Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-02-2013, 22:37
hur-kus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hur-kus hur-kus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Gözcü Kulesi: Açık Ara Farkla Liste Başı

Gözcü Kulesi dergisinin tirajı dünyadaki diğer tüm dergilerden daha fazladır. Her sayısı 42 milyondan fazla basılır. Uyanış! dergisi de 41 milyon tirajla ikinci sırada. Her iki dergi de Yehova’nın Şahitleri tarafından yayımlanır ve 236 ülke ve bölgede dağıtılır.

Peki diğer dergiler için ne denebilir? The Association of Magazine Media’ya göre ABD’de en yüksek tiraja sahip ücretli dergi, hedef kitlesi 50 yaşın üstündeki kişiler olan AARP kuruluşu tarafından yayımlanıyor. Bu derginin tirajı 22,4 milyonu geçiyor. Almanya’nın ADAC Motorwelt dergisinin ortalama tirajı 14 milyona yakın. Bir öykü dergisi olan ve Çince yayımlanan Gushi Hui ise 5,4 milyon adet basılıyor.

2011’de ABD’de Yayımlanan Dergiler Tiraj

1) AARP THE MAGAZINE 22.401.546
2) AARP BULLETIN 22.204.197
3) BETTER HOMES AND GARDENS 7.633.372
4) GAME INFORMER MAGAZINE 6.734.672
5) READER’S DIGEST 5.606.743
6) NATIONAL GEOGRAPHIC 4.463.196
7) GOOD HOUSEKEEPING 4.339.069
8) WOMAN’S DAY 3.876.053
9) FAMILY CIRCLE 3.846.672
10) PEOPLE 3.563.410

Kaynak: The Association of Magazine Media

Gazeteler arasında ise liste başında Japonya’da yayımlanan Yomiuri Shimbun geliyor. Bu gazetenin genel tirajı 10 milyonu geçiyor.

Yehova’nın Şahitlerinin yayınları tercüme konusunda da diğer dergileri geride bırakıyor. Gözcü Kulesi 190’dan fazla dile, Uyanış! da 80’den fazla dile tercüme ediliyor. Oysa National Geographic dergisi, içeriği ülkeden ülkeye değişmesine rağmen 36 dile tercüme ediliyor.

Burada bahsedilen diğer dergilerin aksine Gözcü Kulesi ve Uyanış! dergileri gönüllü bağışlarla basılır, hiçbir reklam içermez ve üzerinde fiyat etiketi bulunmaz.

Gözcü Kulesi dergisinin amacı Kutsal Kitaptaki öğretileri, özellikle de Kutsal Yazıların Tanrı’nın Krallığı hakkında söylediklerini açıklamaktır. Bu dergi 1879’dan beri kesintisiz olarak yayımlanmaktadır. Uyanış! ise Yaratıcının varlığını kanıtlamak amacıyla doğa ve bilim gibi daha genel konuları ele alır. Ayrıca Kutsal Kitaptaki öğütleri hayatımızda uygulamanın yararına dikkat çeker.

Daha fazla bilgi için, http://www.jw.org/tr/haberler

Tanrı'nın Gökteki Krallığının iyi haberi tüm dünyada açıkça duyurulmaktadır....

Saygılarımla

"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın."
Jesus Christ

Matta 7:12

www.jw.org
Alt 21-02-2013, 23:19
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Gözcü Kulesi ve Uyanış'tan daha çok satan başka bir dergi daha var. Happy and Healthy dergisinin tirajı 65.000.000 ve İngilizce ile İspanyolca olmak üzere 2 dilde yayınlanıyor.

http://www.bizjournals.com/chicago/n...-magazine.html

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...by_circulation

Bunun yanında bir derginin ne kadar çok basılıyor ve parasız dağıtılıyor olması onun her zaman gerçekten de ilgi görüp okunduğu anlamına da gelmiyor. Ayrıca milyonlarcası basılan propaganda broşürlerini magazin veya dergi olarak nitelendirmek bu el ilanlarını ciddiye alınacak bir yayım yapmıyor. Dünya genelindeki 13 milyon Yehova Şahiti olsa olsa 13 milyon adet bu broşürlerden okuyabileceğine göre ve bu bröşürler bayilerde satın alınmadığına göre muhtemelen geride kalan kopileri misyonerler tarafından sokakta geçenlerin ellerine zorla tutturuluyor veya gizlice arabaların cam sileceklerine ya da ev posta kutularına atılıyor demektir.
Alt 21-02-2013, 23:29
idontneedagod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
idontneedagod idontneedagod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Bu kadar tirajı olması çok doğal. Kapı kapı dolaşıp bedava dağıtıyorsunuz. Benim elimde bile şu anda kasım şubat ve mart sayıları mevcut. Ağınıza düşürdüklerinizden edindiğiniz çok daha faydalı işlerde kullanılabilecek paraları misyonerlikte yehovanıza şıracı sağlamakta kullanıyorsunuz. Daha neyin gösterişi bu?

Kapıma gelip dergi verip telefon numaramı istiyorsunuz. azıcık zayıflık göstereni alıyorsunuz.

Bırakınız bu işleri

altyazılandırdığım videolar

Herşey incelikten kırılır, insan ise kabalıktan kırılır.
Alt 22-02-2013, 00:34
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

idontneedagod´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu kadar tirajı olması çok doğal. Kapı kapı dolaşıp bedava dağıtıyorsunuz. Benim elimde bile şu anda kasım şubat ve mart sayıları mevcut. Ağınıza düşürdüklerinizden edindiğiniz çok daha faydalı işlerde kullanılabilecek paraları misyonerlikte yehovanıza şıracı sağlamakta kullanıyorsunuz. Daha neyin gösterişi bu?

Kapıma gelip dergi verip telefon numaramı istiyorsunuz. azıcık zayıflık göstereni alıyorsunuz.

Bırakınız bu işleri
Geçen yıl otobüs terminalinde elimde okuyacak onca şeyi görünce (Gazete + Dergi + Mizah Dergisi) anlayışla karşılayacağımı düşünen biri bu dergilerden 2 ya da 3 sayısını benimle paylaşmıştı. Sanırım sayıya bunlar da dahil.

Bana bu işin müslüman versiyonunu yapan "Zaman Gazetesi" ve Harun Yahya zırvası kitapları hatırlattı.

Özellikle Harun Yahya'nın yazdığı iddia edilen müsveddeler bir çok üniversitede, bir çok hocada bulunmakla övünüyordu. Tabi zorla "kaktıklarını" söylemeden.

Bu müsveddeler için hocaların yorumu:

- Bilgisayarı yükseltmek için kullandım.
- Ekoloji topluluğuna bağışladım. Umarım geri dönüşümü olan bir malzemesi vardır.

şeklindeydi.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 22-02-2013, 00:53
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili hürkuşçok adet basması yazılanların gerçekliğini mi anlatır? bence hayır eğer öyle olsa kuraNda çok basıyor oda doğru olması lazım. bu derginin eski adı tarassut kulesiydi şimdi sadece adı değişmiş anlatılan palavralar hep aynı

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 22-02-2013, 01:04
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

İsmi'de tam! Gözcü Kulesi

Gözaltı. İşkenceciler de var mı? İnsanlara korku öylesine nüfus ettiriliyor ki, içi karanlık insanlar bundan daha cuk oturan bir isim bulamazdı herhalde. Gözcü Kulesi! Yani yüzyıllardır bitmeyen, insanın zulmü. Ne etse, nereye girse, kaçsa zalim tanrılardan kurtulamaz, ne yapsa görülür vs korkusu, kaygısı. Tüm siyasi dinlerin, köleci sistemlerin omuz başları dinlerinin temel taktiklerinden biridir. Köle daima efendi tarafından gözetlendiğini düşünürse, bir an bile özgür olamayacaktır. İşte köleci toplumlardan bize miras bu dinlerin tanrılarını anlamak istiyorsak, sadece, ama sadece efendi-köle ilişkisine bakmamız yeterli olacaktır. Köle sürekli gözetlenecektir ve sürekli gözetlendiğini hissetmesi sağlanacaktır, bu durum hem kölenin kurtuluşuna engel olur, hem de kendi aralarında dayanışmaya giremezler hem de bu sayede her daim kullanılabilir, nefes aldırılmazlar.

Gözcü Kulesi için bir öykü denemesi.

Ben bu Gözcü Kulesinden öyle bir korkuyorum ki, her sayısından 20 tane alıyorum, 19 kapıya öperek bırakıyorum, böylelikle içim rahat oluyor, korkum hafifliyor. Ölünce(?!) cennetime kavuşacağım, ama diriyken kıçıma kadar karanlık insanlara kendimi teslim ettiğim şu sömürülen eşya hayatıma, ışık gibi umutlar doğuyor, Cennete bir adım daha yaklaşırken, mitolojilerin kahramanı İsa'nın pagan kılıklı Tanrısıyla biraz daha bütünleşiyorum. Ben tanrı ile bütünleştikçe, bu mafya babası organizasyonun yiyicileri de tanrılarıyla daha bir bütünleşiyor. Yani Hz. para ile. Herkes tanrısını buluyor böylelikle, ben belamı, onlar mevlasını(para). Vazgeçtim ben Yehova şahitliğinden, gidip Azazil'i bulup, ona şükranlarımı sunacağım! O kötü tanrı sırf bir benliğim, iradem, BİLİNCİM olur diye, elmayı yasak etmişti bana, yedim insan oldum. Kimin sayesinde, kendisini insan için feda eden Azazil, yoksa bitkisel hayatta yaşayan, daha pipiden bile habersiz bir ottum. Sanırım Öykü yazma konusunda pekte iyi değilim, ama din baronları yalan uydurma konusunda neredeyse kusursuzlar diyebilirim. Vazgeçtim öyküden, azcık düşünmem bile gerçeği görmeme neden oldu : )

Milyonlarca dolar sömüren, ancak öyle çere, çöpe dağıtıyordur, nasılsa, bu dağıtım için harcadığı, durmadan akmakta olan paranın, sömürünün yanında filde, sinek bile değildir. Hem dağıtmayın efendim, insanlar gidip alsın, o zaman bakarsınız tirajınıza, işte ona tiraj denir.

Bakınız şu an: 1,341,882,399 kez izlenmiş. Hepside cehennemlik, eğleniyorlar çünkü demi, sizi gidi, sizi

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 23-02-2013, 22:07
ESTER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ESTER ESTER isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Burada bahsedilen diğer dergilerin aksine Gözcü Kulesi ve Uyanış! dergileri gönüllü bağışlarla basılır, hiçbir reklam içermez ve üzerinde fiyat etiketi bulunmaz.

Çevremize bir bakalım bizlere neler bedava sunuluyor diye. Sadece reklamlara para vermiyoruz. Kendi reklamımızı yapmadığımız sürece.
Alt 25-02-2013, 01:08
hur-kus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hur-kus hur-kus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın beyler bayanlar,

Hepinizin fikirlerine saygım var, ama siz yine de biraz içeriğine de bir bakın isterseniz...

Belki faydalanırsınız... Bazı sorularınıza cevap bulursunuz belki....

Elbette tiraj tek başına bir şey olmayabilir...

Daha fazla bilgi için, http://www.jw.org/tr/

Saygılar

"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın."
Jesus Christ

Matta 7:12

www.jw.org
Alt 25-02-2013, 01:15
idontneedagod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
idontneedagod idontneedagod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Sorularıma cevap arayacağım yer asla bir dini yayın olmayacaktır. Sayın Hür-kuş, umarım bir gün uyanirsiniz. Ha o güne milyarlarca doları beş para etmez dergilere saçın, ben onu sizin misyonerlerinizin önünde rulo yapınca da, kutsal ayetlere öyle davranmamak konusunda uyarın. Seçim sizin.

altyazılandırdığım videolar

Herşey incelikten kırılır, insan ise kabalıktan kırılır.
Alt 25-02-2013, 03:27
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hur-kus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın beyler bayanlar,

Hepinizin fikirlerine saygım var, ama siz yine de biraz içeriğine de bir bakın isterseniz...

Belki faydalanırsınız... Bazı sorularınıza cevap bulursunuz belki....

Elbette tiraj tek başına bir şey olmayabilir...

Daha fazla bilgi için, http://www.jw.org/tr/

Saygılar
Zuhzuh

Konuyu derginin liste başı olması ana başlığıyla açıp sonradan "sadece bu önemli değildir"e çark etmek ne güzel bir kafanın ürünüdür.

Hıristiyan tebliğciler avanak dedektörü gibi hep saf insanları hedeflediğinden turandursun sitesinde bile aynı metodu uygulamaya çalışıyor. Yahu yer mi Anadolu çocuğu... (tebliğci: kuru kuru yer zihzihzih )

Önerilen Siteler