Kuran dersinde koroyla dua ezberletilecek, zikir anlatılacak!

Bu yıldan itibaren seçmeli olarak okutulacak Kur'an-ı Kerim dersinin müfredatı belli oldu. Müfredata göre öğrencilere koroyla dua ezberlettirilecek, zikir hakkında bilgi verilecek.

CNN Türk'ten Betül Kotan'ın haberine göre, bu yıldan itibaren haftada iki saat seçmeli olarak alınacak Kur'an-ı Kerim dersinin müfredatı Talim Terbiye Kurulu onayından geçti. Dersin amacı “Kur'an-ı Kerim okumayı öğrencilere öğretmek, Kur'an'ın mesajını öğrencilere verebilmek” olarak açıklandı. Müfreratın ayrıntıları şöyle:

5. sınıf müfredatı
- Ders 5. sınıftan itibaren verilmeye başlanacak. İlk dersin konusu "Kur'an-ı Kerim 'i niçin okumalıyız" olacak.

- Kur'an-ı Kerim 'i tanıyalım ünitesinde Kur'an kıssaları, duaları, kavramları hakkında bilgi verilecek. İkinci ünitede ise kur'an okuma öğretilecek.

- Harfler, harflerin okunuşu, hareketler öğrencilere tek tek öğretilecek. Harflerin telaffuzu için koro halinde egzersiz yaptırılacak. Öğrenciler Kur'an okumayı öğrendikleri zaman Bakara suresini okuyacak, subhaneke, salli barik, ihlas, kevser gibi duaları ezberleyecekler.

6. sınıf müfredatı
- 6. sınıfta öğrencilere tevcit, yani kurallarına göre okuma dersi verilecek. Dua, zikir, tesbih ve secde kavramları hakkında bilgiler de bu dersin kapsamı içinde.

- Öğrenciler 6. sınıfta Bakara ve Yasin surelerini okuyacak, Amentü, Felak, Nas gibi sureleri ezberleyecek

7. sınıf müfredatı
- Öğrenciler 7. sınıfa geldiklerinde Kur'an-ı Kerim'in islam dinindeki yeri öğretilecek.

- Kur'an okumada bir aşama daha ilerlenecek. Harfleri uzatma, harflere vurgu yapma gibi bilgiler verilecek.

- 7. sınıfta ezberlenecek dualar arasında Kafirun, Fil, Kureyş, Maun sureleri yer alacak.

- Öğrencilere bu sureleri koro halinde tekrar ettirilerek ezberletilmeye çalışacak.

8. sınıf müfredatı
- 8. sınıfta da yine Kur'an-ı Kerim 'in mesajları üzerinde durulacak, Hz. Yakub, Hz. Yusuf gibi peygamberlerin kıssaları öğretilecek.

- Furkan, Rahman, Cuma gibi ayetlerin okunacağı derste Asr, Kadir suresi ve Ayetül Kürsi anlamlarıyla birlikte ezberletilecek.

Haber soL

FORUMLARIMIZ

 

Facebook Sayfamız

facebook

Youtube Sayfamız

Youtube