siparisci´isimli üyeden Alıntı
Adam sana çok güzel bir şey söyledi. Sense bunu "konuya sadık kal" diyip geçiştireceğini sanıyorsun ama sanırım yazdığın iletilere şuan çok pişmansın.
|
Sayın siparişçi; her tartışmada konunun sağlıklı yürümesi için önce konuya sadık kalınır sonra da hakaret vari cümlelerden kaçınılır. Ama maaalesef siz müslümanlar bu konuda çok beceriksiz olduğunuz için bunu yapmanız mümkün değil. İşinize gelmeyen bir gerçeği açığa çıkardığımızda burnunuzdan solumaya başlayıp ateşler saçıyorsunuz.
Konu Müslümanlar az düşünüyor değil; "Teistler neden az düşünüyor"
Bunlar naçizane benim fikirlerim, ve bu bir de soru içeriyor.
Ama siz her zaman olduğu gibi bunu da kendi anlayış kapasiteniz kadar alıp hop oturup hop kalktınız ve bazılarınız da bana hakarete varan cümleler kullandılar. Sanırım ilerleyen zamanlarda bunu siz de yapacaksınız! Son kelimeniz bunu çağrıştırıyor. Ama olsun, siz kendi karakterinizi ortaya koymuş oluyorsunuz.
|
Müslümanlar az düşünüyor ama arkadaşın dediği iyi kötü devletleri var, paşa paşa geçiniyorlar.
|
İyi kötünün anlamı yata kalka, tekel tokmak, sürüne sürüne, sizin dediğiniz gibi istikrarsız, dışarıya bağımlı, her an iç kargaşalarla dağılmaya müsait bir anlam içerir.
Paşa paşa geçiniyorlar cümleniz ise biraz akıllı düşünülerek söylenilmesi gereken bir cümledir; yaşadığınız ülkedeki insanları bile yüzde doksandokuz Müslüman gibi göstermeniz bile bu cümlenizin haksızlığınjı ispat ediyor.
Sessiz çoğunluğun sesi sizin dediğiniz gibi değil maalesef. İslam her zaman dünyanın en büyük yalancısı durumundadır. İşte yine burada da dünya insanlarının gözlerinin içine baka baka bu yalanı atıyorsunuz.
Anadan doğan her çocuğa ona din'i inancını sormadan Müslüman kimliği verdiğinizde müslüman yaptık düşüncesiyle kendi hanenize geçiriyorsunuz.
Ama Türkiye deki Müslüman sayısı bildiğiniz kadar değildir. Siz anca kendinizi avutuyorsunuz.
|
Siz ateistlerin bırak devleti, güdecek koyununuz bile yok.
|
İşte anlayış tarzınız bu. Yaşam amacınız bu. Bizler koyun gütmeyiz; Koyun gibi güdülenlerin insan olduklarını onların da insanca haklara sahip olduklarını anlatırız. Sizler ise onları koyun gibi görmeye devam ediyorsunuz.
Belki de siz sadece sürekli onu bunu sorgulamaktan, çekiştirmekten ilerlemeye zaman bulamıyorsunuz 
|
İnsanları hayvanlardan ayıran en büyük özelliklerden biri de düşünebilir olmasıdır. Düşünen insan da her şeyi sorgulamak durumundadır. Hatta senin yalancı Tanrını bile...
|
Hatta ve hatta konuyu islam - ateiste taşıyorsun. Ateist tüm dinleri reddeder sadece İslam'ı değil. Bir Amerika olsun İngiltere olsun İsrail olsun hepsinin dinleri var. Acaba bu konuyu nasıl geçiştireceksin merak ediyorum sayın demagoji.
|
Burada ne demek istediğini pek anlayamadım ama sanırım laf olsun torba dolsun taktiği kullandın.
Evet bizler dünya üzerindeki tüm dinleri reddediyoruz; çünkü soyut olmayandır. En azından bunu ayırt edip hayallerle gerçeğin ayrımını yapabiliyoruz.
Yine çok çelişkili konuşuyorsunuz; İslam'ın İslamdan başka dinleri kabul etmediği halde neden diğer dinlerden gururla bahsediyorsunuz?
Siz Kur'an okumadınız mı?
Kur'anı iyi okumadıysan sana ben öğreteyim bak. Sakına bir daha diğer dinleri övme:
(Allahü teâlâ, Peygamberini, hidayet ve hak din, İslâmiyet ile gönderdi İslâm dinini, diğer dinler üzerine üstün kıldı) [Muhammed aleyhisselamın hak] Peygamber olduğuna şahid olarak Allah yeter) [Feth 28]
(Müşrikler istemese de, islâm dinini diğer bütün dinlerden üstün kılmak için resulü Muhammed aleyhisselamı, [sebeb-i hidayet olan] Kur'an ve İslâm dini ile birlikte gönderen Allahü teâlâdır) [Saf 9]
Sana daha çok ders verebilirim!
Saygılar.