23-01-2010, 14:03
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
tahrif edilmiş kuran
çocukluğum ,ilk gençliğim ve biraz ötesi hep islamın içinde geçti.
imam hatipte dini tam bütünüyle azıcık sorguladım. ilk sorguladığım kurandı
vu orda bu kitabın allah olmadığına hükmettim ilahiyatta okurkende keşfettiğim en önemli şey. her müslümanın kendine ait bir islamı olduğudur.
bunu bu siteye gelip gidenlerdende anlamak mümkün.
tabi bu olgu sadece ,islama ait değil diğer dinlerdede var.olmaması zaten mümkün değil.
bunun en büyük nedeni kaynakları müphem olan bu dinlerde herkes dinlediği anladığı okuduğu verilere göre kendince bir senteze ulaşıp ona göre bir inanç yolu bulmaktadır.
şimdi gelelim esas konumuza.tahrif edilmiş kuran şianın görüşüdür.
bildiğiniz üzere sünni islam bunu kabul etmez
sünni islam şöyle der
. Ehli Sünnet’e göre Kuran, Allah tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed’e sav. nazil olan, bütün insanlığa gönderilen son kitaptır; asla bozulmamış ve değişmemiştir; kıyamete kadarda bozulmayacak ve değişmeyecektir. Kuran, Hz. İbrahim ve Hz. Musa’nın sahifelerinin, Zebur’un, İncil’in ve önceki diğer semavi kitapların aksine, her türlü tağyirden, tahriften, noksanlıktan ve ziyadelikten uzak, Yüce Allah tarafından muhafaza edildiği ve korunduğu için, iki kapak arasında, Mushaflara yazılı olduğu şekliyle günümüze kadar gelmiştir. Daha önceki semavi kitaplar, Resullerin vefatından sonra ziyade ve noksandan kurtulamamıştır
şiiler ile sünniler aradındaki en büyük iftilaf kuranla olanıdır şiiler sünnilerin elindeki kuranıntahrif edildiğine inanırlar
ayrıca bilindiği üzre şiiler sünnilerin hadislerinide kabul etmezler
şiilerin en büyük hadis alimi el kuleynidir ve sünnilerin buhari'si gibidir
o şöyle izah eder bu tahrifi el kafi adlı çok meşhur hadis kitabında
Mushaf Kimdedir?
Allah’ın Hz. Muhammed’e sav. indirdiği, Ali b. Ebi Talib’in de topladığı ve muhafaza ettiği bu Mushaf nerede? Kuleyni’nin Salim b. Seleme’den rivayet ettiği şu hadis, bu soruya cevap verir: <<> ortaya çıkıncaya kadar, herkesin okuduğu gibi oku. Kaim ortaya çıktığı zaman, Allah’ın indirdiği kitabı, gerçeği üzere okuyacak ve Ali’nin yazdığı mushafı ortaya çıkaracaktır. Hz. Ali, yazıp bitirdiği zaman onu insanlara sunmuştu ve onlara şöyle demişti: Bu Allah’ın Hz. Muhammed’e inzal ettiği, benim de iki kapak arasında topladığım kitaptır. Bunun üzerine orada bulunanalar: Kuran’ı bütünüyle ihtiva eden Mushaf bizdedir; seninkine ihtiyacımız yoktur, demişler, Ali de onlara, onu topladığımda, okumanız için size göstermeseydim, hiçbir zaman onu göremezdiniz, dedi>>.[ el kafi cilt 2 sayfa 633)
yine kuleyni
El-Kaşi, tefsirinde, “Ya eyyühennebiyyu cahidil küffara vel münafıkıne” (Ey peygamber! İnkarcılarla iki yüzlülerle savaş) (Tevbe 73) ayetinin, Ehli Beyt’in, kıratında “Ya eyyühennebiyyu cahidil küffara bil-minafıkın” şeklinde olduğunu söyler”[38]
Bütün bu rivayetlerin en garibi Abdullah b. Sinan’ın, Ebu Abdillah^tan naklettiği şu rivayettir: Ebu Abdillah <> (And olsun ki daha önce adem’e ahd vermiştik., fakat unuttu) (Taha: 20/115), ayetinin Hz. Muahmmed’e <> (and olsun ki, kelimlerden önce, Muhammed, Ali, Fatıma, Hasan, Hüseyin ve imamlar hakkında ahid vermiştik; fakat unuttu) şeklinde nazil olduğunu söylemiştir.[39]
bu konu çok uzun devamda edilebilir
ayrıca şiaya peygamberin uygulamaları sonsuza kadar geçerlidir değişmez
bu yüzden sünni islamın nesh edildiğine inandığı muta nikahı şiada geçerlidir.
yani herkesin islamı ayrıdır
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

23-01-2010, 14:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kuran’ı Kim Tahrif Etti ve Bozdu?
Tabersi’nin bütün Şiilerin itimad ettiği “el-İhticac” adlı kitabında, Şia’nın Kuranı Kerim hakkında akidesini ortaya koyan ve Allah’ın onlardan ve onların da Allah’tan razı olduğu Muhacir ve Ensar’dan sahabenin ulularına karşı içlerinde besledikleri kine delalet eden şu rivayet, yukarıda zikrettiklerimizin hepsinden daha sarihtir. Şii muhaddis şöyle der: Ebu Zer’den gelen bir rivayete göre, Resulullah sav. vefat ettiğinde, Hz. Ali Kuran’ı topladı ve onu Ensar ve Muhacirlerine getirdi. Resulullah’ın kendisine vasiyet ettiği üzere onu, ashaba arz etti. Hz. Ebu Bekir onu açınca, açtığı ilk sahifede ashabı kötüleyen ayetlerle karşılaştı. Bunun üzerine Hz.Ömer ayağa kalktı ve ey Ali, bunu al, götür, bizim ona ihtiyacımız yok, dedi. Bunun üzerine Ali, topladığı Kuran’ı aldı ve oradan uzaklaştı. Sonra kura olan Zeyd b. Sabit oraya geldi. Hz. Ömer ona, Ali bize içersinde Muhacir ve Ensar’ı kötüleyen ayetlerin bulunduğu bir Kuran getirdi. Biz, bir Kuran telif etmeyi ve onda Muhacir ve Ensar’ı kötüleyen ne varsa çıkarmayı düşünüyoruz, dedi. Bu teklifi kabul eden Zeyd, eğer ben istediğiniz şekilde Kuran’ı yazıp bitirirsem, Ali de kendi telif ettiği Kuran’ı ortaya çıkarsa, yaptığımız her şey boşa gitmiş olmaz mı? Dedi. Ömer, buna çare nedir? diye sordu. Zeyd, siz bunun çaresini benden daha iyi bilirsiniz dedi. Ömer, onu öldürmek ve ondan kurtulmaktan başka çare yoktur dedi ve Halid b. El-Velid’e, onu öldürmesini emretti; fakat Halid buna muktedir olamadı. Ömer halife olunca, onlar, kendilerinde bulunanla değiştirmek için Ali’den elindeki Kuran’ı getirmesini istediler. Ömer, ey Ebul Hasan, Ebu Bekir’e getirdiğin Kuran’ı getirirsen, onun üzerinde ittifak edebiliriz dedi. Ali de, maalesef bu mümkün değil, ben onu Ebu Bekir’e, aleyhinize delil olması, kıyamet gününde “Bizim bundan haberimiz yoktu” (Araf 7/172) veya onu bize getirmedin, dememeniz için getirdim; benim yanımda bulunan Kuran’a ancak temiz olan kimseler ve soyumdan gelecek olan vasiler el sürebilir, dedi. Bunun üzerine Ömer, onun açığa çıkarılması için belli bir zaman varmıdır? dedi. Ali de, evet, evladımdan, Kaim olan kişi ortaya çıktığında, onu açıklar ve insanları ona yöneltir, dedi(ettabersi el ihticac)
|

23-01-2010, 19:54
|
|
Üye
|
|
|
|
ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı
El-Kaşi, tefsirinde, “Ya eyyühennebiyyu cahidil küffara vel münafıkıne” (Ey peygamber! İnkarcılarla iki yüzlülerle savaş) (Tevbe 73) ayetinin, Ehli Beyt’in, kıratında “Ya eyyühennebiyyu cahidil küffara bil-minafıkın” şeklinde olduğunu söyler”[38]
|
" Bil Munafikine " kesinlikle olamaz. Anlam degisir hatta söyle olur. " Ey Peygamber! Munafiklarla birlikte inkarcilarla savas. "
Yani munafiklarla birlik olmaya cagri olur o zaman.
|

23-01-2010, 22:39
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ جَاهِدِ الْكُفَّارَ وَالْمُنَافِقِينَ وَاغْلُظْ عَلَيْهِمْ ۚ وَمَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ ۖ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ
Türkçe Transcript
Yâ eyyuhâ-nnebiyyu câhidi-lkuffâra velmunâfikîne vaġluz ‘aleyhim(c) veme/vâhum cehennem(u)(s) vebi/se-lmasîr(u)
Abdülbaki Gölpınarlı Meali
Ey Peygamber, kafirlerle ve münafıklarla savaş, onlara karşı şiddetli davran. Onların yurdu cehennemdir ve orası, ne de kötü dönülüp varılacak bir yerdir.
sevgili barudi sende şiisin demekki çünkü sende tahrifçilerden oldun. ayrıca velmunafikine bil munafikine değil
bunu hangi arapça bilgine göe yazdın anlamadım. arapçadaki kelimeyi çoğul yapma sistemini bilmiyorsun
Konu ozgur_beyin tarafından (23-01-2010 Saat 22:48 ) değiştirilmiştir.
|

24-01-2010, 00:01
|
|
Üye
|
|
|
|
Ne alakasi var şii felan değilim. Ayrıca çoğul ile de ilgisi yok İzhar kitabından kelimelerin başında bulunan "bi" "fi" "ala" "ila" "min" "an" gibi harflerden sonra gelen kelimere ne anlam verdiğini öğrenebilirsin.
Yukarda yazmışsın ki:
"Ehli Beyt’in, kıratında “Ya eyyühennebiyyu cahidil küffara bil-minafıkın” şeklinde olduğunu söyler”[38]"
Bende diyorum ki "bil munafıkin" olması mümkün değildir. Elimizde ki Kuran da da " Vel Munafikıne " yazmaktadır zaten.
Bil Munafikine dediğin zaman Munafıklarla birlikte Küffara karşı savaşın anlamına gelir ki bu zaten İslam esaslarına aykırı bir durum oluşturur.
Sevgii Özgür Beyin ben evvelden müslümandım demekle olmuyor bu iş.
Hangi kelimeyi çoğul yapacağız onu da anlatamadın bana açıkcası. Emsile de biliyorum yani...
|

24-01-2010, 00:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
emsilede bildiğinden eminim barudi
sevgili arkadaşım ordaki söyleneni anlamamışsın tekrar yavaş yavaş oku
orda kaşi diyorki vel munafikun yazıyor ama doğrusu bil münafikin'dir. bunu diyen ben değilim kaşi kaşininde anlatmak istediği kelime yanlış olarak (ona göre) yanlış yazılmıştır kurana
|

24-01-2010, 00:18
|
|
Üye
|
|
|
|
Eee beni nasıl şii yaptın o zaman?
Ne anlatmaya çalıştığını gerçekten anlamadım. Munafıkları lanetleyen Allah Peygambere Münafıklarla birlik ol ve Küffara karşı savaş mı diyecek? Ardından " Onların yurdu cehennemdir ve orası, ne de kötü dönülüp varılacak bir yerdir. " Küffarın cehennemlik olduğunu bildirecek Münafıklarda işin içinden sıyrılacak öyle mi?
Hele şunu güzel anlatıver Sayın Özgür Beyin...
Şu 38 nolu kaynağı da bir belirtsen...
|

24-01-2010, 00:21
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
barudi´isimli üyeden Alıntı
Eee beni nasıl şii yaptın o zaman?
Ne anlatmaya çalıştığını gerçekten anlamadım. Munafıkları lanetleyen Allah Peygambere Münafıklarla birlik ol ve Küffara karşı savaş mı diyecek? Ardından " Onların yurdu cehennemdir ve orası, ne de kötü dönülüp varılacak bir yerdir. " Küffarın cehennemlik olduğunu bildirecek Münafıklarda işin içinden sıyrılacak öyle mi?
Hele şunu güzel anlatıver Sayın Özgür Beyin...
Şu 38 nolu kaynağı da bir belirtsen...
|
kuleyni el kafi ikinci cilt
sevgili barudi bu sorunun muhatabı ben değilim şii ulemadır
|

24-01-2010, 00:24
|
|
Üye
|
|
|
|
ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı
sevgili barudi bu sorunun muhatabı ben değilim şii ulemadır
|
Şii'ler "bil ittifak" ile sapık düşüncelere sahip oldukları açıklanmıştır bu asıl buna kanıttır Kuran'ın tahrif olduğuna değil.
"bil ittifak" bakınız ittifak kelimesine bil ne anlam katıyor...
beni şii yapan tahrifçi yapan düşüncenizi bir açıklarsınız memnun olacağım önceden müslümandınız ya açıklayabileceksinizdir umarım... Bu söz size ait şii ulemasına da değil bari bunu güzelce anlatıverin.
|

24-01-2010, 01:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
barudi ben bu başlığı birisiyle sidik yarışı yapmak için açmadım. şii olmayabilirsin bu senin din içindeki tercihin . ama sünni bir müslüman olarak olaya reddiye yazacağına kendini arpça bilen bir filoloji hocası mesabesine getirme temayülüne düşürdün.
kabul edelimki elezherde arapça okudun ve fasih arapça üstüne master yaptın konuya yaklaşımının alaksı ne onu anlamdım
bu yazının genel özeti şu her inançlı müslüman kendine ait bir islami düşünce taşır bugün senin islamını şiiler ve ondan çıkan başka mezhebler örneğin zeydiyye veya fatımiler kabul etmez ve islamı kendi delillerine göre yorumlar ve inanır
|