrrrrr. siz istediniz ve allah da sizi engellemedi, seçiminizde sizi özgür bırakdı.. böylece siz kendi seçiminizi yapmış oldunuz, allah size zorla bir şey seçtirmedi. isteseydi sizi engelleyebilirdi, seçiminizi değiştirebilirdi. ama yapmadı. çünkü size akıl vermiş ve bu akılla doğruyu bulabilirsiniz. diye..

saygılar..
Alt 12-08-2010, 14:55
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

axzel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
işde bu ve benzeri yaklaşımlar..

tekrar ediyorum...

allah dileseydi sizi engellerdi ve siz ateist olmazdınız. yani allah istedide mi ateist oldunuz. hayırrrrrrrr. siz istediniz ve allah da sizi engellemedi, seçiminizde sizi özgür bırakdı.. böylece siz kendi seçiminizi yapmış oldunuz, allah size zorla bir şey seçtirmedi. isteseydi sizi engelleyebilirdi, seçiminizi değiştirebilirdi. ama yapmadı. çünkü size akıl vermiş ve bu akılla doğruyu bulabilirsiniz. diye..

saygılar..
Allah bana karışmadı ben kafir oldum
peki Allah dilediği için mi seni imanlı yaptı?

Önerilen Siteler