mindar´isimli üyeden Alıntı
benim yaratıcı derken ortak inanc olan Allah inancı olduğunu biliyorsunuz elbette
|
Ortak inanç Allah mıdır? Hâlâ "Allah=Tek Tanrı" yanılgısındasın Mindar. Hıristiyanlar ve Museviler de tek tanrıya inanıyorlar ama Allah adını reddediyorlar, uydurma bir tanrı olarak tanımlıyorlar.
Bence, "Allah" kelimesinin tam olarak ne demek olduğunu ve nerede kullanılması gerektiğini bir kere daha araştır. Genel olarak yazılarında "Allah" demen gereken yerde "bir yaratıcı", "bir yaratıcı" demen gereken yerde de "Allah" yazıyorsun. Bir önceki mesajına istinaden söylediğim gibi, kendi dininin tanrısından "Allah" diye bahsetmelisin, "bir yaratıcı" gibi yuvarlak laf edersen kafalar ve imanlar karışır.
diğer ilahlık iddalarının boş olduğunu biliyorsunuz
|
Ben biliyorum da sen iyice biliyor musun? Diğer ilahları hangi kriterlere bakarak reddettin mesela? Ve senin ilahını bunlardan ayıran özellikler neydi ki iman ettin?
İşin özü şu ki, senin diğer ilahları ne kadar araştırdığından ve ne şekilde reddettiğinden emin değilim ama varsayalım ki kapsamlı bir araştırma yaptın ve bu yola gittin. İşte, o diğer ilahları sen hangi gerekçelerle reddettiysen, aynı gerekçelerle de ben senin ilahını reddediyorum. Asıl soru, bu kadar iç içe geçmişlik ve üç aşağı beş yukarı aynı örgüden oluşan bir ilahı senin neden reddedemediğindir (cevap: cehennem korkusu, "ya varsa" piyangosu).
insanlar düşünmeye akletmeye başladıklarında diğer ilahlık tanrıcıkların yalan olduğunu anladı ve gerçek olan yani tek ilah olan Allaha yöneldiler.
|
İnsanlar? Hangi insanlar? Muhammed döneminde, tüm dünyadaki milletlerden temsilciler geldi de "Aha da Tanrı dediğin böyle olur" diye bir konsensusa mı vardılar? Bir konsül de Arabistan'da mı düzenlendi?
Arap Pagan dininin Tevrat'la bir kapta iyice yoğurulup kısık ateşte pişirilmesi ile yapılan bu İslam yemeğinin, herkesin iştahla yediği bir yemek olarak nitelendirmen hiç doğru değil. Üstelik buna düşünce ve akıl etme baharatlarını da eklemişsin ama ben o tadı alamadım Sevgili Mindar. O tadı sen de alamıyorsun ki, sürekli ayetlerin meallerini değiştirip kendi damak tadına uygun hale getirmeye çalışıyorsun.