Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-06-2010, 22:06
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İslam Sanata Bilime Engelmi ?

islamı sanki kıyım makinası gibi , çok tehlikeli birseymiş gibi görmeye / göstermeye lüzum yok , şu anda

bilimde sanatta dünyaya yön veren avrupanında bir zamanlar islam coğrafyasında yetişmiş müslüman

bilimadamlarından etkilendiklerinide iyi biliyoruz.

buna binaen , günümüzde bazı hristiyanların cıkıpta islamı kötülemeleri yokmu , tamda evlere senlik

artı , her müslümanda aynı değildir yani , mesela vahabi manyakları sovyet işgalini bahane edipte

afganistana gidip "kendi islam ekollerini" yayana kadar , afganistan türkiyeyle aynı düzeydeydi , keza iranda

aynı sekilde mollalar gelene kadar gayet iyi düzeydeydiler

ayrıca şunuda aklımızdan cıkarmayalım , cumhuriyeti kuran kemalist kadronun tamamıda müslüman

ailelerden gelen adamlar , hatta içlerinde bazıları dahada dindar ailelerden gelenler.

sonuc olarak islam sanata bilime , hristiyanlıkta olduğu gibi engel değil , hritiyanlıktan kastımsa 500 yıl önceki

gercek vatikan hristiyanlığı şimdiki değil

haydin bana eyvallah..
Alt 04-06-2010, 00:40
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili Davudi;

Müslümanlar bilime ne katkıda (buluş anlamında) bulunmuşlardır. Bir düşün sorunun cevabını zaten bulursun.

Çevrene şöyle bir bak 100 yıl ev daha eski kaç tane heykel, resim var etrafında?

Camiden başka ne yapmıştır islam kültürü?

Avrupa'da rönesans ve reform hareketleri niçin yapıldı sanıyorsun. sanatın ve bilimin önündeki en büyük engel olan kilise kanunlarından kurtulmak için yapılmadı mı?

Bu hareketlerden sonra Avrupa'da bilim ve sanat alanında patlama yaşanmadı mı?

İslamiyette şiire, heykele, müziğe, kadının saçınının görünmesine kadar büyük yasaklar varken sanattan nasıl söz edilebilir?

İslam ülkelerini boşverdim. İster reform yapsınlar ister yapmasınlar. Bilime ve sanata ihtiyaçları olduğunu sanmıyorum. Bağımsızlığa da ihtiyaçları yok. Müslüman olarak kaldıktan sonra kimin sömürgesi olacakları hiç önemli değil onlar için.

İran (Persler) ve Türkiye (Türkler) hariç tüm islam ülkeleri dönem dönem bağımsızlıklarını kaybetmişlerdir. Hatta bağımsızlıklarını geri kazanmak için savaşmamışlardır. Kuzu kuzu İtalyan'ların, Fransız'ların, İngilizlerin egemenliğine girmişlerdir. Bağımsızlıklarını ise Birleşmiş Milletler kararıyla elde etmişlerdir. Bu islam ülkelerinin batıya olan aşağılık kompleksleri de bundan kaynaklanmaktadır.

Ama güzel ülkemizde Mustafa Kemal tarafından yapılmış olan devrimler, islamcılar tarafından rafa kaldırılmak üzere. Hayalini kurdukları cennete gitsinler ama bu dünyada bize ayak bağı olmasınlar.

Şu anda hayatta olan değerli bilim adamlarımız, yazarlarımız, sanatçılarımız öldükten sonra belki bir nesil daha gelir ama ondan sonrasından ümidim yok.

Bu gidişle ortaçağ Avrupası'na hızla yaklaşıyoruz. Ne acı.

saygılar...
Alt 04-06-2010, 01:03
Gülşah Gülşah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cumhuriyeti kuran kemalist kadronun tamamı müslüman gibi bir ifadeye yer vermişsin yazında Davudi.

Benim de kimliğimdeki din ibaresinde islam yazıyor. Yani bilmem kaç milyarlık müslüman nüfusundanım kayıtlara göre.

Bahsettiğim bir ifade bunun gibi bir genelleme mi? Ya da bu kadrodaki kişilerle ilgili bu hükme nasıl vardın öğenebilir miyim ?
Alt 07-06-2010, 21:30
Üye

Gülşah´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cumhuriyeti kuran kemalist kadronun tamamı müslüman gibi bir ifadeye yer vermişsin yazında Davudi.

Benim de kimliğimdeki din ibaresinde islam yazıyor. Yani bilmem kaç milyarlık müslüman nüfusundanım kayıtlara göre.

Bahsettiğim bir ifade bunun gibi bir genelleme mi? Ya da bu kadrodaki kişilerle ilgili bu hükme nasıl vardın öğenebilir miyim ?
"cumhuriyeti kuran kemalist kadronun tamamıda müslüman ailelerden gelen adamlar , hatta içlerinde bazıları dahada dindar ailelerden gelenler."

tamda yazdığım gibi.

aldıkları dini egitim engel teskil etseydi , kendilerini ne geliştirebilirlerdi nede o modern kafalarla modern

türkiyeyi kuramazlardı , devlet organları içinde bilime ve sanata dair dinamikler oluşturamazlardı , islam her yerde aynı islam değil , coğrafyadan coğrafyaya değişim gösteriyor.
Alt 07-06-2010, 21:32
Üye

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili Davudi;

Müslümanlar bilime ne katkıda (buluş anlamında) bulunmuşlardır. Bir düşün sorunun cevabını zaten bulursun.

Çevrene şöyle bir bak 100 yıl ev daha eski kaç tane heykel, resim var etrafında?

Camiden başka ne yapmıştır islam kültürü?

Avrupa'da rönesans ve reform hareketleri niçin yapıldı sanıyorsun. sanatın ve bilimin önündeki en büyük engel olan kilise kanunlarından kurtulmak için yapılmadı mı?

Bu hareketlerden sonra Avrupa'da bilim ve sanat alanında patlama yaşanmadı mı?

İslamiyette şiire, heykele, müziğe, kadının saçınının görünmesine kadar büyük yasaklar varken sanattan nasıl söz edilebilir?

İslam ülkelerini boşverdim. İster reform yapsınlar ister yapmasınlar. Bilime ve sanata ihtiyaçları olduğunu sanmıyorum. Bağımsızlığa da ihtiyaçları yok. Müslüman olarak kaldıktan sonra kimin sömürgesi olacakları hiç önemli değil onlar için.

İran (Persler) ve Türkiye (Türkler) hariç tüm islam ülkeleri dönem dönem bağımsızlıklarını kaybetmişlerdir. Hatta bağımsızlıklarını geri kazanmak için savaşmamışlardır. Kuzu kuzu İtalyan'ların, Fransız'ların, İngilizlerin egemenliğine girmişlerdir. Bağımsızlıklarını ise Birleşmiş Milletler kararıyla elde etmişlerdir. Bu islam ülkelerinin batıya olan aşağılık kompleksleri de bundan kaynaklanmaktadır.

Ama güzel ülkemizde Mustafa Kemal tarafından yapılmış olan devrimler, islamcılar tarafından rafa kaldırılmak üzere. Hayalini kurdukları cennete gitsinler ama bu dünyada bize ayak bağı olmasınlar.

Şu anda hayatta olan değerli bilim adamlarımız, yazarlarımız, sanatçılarımız öldükten sonra belki bir nesil daha gelir ama ondan sonrasından ümidim yok.

Bu gidişle ortaçağ Avrupası'na hızla yaklaşıyoruz. Ne acı.

saygılar...
hoca , ben islamın bilime sanata engel teskil etmediğini belirttiydim , yoksa katkıda bulunsun yada bulunmasın , o müslümanların tembelliği vede cekememezliğinden geliyor

bizdende saygılar sevgiler
Alt 07-06-2010, 21:47
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger davudi;

Islam anlayisinda "Nu" icerikli, bir resmin, heykelin, ya da cinsellik iceren bir sanat dalinin, "ayip/mustehcen" algisiyla, engellenmesi; sence, sanata engel degil midir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 08-06-2010, 06:53
image666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
image666 image666 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

image666 - MSN üzeri Mesaj gönder

Davudi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
islamı sanki kıyım makinası gibi , çok tehlikeli birseymiş gibi görmeye / göstermeye lüzum yok , şu anda

bilimde sanatta dünyaya yön veren avrupanında bir zamanlar islam coğrafyasında yetişmiş müslüman

bilimadamlarından etkilendiklerinide iyi biliyoruz.

buna binaen , günümüzde bazı hristiyanların cıkıpta islamı kötülemeleri yokmu , tamda evlere senlik

artı , her müslümanda aynı değildir yani , mesela vahabi manyakları sovyet işgalini bahane edipte

afganistana gidip "kendi islam ekollerini" yayana kadar , afganistan türkiyeyle aynı düzeydeydi , keza iranda

aynı sekilde mollalar gelene kadar gayet iyi düzeydeydiler

ayrıca şunuda aklımızdan cıkarmayalım , cumhuriyeti kuran kemalist kadronun tamamıda müslüman

ailelerden gelen adamlar , hatta içlerinde bazıları dahada dindar ailelerden gelenler.

sonuc olarak islam sanata bilime , hristiyanlıkta olduğu gibi engel değil , hritiyanlıktan kastımsa 500 yıl önceki

gercek vatikan hristiyanlığı şimdiki değil

haydin bana eyvallah..
Öyle bir imparatorluk hayal et ki, 600 sene dünyaya hükmetsin ama bugün ondan geriye kalan, birkaç köprü ve bilmem kaç tane cami kalmış olsun.. Avrupa ile aramızdaki 250 küsür yıllık mesafeyi bugün bile hala kapatamıyoruz. Bir zamanlar Osmanlı'nın, "gökyüzünü incelemek tanrının gizli bilgilerini öğrenmeye teşebbüsdür" gerekçesiyle, şeyhülislamın verdiği fetva sonucu, döneminin avrupadan ileri seviyedeki rasathanesini nasıl yıktıklarını bugün çok iyi biliyoruz.
Hep beraber bir görüş savunalım ama doğrusunu savunduğumuz gibi yanlışını görmemezlikten gelmeyelim. Saygılarımla..
Alt 08-06-2010, 16:30
cin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cin cin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslam, bana göre sanat/sanatcı ile problemi olmaması gereken bir kurumdur,

Gerçek islam Sanat'ı tanımadan yok olmuştur zaten Muhammed'in vefaati ile,

Kendi dönemi sanatın tek örneği Şiir ve Şair edebiyatı olduğuna göre,

Muhammed efendide iyi bir Şair olduğuna göre Muhammed dönemi Gerçek İslam için Sanat düşmanı demek haksızlık olur

Ancak diğer dinler gibi Gerçek islamda TAHRİF edilmiş bir halde olduğundan,

İslam adı altında Aykırılıklar ile yaşanmasını doğal/olağan karşılıyorum....

Muhammed efendi'nin 6236 ayet'inde 1 tek sanat konulu açılım söz konusu değildir,

Ancak Muhammed Efendi sonrası İslam dünyası sanırım hristiyanlıktan esinlenerek Sanat'a ve Sanatcıya Savaş açmış bir görünüm sergilemiştir,,,

Bunun Hatasını TAHRİF edilmiş Kur'an da değil, Tahrifata sebep olan İnsani yönetime bağlamak gerek..

Saygılarımla

Cevabı Bilinmeyen oLanın Çözümü, Teoride Sonsuzdur,,
Alt 08-06-2010, 17:10
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

image666´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle bir imparatorluk hayal et ki, 600 sene dünyaya hükmetsin ama bugün ondan geriye kalan, birkaç köprü ve bilmem kaç tane cami kalmış olsun..

Bu sizin yaptığınızın adı, yorum yada eleştiri değil, düpedüz nankörlüktür.

Bugün Türkiye'de, Osmanlı'dan geriye kalan birkaç köprü ve bilmem kaç tane camimidir?
Sırf, Fatih Sultan Mehmet'in binbir zorluklarla fethettiği İstanbul bile, Osmanlı'nın bizlere bıraktığı en büyük hazinelerden biridir.

Osmanlı'nın bıraktıklarını mahvedip, mirasını satıp, yiyip içip geriye birşey bırakmazsanız elbette ki geriye kala kala bir kaç köprü ve bilmem kaç tane cami kalır.

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 08-06-2010, 22:04
image666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
image666 image666 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

image666 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Hangi Osmanlı?

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sizin yaptığınızın adı, yorum yada eleştiri değil, düpedüz nankörlüktür.

Bugün Türkiye'de, Osmanlı'dan geriye kalan birkaç köprü ve bilmem kaç tane camimidir?
Sırf, Fatih Sultan Mehmet'in binbir zorluklarla fethettiği İstanbul bile, Osmanlı'nın bizlere bıraktığı en büyük hazinelerden biridir.

Osmanlı'nın bıraktıklarını mahvedip, mirasını satıp, yiyip içip geriye birşey bırakmazsanız elbette ki geriye kala kala bir kaç köprü ve bilmem kaç tane cami kalır.
Her sene İstanbul'un işkal edilişi ve alınışı kutlanır. Fatih'in zekasını tebrik edebilirim ama sadece o kadar. İstanbul aynı zaman da bir cihat ürünüdür. Hemen hemen ülkelerin kanunda ve görüşünde artık ülke fethetmek yoktur, bu gericiliktir. Ama eski cehaletimizi zaman zaman kutlarız. Osmanlı ne bıraktı acaba? Barbarlıkla dünyanın bütün topraklarına gözünü dikmişti. Ayrıca " mirasını satıp, yiyip içip geriye birşey bırakmazsanız" demişsin ama kimi kastettiğini anlayamadım. Her neyse, Osmanlının bize bıraktığı cehalet mirası hala üzerimizde. Unutma ki, Türkiye cumhuriyeti Osmanlı devletinde yaşayan insanlar ile kuruldu. Ve bu insanlar çok geçmeden, Cumhuriyeti yıkma hakkı isteyrük diye ortaya çıktılar. Laiklik düşmanı hiç bir rejim geri kalmışlıktan kurtulamaz. Sizin derdiniz başka..

Önerilen Siteler